ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

23 ιστορίες έπους και παράνοιας από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Από τον αστυνομικό και την ασφαλιστική υπάλληλο του Σεράγεβο στην αλαζονεία της Λίντσεϊ Τζακομπέλις.

Στην Πιονγκτσάνγκ της Νοτίου Κορέας πρόκειται να διεξαχθούν οι 23οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην ιστορία, οι οποίοι είναι η πιο σημαντική διοργάνωση για τα αθλήματα των πάγων.

Διαβάστε περισσότερα

Μακεδονία: Μια περιπέτεια στο όνομα μιας ονομασίας

Μια ιστορική αναδρομή στο Μακεδονικό ζήτημα. Για να γνωρίζουμε τα πολιτικά γεγονότα και τις εθνικές φαντασιώσεις που μας έφτασαν ως εδώ.

Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας: ΠΓΔΜ. Πέντε λέξεις. Πέντε αθώες λέξεις κι ένα ακρωνύμιο που περικλείουν ολόκληρο το πρόβλημα. Υπάρχει πέρα από τα τσιτάτα για το Μέγα Αλέξανδρο και τον αρχαίο μακεδονικο πολιτισμό έστω ένα ψήγμα συναίσθησης της σημασίας και του ιστορικού των 'Σκοπίων' όπως μαθαμε να τα λέμε (μόνο) εμείς;

Διαβάστε περισσότερα

Το έγκλημα στην Ελλάδα του 2018: Ένα αστυνομικό ρεπορτάζ

Οι δράστες, τα είδη των αδικημάτων, τα υποψήφια θύματα και ο χάρτης της εγκληματικότητας σήμερα, όπως αναδεικνύεται από τα στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας.

Για την ελληνική αστυνομία όλες οι περιοχές είναι εν δυνάμει ευάλωτες ή εν δυνάμει ασφαλείς. Αυτό σημαίνει ότι είτε ζεις στο κέντρο, είτε στα προάστια κινδυνεύεις να πέσεις θύμα κακοποιών.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί κάποιοι παίρνουν φωτιά στα καλά καθούμενα

Το φαινόμενο της αυτοανάφλεξης μοιάζει βγαλμένο μέσα από τα καλύτερα μεταφυσικά θρίλερ. Πόσο αληθινό είναι όμως;

Το ρολόι έδειχνε 8 εκείνο το πρωινό της δεύτερης ημέρας του Ιουλίου του 1951 στην Φλόριντα, όταν η Pansy Carpenter χτύπησε την πόρτα της νοικάρισσάς της, Mary Reeser, για να της παραδώσει ένα τηλεγράφημα. Η Mary δεν απαντούσε στα χτυπήματα της Pansy, με αποτέλεσμα η τελευταία να προσπαθήσει να ανοίξει την πόρτα. Όταν το έκανε όμως, διαπίστωσε ότι το πόμολο ήταν εξαιρετικά καυτό, κάτι που της κίνησε την περιέργεια και ταυτόχρονα την έκανε να ανησυχήσει.

Διαβάστε περισσότερα

Amber Alert: Η παρακαταθήκη της Amber Hagerman

Η 9χρονη Amber εξαφανίστηκε και βρέθηκε νεκρή το 1996, αλλά έκτοτε (και χάρη σ' αυτήν), έχουν σωθεί χιλιάδες παιδιά στον κόσμο.

Έχουν περάσει 22 χρόνια κι όμως το 1996 φαντάζει μια εποχή τόσο πρωτόγονη και μακρινή, όλα γίνονταν με τηλεφωνήματα και η είδηση ταξίδευε ακόμα από στόμα σε στόμα. Για την τοπική κοινωνία του Arlington, η εξαφάνιση της Amber απέκτησε χαρακτήρα πανστρατιάς, κινητοποιήθηκαν απλοί πολίτες, άνθρωποι κάθε ηλικίας, τοπικά μέσα. Όμως το παιδί επί δυο ημέρες εξακολουθούσε να αγνοείται.

Διαβάστε περισσότερα

Θα πεθάνουμε όλοι: Οι σκοτεινές προφητείες του Νοστράδαμου για το 2018

Αν πάρουμε στα σοβαρά τα γραπτά του αστρολόγου, καλό θα είναι να αρχίσουμε να τακτοποιούμε εκκρεμότητες.

Δεν λέω. Το να ανησυχούμε εξαιτίας όσων έγραψε ένας τύπος που λεγόταν Μισέλ ντε Νοστρεντάμ και έχει πεθάνει εδώ και σχεδόν 5 αιώνες, μοιάζει κάπως υπερβολικό. Όταν όμως συνειδητοποιείς ότι ο άνθρωπος αυτός δεν είναι άλλος από τον Νοστράδαμο, ο οποίος φημίζεται για την επιτυχία των προβλέψεων ιστορικών γεγονότων, ένα μικρό άγχος σε πιάνει. Εντάξει, δεν είναι και οι Simpsons, αλλά ο τύπος θεωρείται αυθεντία.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς οι χριστουγεννιάτικες ταινίες εγκληματούν πάνω στα σκυλιά

Ο Μ. Σακελλαρόπουλος θυμάται τους κινηματογραφικούς καλύτερους φίλους του ανθρώπου που δημιούργησαν έξαρση αγορών και μετά εγκατάλειψη.

Αν η σατανική Κρουέλα Ντε Βιλ ήξερε τι κακό προκάλεσε στα σκυλάκια της Δαλματίας αλλά και τι ζημιά έκανε σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, ίσως και να αυτοκτονούσε δαγκώνοντας τη γλώσσα της.

Διαβάστε περισσότερα
4 5 6 7 8 9 10
Gift Calendar 2018
PROMO
Social Man