ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Το BonBon στο Κουκάκι σου δείχνει την κρέπα αλλιώς

Θα πάρεις από το χεράκι την κοπέλα σου, θα την πας εκεί να φάει και θα εντυπωσιάσεις. Τόσο απλά πράγματα.

Κλείσε τα μάτια. Μπες στο αεροπλάνο. Προσγειώνεσαι Παρίσι. Περπατάς στην Μονμάρτη όταν ξαφνικά σε πιάνει μια λιγούρα. Θες κάτι βρώμικο αλλά η κοπέλα σου ήδη έχει αρχίσει να σε τραβάει από το χέρι και να σε κατευθύνει προς την κουκλίστικη creperie που εντόπισε το αετίσιο μάτι της λες και έψαχνε πανάκριβη τσάντα στο mall. Κάθεσαι, παραγγέλνεις με στραβωμένη μούρη και επιτέλους δοκιμάζεις. Εκείνη η στιγμή είναι που θες να εκφράσεις πόσο θεσπέσια είναι η κρέπα που τρως, πόσο καλά κάνατε που ήρθατε εδώ και πως δεν μπορείς να σταματήσεις να μουγκρίζεις σε κάθε μπουκιά. Δεν λες τίποτα από όλα αυτά γιατί απλά θα έχεις παραδεχτεί ότι είχε δίκιο.

Αυτή είναι μια σύντομη ιστορία που θα μπορούσε να λάβει χώρα στην Αθήνα σε έναν πεζόδρομο που Κουκακίου. Και αν αναρωτιέσαι ποιο μαγαζί θα έπαιζε τον ρόλο της παραμυθένιας – γαλλικής creperie τότε πρέπει να μάθεις ότι εδώ και λίγο καιρό έχει ανοίξει το BonBon. Ένα μαγαζί που θα μπορούσε να βρίσκεται σε οποιαδήποτε γωνιά της πόλης του φωτός και να δένει αρμονικά με το περιβάλλον. Ένα μαγαζί που σε ταξιδεύει μόνο με την είσοδό σου σε αυτό. Ένα μαγαζί που έχει βαλθεί να επαναπροσδιορίσει και να θέσει ξανά στην σωστή βάση τι σημαίνει κρέπα.

 

To BonBon το βλέπεις κατεβαίνοντας τον πεζόδρομο της Δράκου και σου τραβάει το μάτι. Ίσως αν σκεφτείς ότι από κάπου θα πεταχτεί ο Ρατατούης ή ότι είναι ζαχαροπλαστείο, αλλά με την δεύτερη ματιά και μυρωδιά καταλαβαίνεις ότι εδώ γίνεται κάτι ξεχωριστό. Μόλις πιάσεις τον κατάλογο συνειδητοποιείς ότι έχεις μπροστά σου μια εντελώς νέα γαστρονομική πρόταση η οποία βασίζεται σε αυτό το λεπτό φύλο ζύμης.

 

“Πόσα να κάνεις πια με την κρέπα μωρέ;” Από μόνο του το μαγαζί και ο κατάλογός του σου βροντοφωνάζει “ΑΠΕΙΡΑ”. Αρκεί να ανακαλύψεις την κρέπα english breakfast, με φασόλια με ντομάτα, αυγό και bacon. Όχι δεν κατάλαβες. Δεν θα το προσπεράσεις έτσι αυτό. Τα υλικά σκεπάζονται από το αυγό και αυτό δένει αρμονικά με φύλλο και συμπορευόμενους. Κόλαση πρωινή. Λίγο πιο κάτω υπάρχει το greek σαγανάκι που έχει γαρίδες με ντομάτα, ούζο και φέτα. Όλη η Ελλάδα σε μια κρέπα. Αν πάλι θες να φέρεις το Μεξικό στο στόμα σου αρκεί να παραγγείλεις την Tex-Mex με chilli con carne, sour cream, αβοκάντο και καλαμπόκι. Γενικά ο κατάλογος σε πηγαίνει ένα ταξίδι σε όλες τις κουζίνες του κόσμου με πιλότο την κρέπα.

Εσύ έχεις επιλέξει και εκείνη γκρινιάζει ότι κάνει δίαιτα, δεν θέλει να φάει κάτι αλλά πεινάει. Υπάρχει λύση. Ακούει στο όνομα diet slim με βραστό κοτόπουλο, μανούρι, κολοκυθάκι ψητό και δυόσμο. Κάπως έτσι θα ηρεμήσει. Αν τώρα νομίζεις ότι όλα αυτά μοιάζουν με τις κρέπες που έχεις δοκιμάσει στο παρελθόν κάνεις τεράστιο λάθος. Το Bon Bon προσφέρει κρέπες γευστικά και εμφανισιακά με έναν μοναδικό τρόπο. Αυτό το παραδέχεσαι είτε είσαι λάτρης της κρέπας είτε όχι. Μην ξεχάσεις να διαλέξεις ανάμεσα στα διαφορετικά φύλλα τα οποία είναι διαθέσιμα. Τι εννοείς ότι μέχρι τώρα μόνο ένα ήξερες; Εδώ είπαμε η κρέπα είναι αλλιώς και όχι όπως την έχεις συνηθίσει.

 

Για να δροσιστείς υπάρχουν cocktails, σπιτική λεμονάδα αλλά και βιολογικός καφές αν είναι νωρίς. Αν τώρα πάλι εκείνη συνεχίζει την γκρίνια και θέλει να πιει και κάτι υπάρχουν ενδιαφέρονται cocktails τσαγιού όπως εκείνο με λικέρ περγαμόντο. Να ξέρεις ότι τις συνταγές τους τις έχουν επιμεληθεί τα παιδιά από την Αρbarόριζα. Ναι, εκείνο το ωραίο μαγαζί στο Παγκράτι που έχει πιει τρομερά cocktails.  Αυτό!

Ας είμαστε ειλικρινείς. Το BonBon δεν είναι το μαγαζί που θα πας με την παρέα σου να σκάσεις στο φαι. Είναι το μαγαζί όμως που αν την πάρεις από το χέρι και την πας θα εντυπωσιαστεί τόσο πολύ, όπως τότε που την είχες πάρει μαζί σου γήπεδο. Είναι ένα μαγαζί που πραγματικά πάει την κρέπα -όπως την έχουμε μάθει εδώ στην Ελλάδα- πολλά επίπεδα πάνω με γευστικές προτάσεις που θα μπορούσες να συναντήσεις σε αυθεντικό γαλλικό εστιατόριο. Και όμως κάθεσαι σε ένα κουκλίστικο μαγαζάκι στο Κουκάκι.

 

BonBon une petite creperie Δράκου 10, Κουκάκι facebook | foursquare