ΦΑΓΗΤΟ

Tα Burger του Σπύρου είναι για Υπερ-ήρωες

Η Δώρα Τσαμπάζη είχε μια αναπάντεχα ευχάριστη συνάντηση στο Κορδελιό με τα φανταστικά Burger του Σπύρου.

Το πώς ανακάλυψα τα burger του Σπύρου είναι αστείο. Πήγα για νύχια σε μια φίλη μου στον Εύοσμο και είδα στο καλοριφέρ της ένα μαγνητάκι με το λογότυπο “Spiro’s Burgers”.

-Δέσποινα, τι είναι αυτός ο Σπύρος;

-Ένα τέλειο γυράδικο, εδώ δίπλα στο Κορδελιό. Κάνει και τέλεια burgers.

H ιδέα μου άρχισε να στριφογυρίζει το μυαλό και να με τρώει κάθε μέρα που περνάει.  Άρχισε μια μικρή ύπουλη ιντερνετική έρευνα για το πώς μπορεί να είναι αυτά τα burger, καθώς πρόκειται περί γυράδικου και όλοι ξέρουμε, ότι πολλές φορές το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό στα γυράδικα. Η έρευνα δεν απέφερε και πολλά αποτελέσματα, καθώς υπήρχε μόνο μία φωτογραφία στο ίνσταγκραμ με μια παρέα να τρώει και τα burger δεν φαινόντουσαν καλά. Από το λίγο που μπορούσα να διακρίνω, φαινόταν ότι άξιζε τον κόπο μία επίσκεψη.

Πέμπτη βράδυ λοιπόν, την ώρα του ματς του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ, ψιχάλιζε και δεν κυκλοφορούσε ψυχή έξω και να’ μαι εγώ, με περισσή χαρά, ανοίγω τις πόρτες του Spiros Food στο εξωτικό Κορδελιό. Ναι, είναι ένα κλασικό γυράδικο με όλο του το μεγαλείο. Τους γύρους να γυρνάνε, τις πίτες να λαδώνονται.

 

-Τον κατάλογο με τα burger, παρακαλώ και γρήγορα. Πεινάμε.

Έρχεται ο κατάλογος λοιπόν και όλα τα burger έχουν ονομασία από τους υπέρ- ήρωες της Marvel. Το burger του Hulk, του Captain America, του Thor, του Spiderman και πολλών πολλών άλλων.

Διαβάζω και παραγγέλνω αρχικά το burger του Ιron Man με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, brioche, μπέικον, cheddar, σοταρισμένα μανιτάρια, iceberg, ντομάτα, μαγιονέζα, spicy sauce και onion rings.

 

Σύντομα ήρθε μπροστά μου το υπέροχο αυτό burger με τις πατατούλες του. Με την πρώτη μου δαγκωνιά, ένιωσα τους κόπους της έρευνάς μου να ανταμείβονται. Ω, Σπύρο, πού είσαι κρυμμένος στο φανταστικό Κορδελιό, κάλλιο αργά ποτέ που σε βρήκα.

Μετά έπρεπε να δοκιμάσω και κάτι άλλο. Πήγα με κριτήριο το κρέας, αυτή τη φορά ήθελα κάτι σε κοτόπουλο. Wolverine και Flash παίζουν με κοτόπουλο, αλλά συμπαθώ πιο πολύ τον Wolverine, οπότε ο κύβος ερρίφθη. Κοτόπουλο πανέ, σε brioche με παρμεζάνα, ντομάτα, iceberg, πίκλες και sauce παρμεζάνας. Συγκίνηση.

 

Δεν τελειώσαμε όμως εγώ. Το οφείλαμε στους εαυτούς μας να δοκιμάσουμε το διώροφο Burger του Hulk. Mε τριπλό ψωμάκι, τυρί gouda και edam, κρέμα τυριού με θυμάρι, σοταρισμένα μανιτάρια, iceberg, onion rings και μαγιονέζα. Αντίο ζωή.

 

Η μάχη υπήρξε δυνατή. Φάγαμε ακριβώς όπως αρμόζει σε υπέρ-ήρωες.

 

Αφήσαμε μόνο το χάος πίσω μας. Και κάτι άδεια κουτάκια με αναψυκτικά. Και όλα αυτά με 18 ευρώ. Και από ένα γυράδικο. Σπύρο δεν ξέρω ποιος είσαι, αλλά τουλάχιστον έμαθα τα burger σου.

Spiros Food

Κοσμά Αιτωλού 25, Κορδελιό- Εύοσμος

τηλ. 2310771096