ΚΑΦΕΣ

Το Lot 51 εμφιαλώνει τον δικό του cold brew

Speciality coffee από τη Βραζιλία σε μία funky - ready to drink συσκευασία.

Η συνταγή του cold brew είναι πραγματικά απλή, χρειάζεται μόνο νερό και καφές. Η επιλογή του δεύτερου συστατικού όμως θα κάνει τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και η ομάδα του Lot51 επέλεξε έναν speciality coffee από τη Βραζιλία για να φτιάξει αλλά και να εμφιαλώσει το δικό της cold brew.

Με funky σχεδιασμό, αλλά πάνω από όλα know-how και αγάπη για τον ποιοτικό καφέ, το αγαπημένο μαγαζί στην πλατεία Βραζιλίας συστήνει ένα καινοτόμο – για την ελληνική αγορά – προϊόν. «Πιστεύουμε ότι ο cold brew δεν έχει παρουσιαστεί όπως θα έπρεπε στην ελληνική αγορά. Δουλέψαμε πάνω στην ιδέα για ένα χρόνο, πήραμε ένα μηχάνημα που δε μας έκανε και τελικά αγοράσαμε άλλο, μπήκαμε μέσα όπως καταλαβαίνεις, και τελικά βγάλαμε ένα καινούργιο, ποιοτικό προϊόν» λέει ο Κώστας Σπηλιόπουλος.

Το αποτέλεσμα είναι ένας καφές με διάρκεια ζωής 2,5 μήνες (δουλεύεται να φτάσει τους 5 – 6) χωρίς κανένα άλλο πρόσθετο, εμφιαλωμένος σε ανακυκλώσιμο κουτάκι που μπορείς να απολαμβάνεις όπου θέλεις. Ο cold brew του Lot 51 βγαίνει στα 230 ml (περίπου 2 μερίδες) και το βασικό του στοιχείο είναι η ποιότητα του καφέ. Με τον όρο speciality coffee μιλάμε για έναν καφέ που βαθμονομείται από τη φάρμα πάνω από 80% για την ποιότητά του και αυτός που χρησιμοποιείται εδώ φτάνει το 85-86%. «Μπορούμε να πούμε ότι είναι high speciality, οι καφέδες γύρω στο 90% είναι πάρα πολύ ακριβοί, οπότε μπορεί να καταλάβει κανείς για την ποιότητα που μιλάμε» εξηγεί ο Κώστας.

lot51 cold brew

Με ένα τέτοιο cold brew, το pairing παίζει σίγουρα σημαντικό ρόλο. «Είναι ένας πολύ βατός καφές, βγάζει σοκολάτα και καραμέλα. Οπότε σίγουρα θα έλεγα ότι ταιριάζει άψογα με τις χειροποίητες μπάρες μας, λόγω του ότι έχουν φυστικοβούτυρο, αλλά και με το πολύ ωραίο babka που βρίσκει κανείς στο Lot 51. Γενικώς, τα ζυμάρια είναι αργής ωρίμανσης και θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε προχωρήσει αρκετά σε αυτό το θέμα».
Το Lot 51 μπορεί να θεωρηθεί ως ένα start-up στον κόσμο του καφέ και του baking, με την ομάδα να εξελίσσεται συνεχώς, φιλτράροντας νέες ιδέες και concept. Έτσι, ο ready to drink καφές τους θα βρει τη θέση του και σε άλλα μαγαζιά, από επαγγελματίες που αναζητούν το καλύτερο δυνατό, με στόχο να γίνεται όλο και πιο εξωστρεφής.

Lot 51, Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια, Τηλ. 2111155024