ΦΑΓΗΤΟ

Στο Barbara Que δεν το τσιγκουνεύονται το black angus

To Oneman ανηφόρισε στα Βριλήσσια και επισκέφτηκε την μάγισσα Barbara. Το αποτέλεσμα ήταν να αναρωτιέται αν είναι τα καλύτερα burgers που έχει φάει μουγκρίζοντας από ευχαρίστηση.

Δεν θα ξεκινήσω λέγοντας τα αυτονόητα. Δεν θα ξεκινήσω λέγοντας ότι σε τούτο εδώ το site το burger το έχουμε σαν θεό και ο αρχισυντάκτης είναι ο Μωυσής μας (μέρες που είναι). Τα έχεις καταλάβει αυτά, κι ας έχουμε καιρό να μιλήσουμε για καλό burger.

Όλα αυτά στα Βριλήσσια. Μακριά θα μου πεις, σχετικά είναι αυτά θα σου πω. Το Barbara Que βρίσκεται λίγο πιο κάτω από την πλατεία Αναλήψεως (μέρες που είναι) σε έναν πολύ όμορφο χώρο. Ανοιχτό, φωτεινό με παράθυρα που ανοίγουν και γίνονται ένα με την αυλή η οποία να είσαι σίγουρος ότι τώρα που φτιάχνει ο καιρός θα γεμίζει συνεχώς. Άλλωστε αυτό είναι το όλο concept, αφού BBQ χωρίς αυλή δεν γίνεται. Βρε γίνεται, αλλά δεν είναι το ίδιο και σε αυτό το μαγαζί κάνουν τα πάντα για να αποθεώσουν το ΒΒQ. Μόλις μπαίνεις δεξιά υπάρχει μια μπάρα, ενώ όλο ευθεία βρίσκεται η kitchen. Open kitchen, για να βλέπεις όπως περνάς υπερζουμερά μπιφτέκια να ψήνονται στην φωτιά.

Τώρα που είπα φωτιά να σου πω την ιστορία πίσω από το όνομα του μαγαζιού…

Οι ιδιοκτήτες ψάχνοντας να βρουν πως θα το πουν το πόνημα τους, έπεσαν πάνω σε μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Εγώ την διάβασα στην πρώτη σελίδα του καταλόγου: «Στο Νιού Τζέρσεϊ επικρατεί ένας αστικός μύθος σύμφωνα με τον οποίο το 1700 ζούσε εκεί μια μάγισσα. Λόγω των αντιλήψεων της εποχής, την καταδίκασαν σε θάνατο και την έκαψαν στην πυρά. Το όνομά της ήταν Barbara Que! Από τότε κάθε φορά που οι κάτοικοι του Νιού Τζέρσεϊ ήθελαν να περιγράψουν το μέγεθος της φωτιάς που απαιτείται για να ψήσουν κρέας, έκαναν αναφορά στη φωτιά που έκαψαν την Barbara Que. Με τα χρόνια οι λέξεις άρχισαν να ενώνονται και τελικά να χρησιμοποιούνται ως μία, η οποία κατέληξε συνώνυμη του ψησίματος σε εξωτερικούς χώρους. Έτσι λέγεται ότι βγήκε η λέξη “Βarbeque”». Βρε τι μαθαίνει κανείς περιμένοντας τα burger του.

Ξέρω ότι αυτή η αναμονή για τον “πρωταγωνιστή” είναι από τα πιο δύσκολα και βασανιστικά πράγματα που μπορεί να σου κάνει κάποιος. Είναι σαν την σαλάτα που παραγγέλνεις για να κόψει την πείνα αλλά σε αντίθεση την κάνει μεγαλύτερη. Τώρα που είπα σαλάτα εμείς πήραμε την Mexican salad και μόλις την αποτελειώσαμε σπάγαμε την φωλιά που βρισκόταν μέσα και φτιάχναμε τσιπς. Μην δίνεις σημασία. Όμως το βασανιστήριο τελείωσε.

Κουπριτζιώτη ανταλάσσω τα θέατρα. @onemangr

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @hysterrika στις

 

Το άρθρο από εδώ και πέρα θα μπορούσε να είναι μόνο μουγκριτά ευχαρίστησης σαν αυτά που βγάζαμε σε κάθε μπουκιά αλλά δεν θα στο κάνω αυτό. Θα σου περιγράψω το δικό μου Argentina με σειρά εμφάνισης γεύσεων στο στόμα μου. Το υπερζουμερό medium ψημένο 100% black angus (δεν έχει άλλες φανφάρες, μόνο αγνό υπεργαμάτο κρέας) ήταν σκεπασμένο με ένα πέστο μυρωδικών που έτρεχε στα πλάγια με λίγο τσένταρ και ακουμπούσε πάνω σε ένα φύλλο iceberg, ντομάτα, καραμελωμένα πράσα και μαγιονέζα. Όλα αυτά ανάμεσα σε ένα θεϊκό brioche ψωμάκι. Κάθε μπουκιά σε πάει όλο και πιο κοντά στην κόλαση (μέρες που είναι).

Μιας και αναφέραμε κόλαση να σου πω ότι το burger της Έρρικας είχε πολλά, μα πάρα πολλά κομματάκια πιπεριάς τσίλι που το έκαναν hot as hell. Και τα δύο συνοδεύονταν από θεσπέσιες crashed potatoes που όταν της βουτάς στην cheddar sauce νομίζεις ότι φτιάχτηκαν για έναν και μόνο λόγο. Για να ζήσουν μια ζωή μαζί.

 

 

Εγώ διαρκώς γλυκοκοίταγα την μπάρα. Επιρρεπής γαρ. Θα μπορούσε να είναι μπάρα σε ένα καθαρόαιμο μπαρ. Με φώναζε να κάτσω να πιω ένα ποτό ενώ ο dj έπαιζε ωραίες μουσικές αλλά εγώ δεν είχα άλλες αντοχές. Δώσαμε ραντεβού για να δοκιμάσω το Barbara Que cocktail.

Καπνιστό όπως με ειδοποίησαν από το κοντρόλ και εμέ τα καπνιστά μου αρέ. Πάντως και η μπάρα αλλά και όλο το μαγαζί ήταν γεμάτα. Δεν υπήρχε τραπέζι να κάτσεις, ούτε μια μικρή γωνίτσα. (αν δεν το έπιασες το υπονοούμενο, τις μέρες αιχμής, κάνε ένα τηλεφωνάκι πριν) Τελικά φεύγοντας κατάλαβα γιατί συμβαίνει αυτό. Γιατί από τις 15 Δεκέμβρη που άνοιξε το Barbara Que, ίσως προσφέρει το καλύτερο burger που έχεις φάει.

BarBara Que (και τα μυαλά, στα burger)

Εθνικής Ανιστάσεως 27, Βριλήσσια, τηλ: 213-0349058 facebook | foursquare