ΦΑΓΗΤΟ

Το Hot Hot burger bar έσπασε το φράγμα του trendy

Ένα πολύ φθηνό μπεργκεράδικο φέρνει τους λάτρεις του - βάζω ένα μπιφτέκι ανάμεσα σε ψωμάκια - στο κέντρο της Αθήνας.

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι το burger είναι μία πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, όχι μόνο για το ONEMAN αλλά και για εμένα προσωπικά. Δεν παίζουμε με αυτό, δεν τρώμε ό,τι να ‘ναι και υπηρετούμε πιστά τον κανόνα ότι κάθε καλό burger έχει και bacon μέσα. Με αυτά δεδομένα θα σας μιλήσω για ένα μαγαζί που ξεκίνησε σαν μυστικό, εξελίχθηκε σαν trend και πλέον αποτελεί λιμάνι / σταθερά / check point κάθε άνδρα που σέβεται το στομάχι του.

Και θα σου πω αμέσως γιατί αναφέρω τη λέξη trend όταν μιλώ για αυτό το μπεργκεράδικο κι ας είναι κι άδικο. (Ντάξει, sorry). Το σκεφτόμουν τις προάλλες που καθόμουν σε ένα τραπέζι του Hot Hot burger bar με τον Θοδωρή Δημητρόπουλο, πριν πάμε στην επίδειξη μόδας των MI-RO να κάνουμε το δικό μας fashion statement. Είχαμε μπροστά μας αυτά.

 

Ακολούθησαν σκηνές βιβλικής καταστροφής, ρωμαϊκών οργίων και τσιμπουσίου Γαλατικού χωριού στο τραπέζι. Μέχρι που κατέληξα να σκέφτομαι ότι είναι ένα μαγαζί που ξεκίνησε ως μυστικό για τους θαμώνες της οδού Πραξιτέλους και εξελίχθηκε σε trend για κάθε χιψτερίζοντα νέο της πόλης. Στα τραπέζια του έβλεπες τους ίδιους και τους ίδιους. Αυτούς που “ανακαλύπτουν” κάθε τι νέο στην πόλη. Το Hot Hot burger bar όμως ξεπέρασε σύντομα αυτούς τους περιορισμούς και παραδόθηκε στον λαό.

 

 

Εκτός αν έχεις ξαναδεί σε πολλά μαγαζιά της Αθήνας να σου σερβίρουν ένα πάρα πολύ γευστικό burger με 2 και 4 ευρώ. Το cheese του κάνει 2 ευρώ μόνο. Το XXL burger που έχει ένα πολύ μεγάλο μπιφτέκι έχει 4,5 ευρώ. Ναι, πουλάνε και αλλού burger με τόσα χρήματα αλλά είναι η σχέση ποιότητας, γεύσης και τιμής που κάνει το συγκεκριμένο να ξεχωρίζει.

 

(Ακολούθησέ μας στο Foursquare για να διαβάζεις tips για τα μαγαζιά που επισκεπτόμαστε)

Και το φανταστικό της υπόθεσης είναι ότι τρώμε ακόμα το ίδιο φανταστικό burger που τρώγαμε εκεί και πριν μερικούς μήνες όταν πήγαμε ως ONEMAN παρέα με τον αδερφό Θοδωρή Μάρκου να κάνουμε ένα θέμα για την οδό Πραξιτέλους. Οι περισσότερες φωτογραφίες και του σημερινού θέματος είναι του Θοδωρή.

 

Είναι πολύ σημαντικό να κρατάς τη γεύση σου, να κρατάς αυτό που προσφέρεις. Όλοι κάνουν το κάτι παραπάνω τον πρώτο καιρό, πριν πέσει πολλή δουλειά. Το Hot Hot έβαλε την μπάρα πολύ ψηλά και την κράτησε εκεί πάνω. Και αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που κάθε βράδυ που θα περάσεις από εκεί, θα χρειαστείς λίγη ώρα για να βρεις θέση στα τραπέζια του.

 

Αλλά επειδή μιλάμε για φαγητό και τόση ώρα το πηγαίνω γύρω – γύρω, θα περάσω άμεσα σε προτάσεις συγκεκριμένες. Σε burger και συνοδευτικά που οφείλεις να δοκιμάσεις για να βγάλεις μόνος τα συμπεράσματά σου.

Δοκίμασε το Honey Mustard Bacon με καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτα, bacon, cheddar και σως honey mustard. Φανταστικά τα κρεμμύδια, μεταμορφώνουν κανονικά το burger την ώρα που η honey mustard έρχεται απλά να το δροσίσει λίγο. Πολλοί παίζουν πιο χοντρά με βουβαλίσιο κιμά στο Buffalo rib eye burger ή με σως Jack Daniels με ανανά στο Jack Daniels burger. Εγώ παίζω σε πιο σταθερές αξίες.

Το Hot dog του έχει δοκιμαστεί αλλά όχι πολλές φορές για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα. Το Hot Hot Old American πάντως με Chilli Con Carne και καραμελωμένα κρεμμύδια είναι σκέτη αλητεία.

Εκεί όμως που λυγίζω κάθε φορά είναι στην επιλογή του τι θα ρίξω πάνω στις πατάτες μου. Και συνήθως καταλήγω να βρω ένα αυγό τηγανητό πάνω στην πατάτα και να σπάω τον μελάτο κρόκο να δώσει γεύση σε όλες τις χοντροκομμένες πατάτες. Σως καρμπονάρα και το κλασικό cheddar bacon κλείνουν όμως κάθε φορά το μάτι.

Κι όλα αυτά σε ένα μικρό αλλά τόσο γεμάτο μαγαζί. Με πολύ προσεγμένες επιλογές σε πίνακες, αφίσες και αντικείμενα. Ένα γραφιστικό αριστούργημα σε μια μεριά της πόλης που είχε ανάγκη από κάτι καλαίσθητο.

 

Κάνε τη βόλτα σου από εκεί. Και περίμενε τη φωνή στο μικρόφωνο να καλεί το νούμερό σου σαν να σε καλεί σε χορό. Δυο δαγκωνιές αργότερα θα με θυμηθείς.

Διεύθυνση: Πραξιτέλους 2 και Κολοκοτρώνη, Αθήνα