ΦΑΓΗΤΟ

Στο Join the Juice θα μάθεις τι εστί χυμός

Η Δώρα Τσαμπάζη μας συστήνει έναν κόσμο γεμάτο φρούτα και φυσικούς χυμούς στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Επιτέλους ένα μαγαζί και για μας που η καφεΐνη δεν μας ασκεί καμιά παγανιστική γοητεία. Για μας που το μάτι μας δεν χρειάζεται έναν διπλό καπουτσίνο για να ανοίξει το πρωί, αλλά έναν φρεσκότατο χυμό. Για μας που το hangover δεν περνάει με φραπέ σκέτο, αλλά με χυμό πορτοκάλι. Όλε!

 

 

Ναι, όλους εμάς τους περίεργους που έλεγα και παραπάνω, που το πρωινό μας δεν έχει καφέ και τσιγάρο, αλλά χυμό. Όχι γιατί κάνουμε απαραίτητα διατροφή, ή το παίζουμε ψαγμένοι, αλλά γιατί έτσι ζητά η ορεξούλα μας.

 

Στην είσοδο του μαγαζιού δεσπόζει ένας  τεράστιος πίνακας με όλους τους χυμούς και τις ονομασίες του. Για τους κλασικούς μόνο με φρούτα, για τους τολμηρούς και λάτρεις της σωστής διατροφής με φρούτα και λαχανικά, και για τους φανατικούς της γυμναστικής με έξτρα κουταλιά πρωτεΐνης ή γλουταμίνης. Για τους οπαδούς της καφεΐνης ναι, σερβίρεται και καφές, αλλά δεν θα ασχοληθώ με αυτό.

 

Τα milkshake ανταγωνίζονται σκληρά τους χυμούς, ειδικά αυτό με μπανάνα- σοκολάτα, όμως οι χυμοί Superman, Hulk και Popeye κερδίζουν το ενδιαφέρον του παιδιού που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

 

Τα μπλέντερ παίρνουν φωτιά και η περιέργεια να ανακαλύψεις και άλλες γεύσεις μεγαλώνει κάθε φορά.

 

Τα σαντουιτσάκια που φτιάχνονται εκείνη την ώρα, με το ψωμάκι τους να ψήνεται επί τόπου είναι ο καλύτερος τρόπος να κολατσίσεις οποιαδήποτε ώρα της μέρας. Σε περίπτωση που πάτε δύο άτομα, να πάρετε σίγουρα δύο διαφορετικά για να δοκιμάσετε και από τα δύο, γιατί η επιλογή είναι δύσκολη. Να αφήσεις το προσούτο με μοτσαρέλα και πέστο για τη γαλοπούλα με μους Philadelphia, είναι μια απόφαση που ραγίζει την καρδιά.

 

Γιαουρτάκι με σοκολάτα υγείας, μούσλι και μέλι, για αυτούς που θέλουν το γλύκισμά τους χωρίς πολλές τύψεις.

 

Σαλάτες που κόβονται επί τόπου για να γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα η στάση μας στο Join the Juice.

 

Σε ένα περιβάλλον που κυρίαρχο διακοσμητικό στοιχείο είναι τα καλάθια με φρούτα και λαχανικά, ακόμα κι αν πας για έναν απλό εσπρέσο, θα μπεις σίγουρα στον πειρασμό να τον πιεις τον χυμό.