Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson
ΠΟΛΗ

Στον Λάλο για καλό καφέ και early drinks

Το νέο all day bar του Νέου Κόσμου που φιλοδοξεί να γίνει το στέκι για τον πρώτο καφέ της ημέρας, το πρώτο ραντεβού και το πρώτο ποτό μετά τη δουλειά.

Πολυλογάς, «τρελός» στα Συριανά, ο Λάλος έχει μέσα του κάτι οικείο και ελληνικό. Όπως ακριβώς και το νέο μαγαζί όπου δανείζει το όνομά του στην οδό Ευρυδάμαντος στον Νέο Κόσμο. Ο Σπύρος Πανόπουλος και η αδερφή του Γεωργία, βρήκαν τη χρυσή τομή ανάμεσα σε αδερφική και επαγγελματική σχέση και έστησαν έναν ανεπιτήδευτο χώρο που φιλοδοξεί να γίνει στέκι.

«Κάποια στιγμή μιλούσα με έναν πιθανό εργοδότη, από τους καλύτερους τύπους που έχω γνωρίσει και τον είχα ρωτήσει πώς αποφάσισε να ανοίξει μέσα στην κρίση. Ποτέ δεν θα είναι η κατάλληλη περίοδος για να ανοίξεις την επιχείρησή σου, μου είπε» λέει ο Σπύρος, στην προφανή ερώτησή μου για το επιχειρείν εν μέσω πανδημίας. Αν κάτι μου έχουν διδάξει οι τελευταίοι μήνες είναι ότι η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να εφευρίσκουμε εκ νέου τον εαυτό μας. Κάπως έτσι, οι ιδιοκτήτες του Λάλου πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν ένα στέκι, λίγο πιο μακριά από το σπίτι τους, σαν κι αυτό που θα ήθελαν να βγαίνουν οι ίδιοι.Το αποτέλεσμα; Ένας εξωστρεφής χώρος, με bold χρώματα και μία ξεκάθαρη αγάπη στο ροζ και το μπλε, τα γραφιστικά της Σμαράγδας Στρατή, ανορθόδοξες πινελιές και αρκετή προσωπική εργασία για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με καλό καφέ και να πιεις τα πρώτα ποτά (ο Λάλος δηλώνει υπέρμαχος του early drinking).

Λάλος

Με τον Λάλο, ο Σπύρος και η Γεωργία φιλοδοξούν να φέρουν πίσω την αίσθηση της γειτονιάς. Ένα στέκι όπου θέλεις να αρχίσεις τη μέρα σου, να βγεις με φίλους, να φλερτάρεις και να ερωτευτείς. Η ανάγκη να μείνουμε στις γειτονιές – λόγω των χιλιομετρικών περιορισμών – αναδείχθηκε σε τάση. Τα μικρά μαγαζιά, με τα προσεγμένα μενού, τα γνώριμα πρόσωπα στα πόστα, είναι και αυτά που βλέπουμε να κερδίζουν το στοίχημα.

Η Γεωργία έχει αναλάβει το πρωινό πόστο.
Η Γεωργία έχει αναλάβει το πρωινό πόστο.

Ο Σπύρος και η Γεωργία έρχονται με σεβασμό στη γειτονιά κι αυτό είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό αυτού του νέου επιχειρείν. «Σίγουρα η πανδημία δυσκόλεψε κάποια διαδικαστικά ως προς τους χρόνους, αλλά βοήθησε στο να έχεις πιο δομημένη και αυστηρή γραμμή στο τι θέλεις να κάνεις στη δουλειά σου» προσθέτει ο Σπύρος.

Και ο Σπύρος αναλαμβάνει για την υπόλοιπη μέρα.
Και ο Σπύρος αναλαμβάνει για την υπόλοιπη μέρα.

Στον Λάλο θα βρεις ένα περιεκτικό μενού, που δείχνει και την πρόθεση των ιδιοκτητών του να στηρίξουν άλλα τοπικά εγχειρήματα, όπως ο καφές Taresso, οι μπύρες του Blame the Sun και του Strange Brew, και οι ετικέτες που προέρχονται από τον ελληνικό αμπελώνα. Τόσο τα σνακς, αλμυρά και γλυκά, όπως οι τάρτες, τα  rolls, τα cookies, οι μπάρες και γιαούρτια όσο και οι σαλάτες και τα σάντουιτς, φτιάχνονται στην κουζίνα του μαγαζιού.

Λάλος

Οι επιλογές για φαγητό είναι ανάλαφρες τόσο στα υλικά τους όσο και στον τρόπο σερβιρίσματος. Ψωμί προζυμένιο ή πολύσπορο, φρέσκα συστατικά, νόστιμα μπαχαρικά και μυρωδικά, φρούτα και λαχανικά συνθέτουν τα σάντουιτς και τις σαλάτες, ενώ θα βρεις vegan γλυκές εκδοχές, όπως για παράδειγμα τα vegan carrot και choco cake. Τα υπερβολικά στησίματα δεν έχουν θέση εδώ, το concept είναι να τσιμπήσεις κάτι ενώ πίνεις την μπύρα, το ποτό ή το κοκτέιλ σου (μάλιστα ο Λάλος σύντομα θα συστήσει κι ένα bar food), με επιλογές που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις. Ακόμα και του σκύλου σου, καθώς εδώ προσφέρονται και χειροποίητες λιχουδιές στους τετράποδους πελάτες.

«Μου αρέσει που υπάρχουν νέοι επιχειρηματίες που καταλαβαίνουν τις ανάγκες του καταναλωτή. Οι γενιές αλλάζουν και πρέπει να φέρουμε πλέον μια καινούργια διάσταση. Επίσης, ο πελάτης είναι εδώ για να περάσει καλά, αλλά δεν έχει πάντα δίκιο. Είναι εδώ για να του φτιάξουμε τη διάθεση» λέει ο Σπύρος, που τόσο ο ίδιος όσο και η αδερφή του έχουν προϋπηρεσία στην εστίαση. Κρίνοντας από τα χαμόγελα και των δύο, η καλή αρχή έχει ήδη γίνει.

Λάλος, Ευρυδάμαντος 19, Νέος Κόσμος, IG @lalosathens