ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

5 σπουδαίοι stand-up comedians υποκλίνονται στον Χάρρυ Κλυνν

Φισφής, Χατζηπαύλου, Ζάμπρας, Φουντούλης και Θεοδωρόπουλος αποχαιρετούν τον μεγάλο κωμικό.

Ο Χάρρυ Κλυνν έφυγε την προηγούμενη Δευτέρα και από εκείνη τη μέρα, ο απολογισμός του έργου του, όχι μόνο δεν έχει σταματήσει, αλλά συνεχώς εμβαθύνει σε άγνωστες πτυχές του ταλέντου του.

Διαβάστε περισσότερα

Παίξαμε ποδόσφαιρο με τους κρατούμενους των Φυλακών Δομοκού

Και εννοείται ότι μας διέσυραν.

Είχα κλείσει καλά τη γωνία μου, είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι "αρκετά, δεν θα την ξαναπατήσω. Και τρίτο γκολ απ' το ίδιο σημείο, πάει πολύ".  Βλέπεις, όποτε πλησίαζε απ' τα αριστερά μου εκείνος ο κρατούμενος με την μπλούζα της Barca, πάντα σούταρε στην κλειστή γωνία.

Διαβάστε περισσότερα

Άντρας και σκύλος: Πώς να κατακτήσεις την απόλυτη φιλία

Ποια είναι η κατάλληλη ράτσα για σένα; Γιατί τα σκυλιά μοιάζουν με τα αφεντικά τους; Eιδικοί απαντούν στις ερωτήσεις που θα χτίσουν πιο ξεχωριστή σχέση της ζωής σου.

Το 80% των αντρών ζητάει έναν δυνατό και μεγαλόσωμο σκύλο. “Είναι θέμα πρεστίζ” υποστηρίζει ο εκπαιδευτής και εκτροφέας σκύλων Κώστας Κωνσταντάκης. Όσο πιο μεγάλος είναι ο σκύλος, τόσο καλύτερα αισθάνεται το αφεντικό του.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς είναι να έχεις έναν ξάδερφο ροκ σταρ

Οι Φινλανδοί Turisas έπαιξαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ένα ολόκληρο σόι έσπευσε για headbanging.

Μικρός καμάρωνα για τα πιο περίεργα πράγματα. Για παράδειγμα, το ότι είχα τρία πρώτα ξαδέρφια από τη Φινλανδία (το 'πρώτα' το τόνιζα με πάθος) ήταν περίπου συνώνυμο του 'παιδιά, μην το κάνετε θέμα, αλλά μπορώ να περπατήσω στο νερό'.

Διαβάστε περισσότερα

Είδαμε Τσέχωφ στις Φυλακές Κορυδαλλού

Ελάχιστες εμπειρίες μπορούν να συγκριθούν με το να δεις μια παράσταση κρατουμένων πλάι σε νυν, πρώην και εν δυνάμει κρατούμενους.

Ο όρος 'κρατούμενος' -αν δεν ασχοληθούμε με το λόγο που οδήγησε στην κράτηση- έχει να κάνει καθαρά με χωροταξικά κριτήρια. Ένας κρατούμενος μπορεί να κινείται σε συγκεκριμένο χωροταξικό πλαίσιο την ώρα που ο υπόλοιπος πληθυσμός μπορεί να κινείται σχεδόν παντού. Δεν υπάρχει κανένα εξωτερικό χαρακτηριστικό που δηλώνει ότι ένας άνθρωπος είναι κρατούμενος. Δεν το γράφει στο κούτελο, δεν το υποδηλώνει το βλέμμα του, δεν φορά ασπρόμαυρες ριγέ φόρμες όπου κι αν κινείται.

Διαβάστε περισσότερα

Σεξουαλική παρενόχληση: Όταν το θύμα είναι φύλου αρσενικού

Ένα ρεπορτάζ από την άλλη πλευρά του #metoo.

Μέχρι σήμερα, ένα πολύ μικρό κομμάτι της συζήτησης για τη σεξουαλιική παρενόχληση αφορά στις περιπτώσεις όπου τα θύματα είναι άντρες. Οι ιστορίες, όμως, σαν αυτές που αφηγούνται ο Στέφανος και ο Δημήτρης δεν είναι λίγες.

Διαβάστε περισσότερα

1968, η χρονιά που άλλαξε την ιστορία

Από την Άνοιξη στους 'Πάνθηρες' και από τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στον Ρόμπερτ Κένεντι, το έτος 1968 είναι το σημαντικότερο που μπορεί να θυμάται κάποιος.

"Υπάρχει ένας ακόμα πιο άγνωστος από τον Άγνωστο Στρατιώτη: η γυναίκα του". Ένα σύνθημα που ακούστηκε σε διαδήλωση στην Αψίδα του Θριάμβου, το 1970, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αντανακλά το πνεύμα εκείνης της εποχής και ότι αφήνεται εν είδει κληροδοτήματος στους επιγόνους και τους μεταγενέστερους, ως και στις μέρες μας.

Διαβάστε περισσότερα
4 5 6 7 8 9 10
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO