ΦΑΓΗΤΟ

Έτσι θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς με πατατάκια

Αν είναι να το κάνεις, κάν' το σωστά με αυτούς τους πέντε συνδυασμούς.

Αν ένα πράγμα δεν κατάλαβα ποτέ μου στο φαΐ, είναι το σάντουιτς με πατατάκια ή ή κρέπα με πατατάκια. Γενικά για ποιον λόγο να θες να συνδυάσεις τα πατατάκια με οτιδήποτε άλλο -άντε- εκτός από σος. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ανάμεσά μας αυτοί οι άνθρωποι, και εμείς εδώ στο Oneman απευθυνόμαστε σε όλα τα γούστα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο λοιπόν, το σάντουιτς με πατατάκια δεν περιορίζεται απλά στα μικρά πατατάκια που μπορείς να βάλεις σε κάποιες oldschool κρεπερί και σαντουιτσάδικα. To crisp sandwich, όπως λέγεται, είναι ένα “βρώμικο” που όλοι έχουν δοκιμάσει, είτε σε μαγαζιά είτε έστω στα σπίτια τους. Το 2015 μάλιστα άνοιξαν και κάποια σαντουιτσάδικα με ειδίκευση στο crisp sandwich και πραγματικά ευχόμαστε να μην έρθει ποτέ μα ποτέ αυτή η μόδα εδώ.

Στο θέμα μας όμως. Αν επιλέξεις να βάλεις πατατάκια στο σάντουιτς ή το τοστ σου, ποιοι είναι οι καλύτεροι συνδυασμοί;

1. πατατάκια-βούτυρο-ψωμί του τοστ

Η απλότερη εκδοχή του σάντουιτς με πατατάκια είναι το απλό τοστάκι με πατατάκια. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις βούτυρο σε δύο φέτες και ανάμεσά τους να βάλεις τα πατατάκια. Όταν λέμε πατατάκια μπορείς να βάλεις από τα απλά με το αλάτι ή ακόμα καλύτερα όποια άλλη γεύση θες. Απλώς θα βγει καλύτερο αν η γεύση που επιλέξεις ταιριάζουν και σε σάντουιτς. Πχ χρησιμοποίησε πατατάκια με γεύση ξύδι, κρεμμύδι, cheddar, και απόφυγε πατατάκια με γλυκές γεύσεις όπως το sweet chilli.

2. πατατάκια-βούτυρο-σος-ψωμί του τοστ

Το ίδιο ακριβώς με το προηγούμενο, απλώς προσθέτεις και σος. Οι Εγγλέζοι βάζουν brown sauce (σκούρα κέτσαπ), salad cream, κάποιο chutney όπως το Branston Pickle, σος barbecue ή μαγιονέζα. Αν δεν βρεις κάτι από τα τρία πρώτα στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς, χρησιμοποίησε φυσικά την μπάρμπεκιου ή την μαγιονέζα. Με ρέγουλα όμως. Όλες οι συνταγές για σάντουιτς με πατατάκια τονίζουν να μην το πήξεις στη σος. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο μαλακό, αφράτο ψωμί σάντουιτς, αντί του τοστ.

3. πατατάκια-φυστικοβούτυρο-πίκλα-ψωμί του τοστ

Απλώνεις από τις δύο πλευρές το φυστικοβούτυρο και κολλάς στη μία της πίκλες αγγουριού και στην άλλη τα πατατάκια. Το κλείνεις συνθλίβοντας τα πατατάκια για να πάνε παντού.

4. πατατάκια-τυρί κρέμα-κρεμμύδι-αφράτο ψωμί

Όσο γίνονται πιο έντονα τα υλικά, μπορείτε να επιλέγεται κάποιο άλλο πιο αφράτο ψωμί αντί εκείνο του τοστ.

5. πατατάκια-βούτυρο-τυρί cheddar-αλλαντικό-αφράτο ψωμί

Μπορείτε να βάλετε ζαμπόν ή γαλοπούλα ή λουκάνικο Μπολόνια ή όποιο άλλο αλλαντικό σας αρέσει. Και εφόσον η συνταγή περιέχει τυρί cheddar θα ταίριαζαν τέλεια και τα πατατάκια με γεύση cheddar ή με γεύση salt and vinegar.

Από τη στιγμή που αποφασίζεις να βάλεις πατατάκια μέσα σε ψωμί δεν υπάρχει γυρισμός. Μπορείς να κάνεις ό,τι συνδυασμό θες. Η αγαπημένη Amy Winehouse πχ συνήθιζε να τοποθετεί μπανάνα μέσα στο crisp sandwich της.