ΦΑΓΗΤΟ

Το Μεσημεράκι το ξέρεις;

Πόσες μα πόσες φορές φτάνεις σπίτι μετά την δουλειά, πεινασμένος, κουρασμένος αναπολώντας ένα μαγειρευτό φαγάκι από την μητέρα σου ή την Γιαγιά σου;

Πόσες μα πόσες φορές φτάνεις σπίτι μετά την δουλειά, πεινασμένος, κουρασμένος αναπολώντας ένα μαγειρευτό φαγάκι από την μητέρα σου ή την Γιαγιά σου; Προσωπικά να μιλήσω, αμέτρητες φορές και μπορώ να ομολογήσω πως πάντα έψαχνα για ένα καλό μαγαζί με μαγειρευτό που να ξεχωρίζει.

(Ακολούθησέ μας στο Foursquare για να διαβάζεις tips για τα μαγαζιά που επισκεπτόμαστε)

Μία τέτοια μέρα ή για την ακρίβεια ένα μεσημέρι ήταν πριν από περίπου δυόμιση χρόνια, όταν ο φίλος Νίκος μου είχε προτείνει για ένα μαγαζί με μαγειρευτό στην Ηλιούπολη. Πάντα όταν παίζει μαγειρευτό, είμαι επιφυλακτικός τόσο για τα υλικά που χρησιμοποιούν, όσο και για την καθαριότητα ενός μαγαζιού. Κακά τα ψέματα, το μαγειρευτό θες να σου φέρει μνήμες σπιτικού φαγητού. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Δεν είναι σουβλάκι και πίτσα που λες κουτσά στραβά καλά ήταν μωρέ…

Αν το μαγειρευτό δεν σου θυμίσει σπίτι, τελείωσε, πεθαμένη υπόθεση. Για να μην μακρηγορώ λοιπόν, μου λέει ο Νίκος: “Αυγά με ντομάτες τρως”, του λέω: “εννοείται”. Ωραία έχω κάνει μια παραγγελία, θα σου δώσω δύο μερίδες…

Πηδάω όλες τις λεπτομέρειες και φτάνω κατευθείαν στην στιγμή που ανοίγω το κεσεδάκι… Τέσσερις ολόκληρες ντομάτες γεμιστές με αυγό (τύπου ομελέτα) και φέτα στο φούρνο! Το έχετε φάει πουθενά έτσι; ΣΟΚ!

Λέω εδώ κάτι γίνεται, δεν πρόκειται για έναν απλό μάγειρα… Με τα πολλά γνώρισα τα παιδιά του μαγαζιού έγινα φανατικός πελάτης και γνώρισα και το αφεντικό, τον Γιάννη, που τυγχάνει να είναι και ο “δημιουργός” των φαγητών.

Τι εστί Γιάννης;

Δεν το έχετε ζήσει και ούτε πρόκειται και θα τολμήσω να πω πως είναι το μοναδικό μαγαζί στην Αθήνα, σε αυτό το είδος που έχει τέτοια “αξία” μέσα στην κουζίνα.

Τι είπατε; Σιγά; Προσωπική ευχαριστήρια επιστολή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας σας λέει κάτι; Λοιπόν στα πολύ γρήγορα, ο Γιάννης πριν ξεκινήσει το Μεσημεράκι, πέρασε πρώτα ως Σεφ από τον Αστέρα Βουλιαγμένης συνέχισε στην Αθηναική Λέσχη και ολοκλήρωσε στο Προεδρικό Μεγαρο. Με πολύ λίγα λόγια, δεν είναι μάγειρας αλλά Σεφ. Οι γέυσεις του; ΑΠΙΘΑΝΑ ΣΠΙΤΙΚΕΣ. Τι να πρωτοπω;

Τα γεμιστά του; Μέλι… Τα κεφτεδάκια του; Της Γιαγιάς σας είναι λίγο… ψιλομούφα μπροστα τους. Πουρές; Σαν να τρως πατάτα όχι ψεύτικα πράγματα. Μελιτζάνες ιμάμ; Μακριά, υπάρχει κίνδυνος να ερωτευτείτε! Γενικά δεν πάει ο νους σας, από την μακαρονάδα με τον Κιμά, μέχρι Κότσι στον φούρνο με ροζ και κόκκινο πιπέρι. Όλα, απίστευτα! Για τις σαλάτες του δεν το συζητώ!

Αν θέεετε περισσότερα, δοκιμάστε και πιστέψτε με δεν θα χάσετε. Δεν σας λέω τίποτε άλλο. Εύχομαι να είστε τυχεροί και να κάνει παραγγελίες σπίτι σας, μόνο αυτό.

Αρχιμήδους 63 & Νευτωνος Ηλιούπολη τηλ παρ: +30 210 9918040

Ανοικτό από 12:00 έως 17:00 αν δεν κάνω λάθος.

Tip: πάρτε νωρίς, ακόμα και πριν τις 12 να μάθετε τα φαγητά και να κλείσετε μερίδες. Όποιος γουστάρει, πάει και τα παίρνει. Δεν παίζουμε με τέτοια θέματα.

Tip no2: Ο Γιάνναρος είναι πολύ μπροστά και δέχεται παραγγελίες για όποιο φαγητό σας γουστάρει! Θέλετε ένα ταψί μουσακά, σε μια μέρα δικό σας να σκάσετε.