ΦΑΓΗΤΟ

Σπιτική σάλτσα μπέικον: αυτό που θα τα κάνει όλα πιο νόστιμα

Φτιάξε μόνος σου την πιο αμαρτωλή συνταγή που ξεπήδησε ποτέ από ανθρώπινο τηγάνι.

Το ξέρεις, το ξέρουμε, το ξέρουν: ελάχιστα πράγματα σ’ αυτή τη ζωή είναι πιο απολαυστικά από το μπέικον. Και τα περισσότερα εξ’ αυτών το συμπεριλαμβάνουν. Ένα μπέργκερ με μπέικον, πχ, ίσως είναι καλύτερο από το μπέικον. Ένα μπέργκερ με μπέικον που καταναλώνεται μετά από λίγο έντονο σεξ, ίσως είναι ακόμα καλύτερο. Αλλά μέχρι εκεί.

Ως γνωστόν, το μπέικον πάει με όλα και μπορεί να καταναλωθεί με την ίδια λαιμαργία όλες τις ώρες του 24ώρου, από το πρωινό μέχρι το επόμενο πρωινό (δεν λείπει από κανένα ξενυχτισμένο βρώμικο που σέβεται τον εαυτό του). Κοινώς, δεν σου λείπουν οι αφορμές για να το φας. Παρόλα αυτά εδώ θα σου παρουσιάσουμε μία ακόμη. Όπως φαντάζεσαι δεν είναι καθόλου υγιεινή και δεν θα βοηθήσει καθόλου την προσπάθεια που κάνεις για γραμμωμένους κοιλιακούς, αλλά θα βυθίσει σχεδόν κάθε πιάτο σε μια ηδονικά απολαυστική λιμνούλα νοστιμότατου κρεμώδους λίπους.

Θα χρεαστείς: 2 Φέτες μπέικον, αλάτι, μαύρο πιπέρι, 2 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη, 1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο, μισή συσκευασία κρέμα γάλακτος (μικρή), 2 κουταλιές τυρί κρέμα.

Η συνταγή: Άπλωσε το μπέικον σε ένα τηγάνι, σε μεσαία φωτιά. Άσ’ το να σιγοψηθεί για 15′, φροντίζοντας να το γυρνάς συχνά για να μην καεί στις άκρες. Πρόσθεσε το βούτυρο. Όταν το μπέικον γίνει τραγανό, βγαλ’ το απ’ το τηγάνι και κόψε το σε πολύ μικρά κομματάκια σε ένα ξύλο κοπής. Σβήσε το μάτι και ρίξε στο τηγάνι τη μαύρη ζάχαρη. Ανακάτεψε για δύο λεπτά, πρόσθεσε το τυρί κρέμας και ανακάτεψε μέχρι όλα τα συστατικά να αναμειχθούν. Όταν το μείγμα είναι ομοιογενές, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε ξανά. Όταν είσαι ευχαριστημένος από το τελικό μείγμα, ρίξε μέσα του τα κομματάκια του μπέικον, αλάτι και πιπέρι.

Η παχύρρευστη σάλτσα σου είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Προειδοποίηση: οι μπριζόλες, το κοτόπουλο και οι ομελέτες σου δεν θα είναι ποτέ πια οι ίδιες. Το ίδιο θα ισχύσει και για τη χοληστερίνη σου αν το παρακάνεις, οπότε απόλαυσέ την υπεύθυνα και με μέτρο.

(Κεντρική φωτογραφία: 123RF)