ΦΑΓΗΤΟ

Τη σύσκεψη του ONEMAN την έκοψε Λόρδος

Ή αλλιώς πώς να σταματήσεις μία σύσκεψη και να πέσεις με τα μούτρα στο φαγητό.

Σε αντίθεση με την άποψη που ενδεχομένως έχει καλλιεργηθεί ότι όλη μέρα αράζουμε σε ένα γραφείο και λέμε βλακείες μεταξύ μας, οι συσκέψεις πολλές φορές είναι σοβαρές. Κι αυτό γιατί υπάρχουν όπως σε κάθε δουλειά αρκετά θέματα να συζητήσουμε. Εντάξει, δεν κρατάμε και πρακτικά ούτε υπάρχει πρωτόκολλο αλλά δουλειά κάνουμε. Ποιος γέλασε;

Το θέμα είναι ότι η χθεσινή σύσκεψη των συντακτών για τα θέματα της εβδομάδας (κάνουμε κάθε Τρίτη μεσημέρι αν σας ενδιαφέρει) διεκόπη απότομα. Ραγδαία θα έλεγε κανείς. Κι αυτό γιατί ένα νέο φαγάδικο της περιοχής αποφάσισε να μας στείλει πακέτο. Τίμιο πακέτο.

 

Να σημειωθεί ότι αν ο “Λόρδος” είχε ανοίξει στον Βύρωνα θα ήταν λίγο κωμικό αλλά όχι. Το κατάστημα είναι εκεί που ενώνονται το Παγκράτι, η Καισαριανή και ο Βύρωνας (Φορμίωνος 75 και Φιλολάου, Καισαριανή, τηλ.: 2114040515). Και είχαμε ήδη ακούσει από τα λαγωνικά του φαγητού που κυκλοφορούν στο κτίριό μας (πίστεψέ μας είναι πολλά) ότι ο Λόρδος φημίζεται για τα χειροποίητα προϊόντα του, τις σφολιάτες του, τα σάντουιτς και τα φρέσκα υλικά του. Α ναι. Και για το ότι είναι ανοιχτός 24/7.

Οι φήμες όμως κρίνονται αναληθείς μέχρι να επιβεβαιωθούν. Και επιβεβαιώθηκαν. Πανηγυρικά. Προειδοποίησα τον κόσμο να μην ακουμπήσει μέχρι να βγάλω μερικές φωτογραφίες. Το δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα.

Αλλά τα υπόλοιπα χέρια πλησίαζαν το φαγητό επικίνδυνα.

 

Οπότε είχε έρθει η ώρα για την μεγάλη δοκιμή. Κατά σειρά εμφανίσεως…

Hot dog. Σε πολύ μεγάλο ψωμάκι χώρεσαν όχι ένα αλλά δύο λουκάνικα Φρανκφούρτης καλοψημένα και πιπεράτα όσο πρέπει. Η γέμιση όμως ήταν το θέμα. Αυτό το τσιγαρισμένο κρεμμύδι που έδενε με το λουκάνικο, το λάχανο, το καρότο και τη σως – ποίημα.

 

Lordburger. Το πρώτο σχόλιο που ακούστηκε ήταν για το μπιφτέκι. Ότι είναι πολύ νόστιμο και ότι ξεχωρίζει στη γεύση πάνω από το καραμελωμένο κρεμμύδι, το τυρί, μπέικον, την ντομάτα και την σως.

 

Ναι, καραμελωμένο κρεμμύδι είναι αυτή η γέφυρα ανάμεσα στο burger και τον Μάνο.

 

Για να περάσουμε στην πίτσα. Lord pizza με σάλτσα ντομάτας, τυρί, ζαμπόν, μανιτάρια, μπέικον, πιπεριά. Ωραία πίτσα, σπιτική με πολύ νόστιμο τυρί να ενορχηστρώνει τα υπόλοιπα υλικά μαζί.

 

Από αυτή που δαγκώνει ο έτερος Μάνος.

 

Και γεύεται ο Αρτεμάκης.

 

Και τσιμπάει ενοχικά ο Στέφανος.

 

Τα αλμυρά είχα την τιμητική τους και από την αίθουσα συσκέψεων πέρασαν (εντελώς τυχαία) πολλοί και διάφοροι. Ένας όμως είχε προνοήσει και είχε πάρει κοντά του τη μία από τις δύο γλυκές κρέπες που είχαν έρθει. Ο συνήθης (σε περιπτώσεις γλυκού) ύποπτος Μάνος Μίχαλος.

 

Ο αργοπορημένος της σύσκεψης ήταν ο Δημητρόπουλος. Του φυλάξαμε λίγο hot dog και λίγο burger μην μείνει παραπονεμένος. Το κοιτούσε πάντως με μία απορία το λουκάνικο που περίσσευε από το ψωμάκι.

 

Δεν ξέρω ποιος από τους συντάκτες δεν είχε έρθει προετοιμασμένος στην σύσκεψη και έστησε αυτό το μικρό τσιμπούσι αλλά τον σκοπό του τον πέτυχε.

Καμία σύσκεψη. Μόνο Λόρδος