ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι 5 πιο αποκρουστικοί θάνατοι στη Βίβλο

Από τον βασιλιά που σκότωσε τα 70 αδέρφια του μέχρι τα παιδάκια που τα φάγανε κάτι αρκούδες.

Μέσα στα λιγότερα εμπορικά περιστατικά της Βίβλου, κρύβονται πραγματικά διαμαντάκια βίας, κατακρεουργήματα φανταστικά. Παιδιά που τα τρώνε αρκούδες, διεκδικητές του θρόνου που νιώθουν το δόρυ να περνάει μέσα από την καρδιά τους και άλλα τέτοια όμορφα και διδακτικά.

Διαβάστε περισσότερα

Ο απόλυτος οδηγός για τα φαγητά του στρατού

Όλα όσα μας τάιζε η μαμά πατρίδα κατά τη διάρκεια της θητείας μας.

Έχοντας ολοκληρώσει πρόσφατα τη στρατιωτική μου θητεία, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα πως το φαγητό του στρατού δεν έχει καμία σχέση με τις ιστορίες τρόμου, που συνηθίζαμε να ακούμε από τους πατεράδες μας. Τουλάχιστον στα περισσότερα στρατόπεδα. Γκοτζίλα, πάντως, θα φας δεν το συζητώ. Πώς αλλιώς θα λες ότι έχεις κάνει στρατό; Κανείς, όμως, δεν έπαθε ποτέ κάτι.

Διαβάστε περισσότερα

Woodstock, το flower power του ροκ

Το Οneman θυμάται το σημαντικότερο ροκ φεστιβάλ όλων των εποχών και παρουσιάζει δέκα από τις κορυφαίες στιγμές του. Woodstock 50 ετών!

Αν το Monterey International Pop Festival τον Ιούνιο του ’67 σήμανε την αρχή του "summer of love", τότε το Woodstock υπήρξε η κορύφωσή του και ταυτόχρονα η αρχή του τέλους των hippies και του κινήματός τους. Το Φεστιβάλ του Γούντστοκ, όπου περισσότεροι από 500.000 χίπις αψήφησαν τη βροχή, τη λάσπη, την έλλειψη τροφής και αποχωρητηρίων και τα μεγαλύτερα μποτιλιαρίσματα στην ιστορία, προκείμενου να χαρούν "τρεις μέρες ειρήνης, έρωτα και μουσικής", έχει περάσει στην κορυφή της μυθολογίας του ροκ ως η μεγαλύτερη και σημαντικότερη μουσική εκδήλωση της δεκαετίας του ’60.

Διαβάστε περισσότερα

Θα πίστευες ποτέ ότι θα άκουγες συμφωνία του Μπετόβεν στο βουνό ενός χωριού 30 κατοίκων;

Ο νέος Δήμαρχος Χανίων μας συστήνει τις 'Γιορτές Ρόκκας', για τις οποίες μιλάει όλη η Ελλάδα.

Το να ξυπνάς με τον ήχο των τζιτζικιών και να μην έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ πρέπει να θεωρείται η μεγαλύτερη 'πολυτέλεια' του 21ου αιώνα. Ή το ιδανικό Καλοκαίρι. Το δόγμα 'Offline is the new luxury' υιοθετήθηκε πλήρως και στα πετρόχτιστα σπίτια της Ρόκκας και της Κεράς, χωριών της Κρήτης με 50-60 μόνιμους κατοίκους αθροιστικά, που διοργανώνουν για έβδομη συνεχή χρονιά τις 'Γιορτές Ρόκκας'.

Διαβάστε περισσότερα

Αμερικανικές μεσσιανικές αιρέσεις: Ιστορίες παράνοιας και αίματος

Η 'Manson Family' ήταν απλά η πιο γνωστή από τις αιρέσεις στην Αμερική.

Στις 16 Αυγούστου θα κυκλοφορήσει η δεύτερη σεζόν του Mindhunter, της σειράς που το 2017 μας εντυπωσίασε, θα καταπιαστεί με τις διαβόητες δολοφονίες της Ατλάντα που στέρησαν τη ζωή σε 28 ανθρώπους. Στο επίκεντρο της σειράς θα βρίσκεται και ο Charles Manson.

Διαβάστε περισσότερα

Οι πραγματικοί Μαύροι Πάνθηρες δεν είχαν και πολύ καλές σχέσεις με την αστυνομία

Η νέα ομάδα αστυνόμευσης των τουριστικών περιοχών της Αθήνας ονομάστηκε με έναν κάπως παράξενο τρόπο.

Ένα πλήθος ανθρώπων έχει μαζευτεί γύρω από 5 περιπολικά της αστυνομίας. Δύο Αφροαμερικανοί στέκονται μπροστά από το αυτοκίνητό τους. Ο πρώτος κρατάει ένα πιστόλι  και ο άλλος μια καραμπίνα στο ένα χέρι και ένα νομικό σύγγραμμα στο άλλο. Είναι οι Huey P. Newton και Bobby Seale και είμαστε στις αρχές του 1967.

Διαβάστε περισσότερα

Ποια είναι η Μόρφου που δυστυχώς έγινε γνωστή απ' τον Μητροπολίτη της

Δυο λόγια για ένα μέρος που έγινε γνωστό για όλους τους λάθος λόγους.

Τις τελευταίες ημέρες η κατεχόμενη κωμόπολη της Κύπρου βρίσκεται στο προσκήνιο για πολύ λάθος λόγους και όλοι προέρχονται, όλοι βγαίνουν απ' το στόμα του Μητροπολίτη της. Αν είσαι ένας από μας που του έκανε εντύπωση το 'Μητροπολίτης Μόρφου' και αναρωτήθηκε μέσα στην άγνοιά του "τι είναι η Μόρφου; Πού βρίσκεται;", τότε είσαι στο κατάλληλο μέρος.

Διαβάστε περισσότερα
2 3 4 5 6 7 8
Μάθε τα πάντα για φετινά βραβεία
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO