ΦΑΓΗΤΟ

Στην ‘Αβγοθήκη’ θα κακαρίσεις από την χαρά σου

Η Δώρα Τσαμπάζη ανακαλύπτει ένα τίμιο «κοτοπουλάδικο» με ακόμη πιο τίμια κοτομπέργκερ.

Τώρα που αρχίσαμε να μαζευόμαστε σιγά σιγά καλό θα ήταν να πούμε μερικές αλήθειες. Μας αρέσουν τα κοτόπουλα, μας αρέσουν σε όποια μορφή μαγειρευτούν, ψηθούν, σωταριστούν, μαριναριστούν, τηγανιστούν, παναριστούν. Από σούβλα μέχρι κοτομπουκιές, το κοτόπουλο είναι ένα κρέας που γουστάρεις να τρως.

 

Επιτέλους κάποιος ασχολήθηκε σοβαρά με την κότα. Η «Αβγοθήκη».  Ένα διαφορετικό εστιατόριο απλό, λαϊκό, ψιλογκουρμεδιάρικο και κυρίως τίμιο, σε έναν industrial χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην «Αβγοθήκη» θα βρεις μόνο κοτόπουλο. Σε όποια μορφή θέλεις και μπορείς να φανταστείς. Τόσο κοτόπουλο, που στο τέλος θα κακαρίσεις.

 

Ένα γνήσιο κοτοπουλάδικο που σέβεται τον εαυτό του, έχει κοτόπουλο παντού. Και στις σαλάτες. Όχι μόνο στην αναμενόμενη Ceasar’s, αλλά ακόμα και στη Χωριάτικη, το κοτόπουλο ζει και βασιλεύει, έστω με τη μορφή αυγού. Εξάλλου το αυγό έκανε την κότα. Ή η κότα το αυγό. Κάπως έτσι. Κανονικά θα’πρεπε να γράψω κι εγώ το αυγό με «Β» όπως συνηθίζεται πλέον και να μην προδίδω την ηλικία μου, αλλά δεν μου βγαίνει αλλιώς. Συνεχίζω με τις σαλάτες. Ακόμα και η δροσερή σαλάτα Ζυμαρικών, έχει ψιλοκομμένο κοτόπουλο φιλέτο.

 

 

Βλέπεις τον είχα άχτι τον εξυπνάκια Tweety που όλο ξεγλιστρούσε από τον αδικημένο ήρωα Sylvester.

 

Μα τι είναι ένα sandwich; Τι ψυχή έχει; Ένα ίσον κανένα, γι ‘αυτό προχώρησα με τα burger. Ξέρετε υπάρχει μια φήμη ότι στο Oneman τρώμε μόνο burger. Κακοήθειες.  Σειρά είχε το «Αβγοθήκη» burger  με μπιφτέκι γαλοπούλας σάλτσα Ceasar’s, μαρούλι, ντομάτα, μπέικον, παρμεζάνα και μανιτάρια. Εξαιρετική επιλογή και μπράβο μου.

 

Και μετά ξανακοιτώ τον κατάλογο και αντικρίζω στο τέλος, μονάχο και λυπημένο το Texas Chicken Burger, με barbeque sauce, cheddar, καραμελωμένα κρεμμύδια, αισθάνομαι ενοχές και το παραγγέλνω και αυτό. Πάλι μπράβο μου.

 

Και πώς να κάτσεις να φας σε κοτοπουλάδικο, χωρίς να παραγγείλεις πατάτες τηγανιτές; Είναι σαν να μην κάθισες. Σαν κάτι να μην πάει καλά. Σαν να πας στο γήπεδο και να μην πάρεις βρώμικο μετά. Δεν γίνεται. Οπότε μια γενναία μερίδα πατάτες τηγανιτές με κεφαλοτύρι και σως φέτας με συνόδευσαν σε αυτό το δύσκολο ταξίδι. 

 

Παρέα μαζί φτάσαμε στο τέλος του γεύματος. Ο λογαριασμός έγραψε για όλα αυτά 22 ευρώ μόνο. Ένα χαμόγελο ζωγραφίστηκε απαλά στα χείλη.

Αβγοθήκη

Αλ. Σβώλου 41

τηλ. 2310227097