Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson
ΦΑΓΗΤΟ

Στο Gypsy Jungle θα φας τη χωριάτικη σαλάτα σε σούσι

Δοκιμάσαμε το ελληνικό σούσι που σερβίρει το πιο εξωτικό all day bar στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Μια τίγρης με παιχνιδιάρικη διάθεση σε κοιτάει κατάματα με το που μπαίνεις μέσα στο μαγαζί. Στα αριστερά σου μια πονηρή μαϊμού και ένας ατίθασος παπαγάλος σου κάνουν νόημα να αφήσεις πίσω σκέψεις και προβλήματα και να νιώσεις άνετα, καθώς κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο χώρο. Αν κοιτάξεις προς τα πάνω θα δεις φύλλα από εξωτικά φυτά να κρέμονται και σπάνια είδη πουλιών να ‘πετούν’ στο ταβάνι, λες και βρέθηκες ξαφνικά χαμένος σε κάποια ζούγκλα της Αφρικής. Το Gypsy Jungle (Αιόλου 27) το εξωτικό all day bar που έχει ανοίξει εδώ και λίγο καιρό στην οδό Αιόλου, δίπλα από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, κατάφερε να μας κεντρίσει κατευθείαν το ενδιαφέρον.

Ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Συρόπουλος (MASK) πήρε ένα υπέροχο νεοκλασικό του 1870 σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της πόλης με θέα την Ακρόπολη και το μετέτρεψε σε μια ‘γύφτικη ζούγκλα’ όπως την αποκαλεί, έτοιμη να μας παρασύρει στους ρυθμούς και τις γεύσεις της. Για να πετύχει αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα ζήτησε τη συνδρομή της ζωγράφου και γλύπτριας, Βίβιαν Δημητρακοπούλου και της ομάδας της, οι οποίοι δούλεψαν ασταμάτητα, ζωγραφίζοντας κάθε τοίχο του μαγαζιού.

 

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson)

Εκτός από την εξαιρετική διακόσμηση, όμως, το Gypsy Jungle ξεχωρίζει και για το μενού του. Κι αυτό γιατί ο Αλέξανδρος, μαζί με τη σεφ του μαγαζιού, Ροζάνα, με καταγωγή από τις Φιλιππίνες και έξπερτ της ιαπωνικής κουζίνας, τόλμησαν κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Ένωσαν τις ιαπωνικές γεύσεις με τις ελληνικές και δημιούργησαν ένα ολόκληρο μενού γεμάτο από ελληνικό σούσι κι όχι μόνο. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που μας οδήγησε στο Gypsy Jungle, προκειμένου να δοκιμάσουμε τις ευφάνταστες και πρωτότυπες δημιουργίες του.

Το ελληνικό σούσι έχει μπει στο μενού του μαγαζιού σχετικά πρόσφατα. Κι αυτό γιατί χρειάστηκαν αρκετοί μήνες πειραμάτων (συνολικά επτά), προκειμένου να βγει το αποτέλεσμα που ήθελαν οι εμπνευστές του. Η ιδέα ανήκει στον Αλέξανδρο, ο οποίος έζησε για χρόνια στην Αυστραλία και βλέποντας όλη αυτή τη στροφή του κόσμου προς το σούσι, σκέφτηκε πώς αν αντικαθιστούσε τις κλασσικές πρώτες ύλες με ελληνικές, τότε ίσως πετύχαινε ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Κι έτσι έγινε. Ο σολομός έδωσε τη θέση του στο γαύρο, στο λαυράκι, στη φάβα και στο χταπόδι, ενώ η χωριάτικη σαλάτα έγινε σούσι roll.

 

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Το Gypsy Jungle βασίζεται στις fusion γεύσεις κι έτσι εκτός από τη συμμαχία Ιαπωνίας-Ελλάδας, θα δεις στο μενού του και μια ένωση μεταξύ ελληνικών και spanish/mexican γεύσεων. Έτσι, δημιουργήθηκαν τα ελληνικά tacos από γύρο, κράκερ με μελάνι σουπιάς, ελληνικό σεβίτσε και πιτάκια λαχανικών. Το μενού θα αλλάζει ανάλογα με τις εποχές και τα διαθέσιμα υλικά, ενώ όπως μας ενημέρωσαν οι νέες αφίξεις στα tapas αναμένεται να είναι ένα πρωτότυπο σπετσοφάι, αλλά και σφαίρες μουσακά.

Αυτό που σημειώσαμε με τικ απευθείας με το που είδαμε τον κατάλογο και θέλαμε οπωσδήποτε να δοκιμάσουμε ήταν η χωριάτικη σαλάτα σε ρολάκι. Με ντομάτα, κρεμμύδι, πάστα ελιάς, φέτα και όλα αυτά τυλιγμένα με μια λεπτή φέτα αγγουριού ήταν λες και έτρωγες ολόκληρη τη χωριάτικη σε μια μπουκιά. Δεν προκαλεί καθόλου εντύπωση το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πιάτο έχει γίνει από την πρώτη στιγμή το best seller του καταλόγου και ενθουσιάζει τόσο Έλληνες, όσο και ξένους πελάτες.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson
Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Τα πιάτα που παραγγείλαμε

Επόμενο πιάτο που κατέφθασε στο τραπέζι ήταν το σούσι από γαύρο και λαυράκι το οποίο ήταν πεντανόστιμο, αλλά και η ελληνική paella με γαρίδα, μύδια, κοτόπουλο, κρεμμύδι και σαφράν, σε μορφή σούσι. Αν θες να δοκιμάσεις λίγο από όλα για αρχή, προκειμένου να καταλήξεις στο αγαπημένο σου πιάτο, τότε μια καλή επιλογή είναι τα combos που θα βρεις στο μενού του Gypsy Jungle.

Υπάρχουν τρεις διαφορετικές επιλογές σε αυτή την κατηγορία, το ethnic, το gypsy jungle και το ελληνικό. Εμείς επιλέξαμε το τρίτο, το οποίο περιέχει σούσι rolls από χωριάτικη σαλάτα και γαρίδα σαγανάκι, αλλά και tacos με γύρο. Οι τιμές είναι αρκετά καλές, μιας και σούσι rolls είναι τα έξι και επτά ευρώ (τα έξι τεμάχια), τα nigiri θα τα βρεις από 4,5 μέχρι 6,5 ευρώ, τα tapas από 3 μέχρι 8 ευρώ, ενώ τα combos από 14 μέχρι τα 16 ευρώ.

 

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Από δεξιά προς τα αριστερά: Peacock, Jungle και Leopardo

Εκτός από το φανταστικό σούσι μενού, στο Gypsy Jungle θα πιεις και εξαιρετικά cockails, πάλι με μια εξωτική διάθεση. Προσωπικά, λάτρεψα το Leopardo με τζιν, αγγούρι, λάιμ και τριμένο φρέσκο μοσχοκάρυδο. Επίσης, από τις top επιλογές αποτελούν τα Peacock (με βότκα, λάιμ και φρούτα του πάθους) και Jungle (με βότκα, λάιμ, μάνγκο και καραμέλα). Πίνοντας το ποτό σου, θα ακούσεις κυρίως latin μουσική, η οποία σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση. Το μαγαζί είναι ανοιχτό από νωρίς το πρωί (έχει και brunch), μέχρι αργά το βράδυ, ενώ η κουζίνα του σερβίρει σούσι από τις δώδεκα το μεσημέρι μέχρι τη μία τη νύχτα.

Μπορεί να έχει ανοίξει εδώ και λίγους μήνες, ωστόσο τόσο η θέση, όσο και το μενού του Gypsy Jungle, το έχουν μετατρέψει ήδη σε στέκι πολλών Αθηναίων. Ποιος θα έλεγε όχι άλλωστε σε ένα γευστικό ταξίδι από την Ελλάδα στην Ιαπωνία και τη Λατινική Αμερική και μετά πάλι πίσω στην Ελλάδα;

Gypsy Jungle, Αιόλου 27, Μοναστηράκι (τηλ. 210 3252335)