ΦΑΓΗΤΟ

Στο Karaköy Güllüoğlu θα φας το καλύτερο τσουρέκι της ζωής σου

Εκεί στο κέντρο υπάρχει ένα τσουρέκι που έρχεται από την Πόλη και μοσχομυρίζει μαστίχα και μαχλέπι

Είναι η περίοδος που τα τσουρέκια -με ένα αβγό στην μέση- καταναλώνονται πιο γρήγορα και από τα παγωτά το καλοκαίρι. Αυτό το είδος ζύμης με άρωμα μαστίχας και μαχλέπι που μοσχομυρίζει βούτυρο, μπορεί να σε συνεπάρει και να σε οδηγήσει με κλειστά μάτια στην κουζίνα. Με κλειστά μάτια θα πας και στην οδό Νίκης, στο καρακέντρο της Αθήνας για να βρεις αυθεντικό, πολίτικο, γνήσιο τσουρέκι που από την στιγμή που φτάσει στα χέρια σου δεν μετρά πολύ ώρα ζωής.

Αυτό το κατάστημα στο κέντρο δεν είναι απλά ένα ζαχαροπλαστείο. Βασικά δεν είναι ζαχαροπλαστείο. Ξέρω, σε μπέρδεψα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αν έχεις πάει στην Κωνσταντινούπολη και έχεις εξοπλιστεί με ταξιδιωτικούς οδηγούς τότε όλοι θα έχουν σίγουρα ένα κοινό “αξιοθέατο”. Να πας στο Karaköy Güllüoğlu να φας μπακλαβά. Και αυτό δεν συμβαίνει επειδή είναι ένα τουριστικό μαγαζί και έχει προωθηθεί έτσι. Στο Güllüoğlu θα φας τον καλύτερο μπακλαβά που έχεις φάει. Θα δεις ουρέ για ένα και μόνο σιροπιαστό. Θα δοκιμάσεις αυθεντικότατα πολίτικα γλυκά που μοσχομυρίζουν και ένα καζάν ντιπί που σε κάνει να ξεχνάς το όνομά σου.

Όλα αυτά γίνονται στην Πόλη και θα μου πεις τι μας αφορούν εμάς. Εδώ είσαι λάθος. Αυτά όλα γίνονται στην Πόλη αλλά υπάρχουν στην Αττική,σε δύο καταστήματα που μας προμηθεύουν με γλυκά κατευθείαν από το Karaköy Güllüoğlu που έρχονται αεροπορικώς κάθε δύο μέρες. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το τσουρέκι.

Αχ, αυτό το τσουρέκι. Άγλυκο που δεν σε ξελιγώνει, μυρωδάτο σε σημείο που σου σπάει την μύτη, όχι λαστιχένιο αλλά συμπαγές και με μια βουτυράτη γεύση που μπορεί να σε στείλει στην Πόλη κατευθείαν. Και αυτό το θεάρεστο γλυκό ξέρεις με τι πάει τέλεια; Με Μερέντα και γάλα. Τι άλλο μπορείς να θέλεις για πρωινό; Και αν δεν το έχεις δοκιμάσει χάνεις έναν από τους καλύτερους συνδυασμούς. Ίσως να συναγωνίζεται το “γεμιστά με φέτα”. (αν νηστεύεις και σε κολάζω τότε διάβασε Τραντάφυλλο.

Όταν πήγα πρώτη φορά να αγοράσω αυτό το τσουρέκι ήμουν κι εγώ δύσπιστος. Ήμουν κι εγώ με το ύφος σιγαμωρέτσουρέκιείναιτιδιαφορετικόμπορείναέχει. Όταν έφτασα, είδα ουρά μεγάλη. Κόσμο να περιμένει για ένα τσουρέκι. Εκεί κατάλαβα ότι κάτι υπήρχε εδώ. Όταν το άρπαξα και με το χέρι έκοψα μια γενναία μπουκιά κατάλαβα ότι ο ηγέτης Χατζιωάννου είχε δίκιο. “Είναι το καλύτερο τσουρέκι που έχεις φάει ποτέ” μου είχε πει, χτυπώντας με στην πλάτη.

Karakoy Gulluoglu, Νίκης 10, Σύνταγμα, τηλ.: 210 32 13 959

Τσουρέκι εσύ superstar!