ΦΑΓΗΤΟ

To be* restaurant είναι κάτι παραπάνω από ένα εστιατόριο ξενοδοχείου

Η Δώρα Τσαμπάζη στο δίλλημα to be or not to be, απαντά με πάθος, to be*.

Γενικά τα εστιατόρια των ξενοδοχείων τα κρατούσα σε μία απόσταση. Ή με κρατούσαν αυτά, δεν ξέρω ακριβώς πώς γινόταν. Σαν κάτι να μου έλεγε ότι απαγορεύεται να γευματίσεις, αν δεν είσαι πελάτης του ξενοδοχείου. Τελείως λάθος αντίληψη, αλλά πιστεύω ότι συμπάσχουν κι άλλοι μαζί μου. Η οδός Μητροπόλεως είναι η αγαπημένη μου στη Θεσσαλονίκη. Για να μείνεις, να για φας, για να ψωνίσεις, για να πιεις καφέ. Συνήθως περπατάω με το κεφάλι ψηλά, προσπαθώντας να ανακαλύψω κι άλλα διατηρητέα στο ιστορικό κέντρο, γιατί μου αρέσουν πολύ.

Για την ακρίβεια είναι ένας μικρός γαστρονομικός και διακοσμητικός θησαυρός. Ένα μικρό διαμάντι στην Μητροπόλεως με Κομνηνών που για χρόνια έβλεπα και προσπερνούσα, για τους λόγους που εξήγησα και παραπάνω.

Ξεκινάω με το μενού. Ο executive chef του be*, Γρηγόρης Καρακασίδης εμπνευσμένος από την τέχνη του street food, από τη λεωφόρο Broadway και την Oxford Street, μεταφέρει όλες αυτές τις γεύσεις στα πιάτα μας.

 

Οι σαλάτες με superfoods και τα αυθεντικά ιταλικά ζυμαρικά, όπως οι ορεκέτε, δεσπόζουν επίσης επιβλητικά στο μενού.

 

Για αρχή, από τις τριάντα διαφορετικές προτάσεις κοκτέιλ, που εμπνεύστηκαν οι bartenders αποκλειστικά για το be*, ξεκινήσαμε με ένα Victoria Secret cocktail και μία be* λεμονάδα με star fruits, φράουλες και σιρόπι αγαύγης. Mην με ρωτήσετε περισσότερα, κι εγώ με την απορία έμεινα.

 

Σύντομα κοντά μας βρέθηκε μία κλασική μεν, σαλάτα του Καίσαρα, πεντανόστιμη δε. Και το τονίζω αυτό, γιατί η σαλάτα του Καίσαρα είναι η σαλάτα που έχει γίνει τόσο «μαϊντανός» στα εστιατόρια και τόσο πρόχειρη και άνοστη πολλές φορές, που όταν επιτέλους την συναντώ, «κυρία» και «αρχόντισσα» με τα dressing της και τα όλα της, πεθαίνω. Ήταν η πιο ωραία σαλάτα του Καίσαρα που έχω δοκιμάσει ποτέ και από τις πιο νόστιμες σαλάτες γενικά. Πρώτη φορά αισθάνθηκα ότι δεν βοσκάω, σαν άλλο μηρυκαστικό, αλλά απολαμβάνω έναν υπέροχο συνδυασμό από κοτόπουλο, φρέσκα λαχανικά και εκπληκτικό dressing.

 

Από τα πιο «ελαφριά» burger που έχω φάει, ούτε στιγμή ένιωσα τύψεις για την διατροφή που υποτίθεται κάνω.

 

Λίγα λεπτά πριν γίνει αυτό και καθώς τακτοποιούσαμε το λογαριασμό, ήρθε το τελικό χτύπημα. O σερβιτόρος μας ενημέρωσε για το Κυριακάτικο brunch από τις 11.00 έως τις 15.00 με «βασιλιά» στο μενού, τις αυγόφετες από τσουρέκι γεμιστές με μαρμελάδα. Μας κατέστρεψε. Σύντομα και πάλι κοντά σας από το be*.

Be* Restaurant
Kομνηνών 10, τηλ. 2310021010