ΦΑΓΗΤΟ

Τα δικά σου σοκολατάκια είναι τα καλύτερα

Τα σοκολατάκια είναι το καλύτερο (και οικονομικότερο) χριστουγεννιάτικο δώρο! Ειδικά αν είναι από τα χεράκια σου!

Mε τη σοκολάτα μπορείς να κάνεις πάρα πολλά πράγματα. Είναι ένα υλικό που το βρίσκεις παντού, είναι οικονομικό και μπορείς πολύ εύκολα με αυτό να φτιάξεις κάτι όμορφο και πρωτότυπο χωρίς να είσαι επαγγελματίας ζαχαροπλάστης.

Ειδικά τώρα  που η εποχή επιβάλλει να  κάνεις δώρα σε δικούς σου  ανθρώπους θα σου χρησιμεύσει  πάρα πολύ! Πως; Μπορείς πολύ απλά να φτιάξεις τα δικά σου σοκολατάκια και να τα προσφέρεις μέσα σε ένα όμορφο κουτάκι που ο ίδιος θα διακοσμήσεις, σε κάποιο από τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Γιατί να ψάχνεις όλη μέρα να βρεις κάτι στα μαγαζιά ενώ αυτό και οικονομικό σαν δώρο είναι( άλλωστε οι εποχές που ζεις δεν προσφέρονται για μεγάλες σπατάλες) και θα δείξεις ότι ασχολήθηκες για να χαροποιήσεις το άτομο που θα τα δωρίσεις! Πίστεψε με θα έχουν να το λένε μετά.  Κι πέρα από αυτό θα το διασκεδάσεις κιόλας γιατί με τη σοκολάτα πάντα γίνεται παιχνίδι.

Τι χρειάζεσαι για  να τα φτιάξεις

Μπεν μαρί ( το μπάνιο της Μαρίας, δηλαδή ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει και εκεί πάνω βάζεις ένα άλλο σκεύος για να λειώσεις τη σοκολάτα σου

Φόρμες

Πινέλο και οδοντογλυφίδα

Πώς να το κάνεις

1. Λιώνεις τη σοκολάτα μας σε μπεν μαρί. Αν θέλεις να κάνεις διάφορα σχέδια και χρώματα, λιώνεις σοκολάτα γάλακτος σε ένα σκεύος, λευκή σε άλλο και κουβερτούρα σε τρίτο.

2. Βάζεις τη σοκολάτα σου σε θήκες (φόρμες ειδικές για  σοκολατάκια, θα της βρεις σε όλα τα μαγαζιά με είδη κουζίνας) σιλικόνης. Τις λεπτομέρειες τις βάζεις με άλλο χρώμα σοκολάτας, χρησιμοποιώντας πινέλο ή οδοντογλυφίδα. Αν δεν έχεις θήκες χρησιμοποιείς τα χέρια σου για να δώσεις σχήμα!

3. Αφήνεις να κρυώσει  καλά η σοκολάτα και ξεφορμάρεις.  Τόσο απλό! Οι γεύσεις που θα  βάλεις μέσα είναι δική σου  υπόθεση εγώ σου δίνω τη  βάση!

Σοκολατάκια με ινδική καρύδα

Υλικά

  • 350 γρ. βανίλια (υποβρύχιο)
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 125 γρ.(ή 1 πακέτο) ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Σε μικρό σκεύος βάζεις τη βανίλια και τη ζεσταίνεις μέχρι να γίνει ρευστή, σε χαμηλή φωτιά.
  • Το βγάζεις από  τη φωτιά και ρίχνεις μέσα τη καρύδα ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Το αφήνεις λίγο να κρυώσει και το πλάθεις σε μπαλάκια ή μπαστουνάκια.
  • Λιώνεις τη κουβερτούρα  σε μπέν μαρί και τα βουτάς  ένα ένα  μέσα και μετά τα βάζεις επάνω σε λαδόκολλα να κρυώσουν.

Σοκολατάκια με βανίλια

Υλικά

  • 2 φλιτζ. καρυδόψυχα ψιλοκομένη
  • 1/2 κιλό βανίλια  γλυκό
  • 1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 250 γραμμ. σοκολάτα  κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Βάζεις  σ’ ένα  μπόλ την καρυδόψυχα, τη βανίλια και τη φρυγανιά και ανακατεύεις καλά.
  • Προσθέτεις το κονιάκ, ανακατεύεις πάλι και πλάθεις  σε μπαλάκια.
  • Λιώνεις την κουβερτούρα  σε μπεν μαρί και ρίχνεις μέσα τα μπαλάκια.
  • Παίρνεις ένα ένα μπαλάκι και το βάζεις σε λαδόκολλα.
  • Τα αφήνεις να στεγνώσουν και έτοιμα!