ΦΑΓΗΤΟ

Τα 4 πράγματα που θα φτιάξουν το τέλειο μπάρμπεκιου (εκτός από τα βασικά)

Το BBQ δεν είναι μια απλή διαδικασία. Στο έχουμε ξαναπεί. Θέλει μεράκι, θέλει σωστή προετοιμασία και όρεξη για να πετύχει.

Για να έχεις μια τέλεια βραδιά BBQ όμως υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες οι οποίες μπορεί να φαίνονται μικρές και ασήμαντες όμως πίστεψε με είναι καθοριστικής σημασίας.

Εδώ δεν θα μιλήσουμε για ψησταριές, δεν θα μιλήσουμε για κρέατα και είδη ψησίματος, θα μιλήσουμε για αυτά που συνήθως δεν είναι στην πρώτη γραμμή προετοιμασίας και όμως όλοι ζητούν κατά την διάρκεια του BBQ. Τα παρελκόμενα, τα side dishes, οι αλοιφές, η μουσική, η καλή σύνθεση της παρέας και φυσικά η μπύρα ΑΛΦΑ Weiss που δεν πρέπει να λείπει από κανένα τέτοιο σκηνικό.

Η καλή παρέα

Μοιάζει λίγο τετριμμένο. Δεν είναι κάτι που δεν το ξέρεις αλλά η παρέα όχι μόνο στο BBQ αλλά σε κάθε μάζωξη παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Ειδικά στο BBQ όμως πρέπει η παρέα να έχει την κατάλληλη διάθεση όχι μόνο να περάσει καλά αλλά και για να συμμετέχει στην όλη διαδικασία. Χρειάζονται κάποια χέρια για την προετοιμασία των κρεάτων, κάποια για την επιμέλεια των συνοδευτικών, κάποια για την μουσική και τα παρελκόμενα και φυσικά κάποιοι γνωστές για το ψήσιμο. Οι τελευταίοι αρκεί να έχουν πολλά κανταρια μεράκι και να λατρεύουν να βρίσκονται πάνω από την φωτιά καθ’ όλη την διάρκεια του ψησίματος.

Οι μεζέδες για πριν

Η αλήθεια ότι το BBQ είναι μια διαδικασία χρονοβόρα. Όταν έχεις να προετοιμάσεις τόσα πράγματα και επίσης η μυρωδιά σου σπάει την μύτη, χρειάζεσαι σίγουρα κάτι για να αντέξεις μέχρι να είναι όλα έτοιμα. Σίγουρα το πρώτο είναι αρκετές μπύρες ΑΛΦΑ Weiss οι οποίες θα σε βάλουν στο κλίμα αλλά χρειάζονται και μερικοί μεζέδες για να σου ανοίξουν την όρεξη. Σίγουρα ο πρώτος μεζές ανήκει στον ψήστη, όμως μέχρι να βγει αυτός χρειάζονται κάτι και οι υπόλοιποι. Σίγουρα κάποια finger foods, μικρά μεζεδάκια και άλλα παρελκόμενα είναι πολύ σημαντικά και δεν πρέπει να τα ξεχνάς.

Οι απαραίτητες αλοιφές

Το ξέρεις και το ξέρουν όλοι ότι μαζί με το κρέας επιβάλλεται να έχεις και μερικές αλοιφές για να συνοδευσεις τα δημιουργήματα σου. Η επιλογή τους είναι πάντα με βάση τις δικές σου γευστικές επιθυμίες αλλά και της παρέας. Όμως δεν γίνεται BBQ αν λείπουν σάλτσες όπως η BBQ sauce, μουστάρδες καυτερές ή μη, κέτσαπ αλλά και η μαγιονέζα η οποία πάει τέλεια με το κοτόπουλο αλλά και τις πατάτες που σίγουρα θα έχεις ετοιμάσει. Μια πινελιά που ίσως πάει το BBQ είναι επίπεδο πάνω είναι η sweet chili sauce και πίστεψε με θα την λατρέψεις είτε με chicken wings είτε με το χοιρινό σου.

Οι μπύρες ΑΛΦΑ Weiss

Οι μπύρες είναι απαραίτητο συστατικό για ένα τέλειο BBQ και παίζουν καταλυτικό ρόλο καθ’ όλη την διάρκεια της μυσταγωγιας. Στην αρχή είναι ιδανικές για το πρώτο τσούγκρισμα και για το καλωσόρισμα ενώ κατά την διάρκεια του ψησίματος θα ανοίξουν την όρεξη σε όλους σε συνδυασμό με τις μυρωδιές από την τσίκνα και τους μεζέδες που προαναφέραμε. Εκεί όμως όπου κουμπωνουν τέλεια είναι όταν όλα τα ψητά είναι έτοιμα και κάθεται η παρέα στο τραπέζι για να τα απόλαυσει. Η μεστή γεύση της, τα υπέροχα αρώματα της αλλά και το πλούσιο σώμα της ταιριάζουν με κάθε είδος κρέατος κι αν έχεις περάσει από την σχάρα σου. Μια ΑΛΦΑ Weiss δίνει όχι μόνο μεράκι και δύναμη στον ψήστη για να απογειώσει το ψήσιμο του αλλά δένει απόλυτα με την όλη διαδικασία και κάνει τους πάντες να έχουν ένα τεράστιο χαμόγελο μετά από μια τέτοια μάζωξη.

To καλό είναι ότι με την ΑΛΦΑ έχεις πολλές επιλογές για να διαλέξεις αυτό που θες τη στιγμή που το θες. Lager, Weiss, χωρίς αλκοόλ, η ΑΛΦΑ είναι εκεί για να σε δροσίσει και να συνοδεύσει τέλεια τη δική σου BBQκατάσταση. Διαλέγεις και παίρνεις.

Βάλε κάθε ένα από τα συστατικά που προαναφέραμε στα ήδη υπάρχοντα και να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις την τέλεια βραδιά BBQ. Και όταν στο τέλος αφού έχεις φάει καλά, έχεις γελάσει, έχεις δημιουργήσει με τους φίλους σου και όσους αγαπάς, θα πιάσεις το ποτήρι με την ΑΛΦΑ Weiss και θα αποτυπώσεις στην μνήμη σου κάθε στιγμή της βραδιάς πριν πιεις μια γεμάτη γουλια.