ΦΑΓΗΤΟ

Το φαγητό που έχει σημαδέψει με αγάπη την παιδική μας ηλικία

Λίγα λόγια αγάπης για το γεύμα ArGOODaki και όσα φέρνει στη ζωή μας εδώ και τόσα χρόνια.

Η λαχτάρα να βουτήξεις στις τηγανητές πατάτες. Η όρεξη να κρατήσεις στα δυο σου χέρια το δικό σου burger. Η βιασύνη να κάνεις δικό σου το παιχνίδι που κρύβει το παιδικό γεύμα. Όλα εικόνες, σκέψεις και αναμνήσεις που ζήσαμε πρώτα σαν παιδιά ή έφηβοι και τώρα λατρεύουμε να αντικρύζουμε σαν ενήλικες ή ακόμα και γονείς.

Βλέπεις το συναίσθημα μπροστά σε ένα αγαπημένο γεύμα δεν αλλάζει. Κι αν ήσουν κι εσύ το πρωί της Κυριακής στο Σπίτι της 24MEDIA για το Χριστουγεννιάτικο μας event με το ArGOODaki, θα έβλεπες ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παιδιών τη χαρά όταν αντίκρυσαν το αγαπημένο τους αρκουδάκι να έχει τρυπώσει σε κάθε πιθανή γωνιά του σπιτιού και του δέντρου μας αλλά και όταν ήρθαν μπροστά τους τα αγαπημένα τους Junior γεύματα από τα Goody’s Burger House. Για αυτή τη χαρά στα πρόσωπά τους έγινε το event. Για αυτή τη χαρά στα πρόσωπά τους παλεύει κάθε γονιός σε κάθε ευκαιρία.

 

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και εμείς έχουμε συνηθίσει το Σπίτι της 24MEDIA χωρίς παιδικές φωνές, χωρίς τρεχαλητά στους διαδρόμους. Συνήθως υποδεχόμαστε αναγνώστες μας για να δούμε μαζί τους έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, για να μαγειρέψουμε παρέα τους στην κουζίνα, για να φωτογραφηθούμε στο φόντο. Κι έτσι αυτή η Κυριακή ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη ακόμα και για εμάς.

15 παιδιά μπήκαν με ορμή στο Σπίτι μας και μοιράστηκαν μονομιάς στα τρία πολύχρωμα εργαστήρια που είχαμε ετοιμάσει για εκείνα. Στο χώρο του σαλονιού, δίπλα στο πελώριο δέντρο μας είχαμε έναν πάγκο γεμάτο στολίδια τα οποία περίμεναν την προσωπική πινελιά των παιδιών και ένα αυτοκόλλητο με το αγαπημένο ArGOODaki πριν τα στολίσουμε στο δέντρο.

 

Σε ένα από τα εσωτερικά δωμάτια, ο καθρέφτης ομορφιάς περίμενε τα παιδιά για ένα μοναδικό face painting σε χρώματα και διάθεση Χριστουγέννων.

 

Ενώ στην κουζίνα, τα παιδιά μετατρέπονταν σε ζαχαροπλάστες και είχαν για καμβά νόστιμα και τραγανά μπισκότα που γέμιζαν με πολύχρωμη ζαχαρόπαστα και άλλα ζαχαρένια στολίδια.

Κι όταν ήρθε η ώρα του φαγητού, κάθισαν όλα μαζί δίπλα στο δέντρο και πήραν στα χέρια τους από ένα μοναδικό Junior γεύμα ArGOODaki. Βοηθώντας κι εκείνα με την σειρά τους το έργο που τόσα μα τόσα χρόνια προσφέρει απλόχερα η Goody’s στην κοινωνία μας. Φέτος τα Χριστούγεννα και για 17η χρονιά, το ArGOODaki, των Goody’s Burger House, συνεχίζει το έργο του στηρίζοντας παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος. Σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» θα παρέχει εξοπλισμό και υλικά, αναγκαία για την εκπαίδευση, την ομαλή κοινωνική ένταξη και την επαγγελματική αποκατάσταση, παιδιών που φιλοξενούνται σε 4 συνεργαζόμενους φορείς της Ένωσης σε όλη την Ελλάδα.

 

Το έργο του ArGOODaki βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την εκπαίδευση, τη σίτιση και την ιατρική μέριμνα και έχει συνεισφέρει στην υλοποίηση σημαντικών έργων για φορείς, όπως ο Σύλλογος «Ελπίδα», το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το «Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας». Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα έχει προσφέρει περισσότερα από 4.000.000€, υλοποιώντας ουσιαστικά έργα, που βελτίωσαν την καθημερινότητα για περισσότερα από 15.000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Όταν ξέρεις ότι προσφέροντας στο παιδί σου ένα τόσο αγαπημένο του γεύμα, βοηθάς κι εσύ στο έργο που προσφέρει το ArGOODaki, η ανταμοιβή είναι διπλή. Και το παιδί κάνει δικό του ένα από τα πολύ όμορφα δώρα που έρχεται μαζί με το γεύμα.

 

Τι κι αν έχουν περάσει τα χρόνια. Βλέποντας τα παιδιά να απολαμβάνουν το δικό τους παιδικό γεύμα, βουτούσα στις αναμνήσεις των δικών μου παιδικών χρόνων. Τότε που πήγαινα με τους γονείς μου βόλτα το Σάββατο το μεσημέρι και έτσι, σαν παράδοση, τους ζητούσα να φάμε burger, να έχω το δικό μου μοναδικό φαγητό και το δικό μου μοναδικό παιχνίδι. Σκέψου πόσα παιδιά μεγάλωσαν με την ίδια προσμονή, την ίδια όρεξη και την ίδια αγάπη για τα Goody’s. Εμείς έτσι τα μάθαμε κι έτσι εξακολουθούμε να τα λέμε.

Θα σου πω το μόνο που έχει αλλάξει από τότε πέρα από τον χρόνο που περνά. Σε εκείνη την ηλικία, όσο κι αν μας το έλεγαν οι γονείς μας, δεν αντιλαμβανόμασταν πόσο σημαντική ήταν η προσφορά μας. Τότε πηγαίναμε στα Goody’s για το παιχνίδι. Στην εφηβεία πηγαίναμε για τη γεύση και για το πόσο cool ήταν να είσαι κι εσύ εκεί. Τώρα, συνειδητά, κάθε Χριστούγεννα δίνουμε κι εμείς την αγάπη και το ελάχιστο που μπορούμε, βοηθώντας το ArGOODaki να συνεχίσει να προσφέρει σε όσους το έχουν ανάγκη.