ΦΑΓΗΤΟ

Βυθός: Το ψαράδικο που έκανε το ‘φάτε μάτια ψάρια’ viral

Στο άρτι αφιχθέν μαγαζί του Πειραιά έχεις τη δυνατότητα όχι μόνο να επιλέξεις τον τρόπο ψησίματος αλλά και να βρεις το ψάρι σου καθ'οδόν. Από το κινητό ή το λάπτοπ.

Ένα σουλάτσο διαδικτυακά ή σε πραγματικό χρόνο από τον πάγκο του ψαράδικου-εστιατορίου της ακτής Κουμουνδούρου και τα λογοπαίγνια ξεκινούν να κάνουν πάρτυ στο κεφάλι σου. Από το ούμπερ καλτ αλλά αγαπημένο βουγιουκλίστικο: ‘Ψάρια πουλάω και δεν με νοιάζει (αρκεί) που χει wifi στην αγορά’ μέχρι το χατζηγιαννίστικο: ‘Εγώ σε ευχαριστώ που σερφάρω στο Βυθό σου’. Και πάει λέγοντας.

Η αλήθεια είναι ότι ο Πειραιάς ανέκαθεν, σε ζητήματα εστίασης και θαλασσινών, ήταν πρωτοπόρος και άρα το όλο σκηνικό δεν μας έριξε και από τα σύννεφα. Ωστόσο, αν πάρουμε μία στιγμή για να σκεφτούμε ότι πλέον, υπάρχει το μαγαζί στο οποίο πέρα από ποιότητα, καλές τιμές (μπορείς να φας το ψάρι σου στο εστιατόριο με τις τιμές του ψαράδικου), θέα, μπορούμε να απολαύσουμε το προνόμιο του να κάνουμε την παραγγελία online και να επιλέξουμε θαλασσινό από το πρίσμα μίας κάμερας (που κάνει και ζουμ!!!!!!111111) εντάξει, ένα ‘Τι.Μας.Έφτιαξε.Πάλι.Ο.Πειραιάς’ πρέπει να το γράψουμε.

Τουλάχιστον.

(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson)

Με ένα τελευταίο ‘wifi, αλάνι για πάντα στο λιμάνι’ θα σταματήσω τα λογοπαίγνια και θα ξεκινήσω τις πρώτες συστάσεις με το μαγαζί.

(Παιδιά ο Βυθός, Βυθέ τα παιδιά)

Το ψαράδικο στην οδό Κουμουνδούρου 18 έχει μόλις λίγους μήνες ύπαρξης στο εστιακό γίγνεσθαι του Πειραιά γι αυτό και το όλο κόνσεπτ με την κάμερα και την online επιλογή του ψαριού, μάλλον το ακούς/διαβάζεις πρώτη φορά. Ωστόσο, ναι. Υπάρχει. Και ναι κάνει και ζουμ στο ψάρι και την τιμή. Και μπορείς να παρακολουθήσεις τον υπάλληλο καθώς αυτός αρπάζει το ψάρι σου και το βάζει στη χαρτοσακούλα (αν το θες delivery) ή το πηγαίνει στον μάγειρα.

(Άπιστε Θωμά, εδώ σε έχω)

 

Παρότι αναφέραμε ήδη το θέμα των τιμών και της καλής σχέσης που έχουν φτιαχτεί για να έχουν με την τσέπη του πελάτη-καταναλωτή, πρέπει να πούμε ότι η πρόβλεψη του Βυθού να φτιάξει έναν τιμοκατάλογο που ανταποκρίνεται στις τιμές ψαράδικου ακόμα και όταν κάθεσαι στο εστιατόριο και απολαμβάνεις την υπέρτατη ‘δίπλαστηθαλασσα’ θέα του, είναι μία ακόμη πρωτοποριακή σκέψη.

Ως εκ τούτου, οι πιθανότητες να καθίσεις σε ένα τραπέζι από το πάρεις το ψάρι και να φύγεις πολλαπλασιάζονται. Όπως και τα ορεκτικά που πρέπει να παραγγείλεις. Γι αυτό, πάμε λίγο να τσιμπήσουμε κάτι.

(Παντζαροσαλάτα, η παραδοσιακή)

(Σαλάτα ανάμεικτη, για να πρασινίζει λίγο το τραπέζι – Στον Πειραιά βρισκόμαστε, το λίγο, είναι λίγο)

(Αχταρμάς για να συνεχιστούν τα λογοπαίγνια)

Και τώρα, την προσοχή σου. Το πιάτο που δεν πρέπει για κανένα λόγο να ξεχάσεις να παραγγείλεις λέγεται Μύδια με ροκφόρ. Και είναι τόσο υπέρτατο όσο το φαντάζεσαι.

(Εντάξει ναι, προφανώς και η γαριδομακαρονάδα είναι στα must order)

(Γαρίδες κανταΐφι για τους γλεντζέδες)

(Και μία πανοραμική για το καλό)

Τώρα που ‘τσιμπήσαμε’, ας περάσουμε στο ψητό. Κυριολεκτικά.

(‘Πιάσαμε λαβράκι’ -δεν θα σταματήσω τα λογοπαίγνια ποτέ)

 

Όχι προφανώς και δεν χρειάζεσαι γλυκό για το τέλος. Αφού το ψάρι είναι φρούτο. #συγγνωμη

Ο Βυθός

Ακτή Κουμουνδούρου 18, Πειραιάς 185 33 | 21 0412 4001