ΦΑΓΗΤΟ

Τόσο κοστίζει η εξωφρενική διατροφή του ‘The Rock’

Ο Αμερικανός χαλάει για το φαγητό του, διπλάσια απ’ όσα βγάζει ένας μέσος εργαζόμενος.

Τον Dwayne ‘The Rock’ Johnson φαντάζομαι τον γνωρίζεις. Εκείνος ο Αμερικανός παλαιστής-ηθοποιός, ο οποίος είναι γεμάτος μυς και τατουάζ; Ο Johnson κατάφερε να γίνει γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στους αγώνες του WWE (όπου του κόλλησε και το παρατσούκλι), ωστόσο, εξελίχθηκε και πλέον βγάζει το ψωμί του (κάμποσα εκατομμύρια δολάρια δηλαδή) μέσα από ταινίες δράσεις του Hollywood.

Μπορεί να μην διαθέτει κάποιο τρελό υποκριτικό ταλέντο, όμως αυτό που διαθέτει και είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να συγκριθεί κάποιος μαζί του είναι το σώμα. Κάθε σκηνοθέτης ταινίας δράσης που σέβεται τον εαυτό του, τον θέλει στην ομάδα του προκειμένου να σπάει πράγματα, να παλεύει με κόσμο και γενικά να κάνει λίγο χαμό.

Το DNA του Johnson μπορεί σίγουρα να έχει μερίδιο ευθύνης για τη σωματοδομή του, όμως δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο διάσημος (πλέον) ηθοποιός στα 47 του ρίχνει αγώνα, αλλά και πολλά ευρώ, προκειμένου να την διατηρήσει. Από τι αποτελείται η διατροφή του; Αρχικά, να τονίσουμε ότι καταναλώνει επτά διαφορετικά γεύματα την ημέρα, συγκεντρώνοντας περίπου 5.165 θερμίδες, την ώρα που ένας άνθρωπος που αθλείται παίρνει καθημερινά περίπου 2.500 θερμίδες.

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του, τρώει περίπου 1 κιλό βακαλάο την ημέρα, 220 γραμμάρια κοτόπουλο, 220 γραμμάρια χοιρινή μπριζόλα, ομελέτα με 10 ασπράδια αυγών, 340 γραμμάρια γλυκοπατάτας και 340 γραμμάρια ψητής πατάτας. Κάπως έτσι κυλάει μια συνηθισμένη ημέρα στο διατροφικό μενού του Johnson.

Πόσα χαλάει τώρα για όλα αυτά; Ο ηθοποιός ξοδεύει περίπου 1140 ευρώ το μήνα μόνο για το φαγητό του ή αλλιώς 38 ευρώ την ημέρα. Τα μισά από αυτά πηγαίνουν στον βακαλάο που λατρεύει.

Παράλληλα, όταν χρειάζεται να αποκτήσει επιπλέον μυϊκή μάζα για χάρη κάποιων ρόλων του, τότε ανεβάζει τις καθημερινές θερμίδες του στις 6.000. Μαζί φυσικά και τα χρήματα που ξοδεύει για το φαγητό του.

Μία στο τόσο φυσικά έχει και τα cheat meals του. Όταν λέει, όμως, cheat meal το εννοεί, αφού σε μια τέτοια ημέρα τρώει δώδεκα pancakes, τέσσερις οικογενειακές πίτσες και 21 brownies με φυστικοβούτυρο.

Βέβαια, να πούμε κάπου εδώ και ότι καίει πάνω από 3.500 θερμίδες καθημερινά, λιώνοντας για περίπου δυόμιση ώρες στο γυμναστήριο έξι ημέρες την εβδομάδα.