ΦΑΓΗΤΟ

Βίγκαν φοιτητές ζήτησαν την απομάκρυνση πίνακα με πουλερικά

Ισχυρίζονται ότι το έργο είναι αποκρουστικό και δεν έχει θέση στην τραπεζαρία του Πανεπιστημίου.

Ο πίνακας ‘Τhe Fowl Market’ του Φλαμανδού ζωγράφου του 17ου αιώνα, Frans Snyders, είχε δανειστεί από το Μουσείο Fitzwilliam στο Πανεπιστήμιο του Cambridge για να κοσμήσει την τραπεζαρία του Hughes Hall. Το έργο, το οποίο στα ελληνικά σημαίνει “Αγορά Πουλερικών”, απεικονίζει πολλά νεκρά είδη πτηνών μαζί με άλλα νεκρά ζώα είτε στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο είτε κρεμασμένα και έναν άνθρωπο με κόκκινα ρούχα να κρατάει ένα καλάθι κοιτώντας ένα σκύλο που γαβγίζει.

Αυτός δεν είναι ο μόνος πίνακας του Frans Snyder με αυτή τη θεματική. Οι πίνακες του καταγράφουν παρόμοιες σκηνές από την αγορά και από το κυνήγι και ο συγκεκριμένος είναι από τους πιο light σε σχέση με την ωμότητα άλλων πινάκων του.

Κάποιοι λοιπόν από τους φοιτητές του πανεπιστημίου, που δεν καταναλώνουν κρέας, γνωστοποίησαν ότι δεν μπορούν να φάνε μπροστά στη θέαση του παραπάνω πίνακα. Ο πίνακας εν τέλει απομακρύνθηκε από την τραπεζαρία και θα εκτίθεται από τον Απρίλιο στην έκθεση ‘Fast & Fast: The Art of Food in Europe, 1500-1800’.

Στην παρακάτω φωτογραφία από την επίσημη σελίδα του Hughes Hall του Cambridge διακρίνεται ο πίνακας πίσω από μία φοιτήτρια, όταν ακόμα βρισκόταν στην τραπεζαρία.

 

Κεντρική φωτογραφία:  AP Images