ΦΑΓΗΤΟ

Σαν την πίτσα (του Chris) δεν έχει

Η Δώρα Τσαμπάζη υποκλίνεται στην πίτσα του Chris, μία πίτσα για δυνατούς παίχτες με low bugdet.

Ο δρόμος με φέρνει στην ξακουστή πλέον πίτσα του Chris, στην πολυσύχναστη από φοιτητές γειτονιά της Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να μετράει μόνο 3 χρόνια ζωής, ωστόσο ο Χρήστος κάνει 35 χρόνια πίτσα. Κάποτε στη Σοφούλη, τις νοστιμιές του δοκίμαζαν ο Γκάλης και ο Γιαννάκης. Σήμερα, εκατοντάδες φοιτητές πίνουν νερό στο όνομά του, καθώς τους τρέφει φθηνά και χορταστικά. Ο Χρήστος ακολουθεί το πρόγραμμα των φοιτητών και κλείνει Χριστούγεννα, Πάσχα και ένα μήνα το καλοκαίρι. Επιστρέφει μέσα Αυγούστου για να συντροφεύσει το φοιτητικό κίνημα στην δύσκολη εξεταστική του Σεπτέμβρη.

Όταν ο Χρήστος άνοιξε την πιτσαρία του και έβαλε τιμή πώλησης το κομμάτι 0,80 ευρώ, γύρω η πιάτσα έλεγε ότι σε δύο μήνες θα κλείσει το μαγαζί. Τελικά ο Χρήστος, σε καιρούς κρίσης αποδείχτηκε έτοιμος για αυτήν την τολμηρή τιμή, αφού ήταν τόσο δελεαστική που εκτίναξε την κατανάλωση στα ύψη. Οι τιμές ανά κομμάτι κυμαίνονται από 80 λεπτά για τις πιο απλές έως 1 ευρώ για τις σπέσιαλ.

 

 

 

H υπέροχη λεπτή ζύμη, που δεν σε μπουκώνει, αλλά αναδεικνύει όλα τα υλικά, κάνουν την πίτσα αυτή ξεχωριστή. Κατά τη διάρκεια της παραμονής σου στην ουρά, τα λεπτά μπροστά στην βιτρίνα με τις πίτσες θα σου φαίνονται ότι κυλούν αργά, όμως διατήρησε την ψυχραιμία σου. Προτίμησε ώρες που έχει κάποιο σημαντικό ματς στην συνδρομητική και όλοι είναι στις γύρω καφετέριες για να αποφύγεις τις πολύ μεγάλες ουρές.

Οι επιλογές πολλές κοντά στις 30 διαφορετικές πίτσες. Από τις πιο κλασικές γεύσεις, μέχρι και τις πιο εκκεντρικές επιλογές. Ξεκινάω να δοκιμάζω ό,τι υπάρχει έτοιμο, ενώ ταυτόχρονα παραγγέλνω να μπει στον φούρνο κι άλλη. Η μία πιο νόστιμη  από την άλλη. Προσπαθώ να ξεχωρίσω μία αγαπημένη, αλλά μάταια. Τι εννοώ:

 

Πίτσα με χωριάτικο λουκάνικο με μπούκοβο (κλάμα!)

 

Πίτσα με sauce καρμπονάρα

Πίτσα με Caesar’s sauce

 

Και η απόλυτη επιλογή σε γύρο και χωριάτικη

Όχι, δεν βρέθηκα ξαφνικά σε κάποιο διπλανό γυράδικο, απλώς συνδυάζω την πίτσα με γύρο με την χωριάτικη πίτσα, ακριβώς όπως θα έκανα και σε ένα γυράδικο.

 

Για άλλη μια φορά έφερα εις πέρας ακόμα μία δύσκολη αποστολή, το κοντέρ μηδένισε αφού δεν έμεινε ούτε ψίχουλο. Όταν πηγαίνω σε μαγαζί για να γράψω και φεύγω τουμπανιασμένη, νιώθω ένα αίσθημα πληρότητας και ικανοποίησης που δύσκολα μπορώ να το περιγράψω.

 

Pizza Chris

Αρμενοπούλου 17 Περιοχή Ροτόντα

τηλ. 2310204220