ΦΑΓΗΤΟ

Στο Κορδελιό, θα τα φας όλα στη ‘Λαδόκολλα’

Η Δώρα Τσαμπάζη επισκέφτηκε τις δυτικές συνοικίες με στάση αυτή τη φορά, την 'Λαδόκολλα' στο Κορδελιό και μοναδικό σκοπό να γνωρίσει την λεπτή, τραγανή πανσέτα τους.

Αυτήν την εβδομάδα την τιμητική του είχε το εξωτικό Κορδελιό και η πιο απλή κουζίνα, η λιτή, η απέριττη. Εκεί που πρωταγωνιστής στο τραπέζι δεν είναι οι φανταχτερές σαλάτες και τα περίεργα φιλέτα, αλλά η πανσέτα, τα σουτζουκάκια και η κλασική χωριάτικη. Γιατί έρχεται μια μέρα που δεν θέλεις τίποτα παραπάνω. Τίποτα εντυπωσιακό, τίποτα υπερβολικό, τίποτα εξεζητημένο. Πεινάς πολύ, έχεις αγανάκτηση και η μόνη λύση είναι η απλή. Φαί στη Λαδόκολλα, κυριολεκτικά.

R

Μα όταν ξαφνικά έρχεται και η τηγανιτή πατάτα, φωλιασμένη στη λαδόκολλά της, η τεράστια πατάτα τηγανιτή, αυτή που θα σε μπουκώσει, πασπαλισμένη με κεφαλοτύρι, η στιγμή είναι συγκινητική.

Η τυροκαυτερή με μια δικιά τους συνταγή, αγκάλιασε τρυφερά τις πατατούλες μου, προσθέτοντας μια υπέροχη πικάντικη πινελιά.

Η χορταστική χωριάτικη σαλάτα που εκείνη την ώρα έκοψαν, άνοιγε περισσότερο την όρεξη και έκανε τα λεπτά να κυλούν βασανιστικά.

Πάνω που είπα ότι τελειώσαμε με τα ορεκτικά, ένα πικάντικο μπουγιουρντί με λιωμένο κασεράκι έσκασε μύτη στο τραπέζι και έπιασα αμέσως κουτάλι, ούτε καν πηρούνι.

Τα κρέατα δεν άργησαν τελικά να έρθουν.  Σουβλάκι, σουτζουκάκι και υπέροχα μαριναρισμένο κοτόπουλο ήταν η πρώτη δόση.

Με το που πήρα την πρώτη ανάσα, να και η φημισμένη τους πανσέτα. Λεπτή, ιδανικά ψημένη σαν τραγανό μπέικον. Δεν αγγίζεις πηρούνι. Χεράκι, δαχτυλάκια και σλιουρπ! Ναι, ευτυχία είναι αυτή η πανσέτα που περιμένουμε να’ρθει.

Λαδόκολλα από το Κορδελιό στο Χαρμάνκιοϊ

Μ. Αλεξάνδρου 31 τηλ. 2310705750

Εθν. Αντιστάσεως 75, Πεζόδρομος Κορδελιού τηλ. 2310766409