ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ζητήσαμε από 9 μικρά κόμματα να μας δώσουν λόγους για να τα ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές

Στο κάτω-κάτω ποιος περίμενε ότι η Ένωση Κεντρώων θα έμπαινε τελικά στη Βουλή;

Βρισκόμαστε στην τελευταία ευθεία πριν τις Ευρωεκλογές. Σε αυτές 40 κόμματα διεκδικούν την ψήφο μας και, αν ξέρουμε λίγο πολύ τι πρεσβεύουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα και κάποια από εκείνα τα κόμματα που διεκδικούν με αξιώσεις την είσοδό τους στο Ευρωκοινοβούλιο, υπάρχει μια αρκετά μεγάλη ομάδα άλλων κομμάτων, καινούργιων ή παλιών, που δυσκολεύονται να βρουν τη θέση του στον δημόσιο διάλογο.

Διαβάστε περισσότερα

Δεν είναι (σ)το DNA ηλίθιε: Η βλακεία και ο ρατσισμός δεν είναι χρωμοσώματα

Ο βιολόγος δρ. Ιωάννης Αλμυράντης καταρρίπτει μερικές βολικές παρανοήσεις και εξοργιστικές απλουστεύσεις.

"Ε ναι μωρέ, κλασικός Αλβανός, όλοι αυτοί έτσι είναι, κλέβουν". "Αυτός είναι από τη Σουηδία, όλοι εκεί πάνω έχουν κατάθλιψη και αυτοκτονούν". "Οι Σκωτσέζοι είναι τσιγκούνηδες, είναι στο DNA τους αυτό". "Εμείς οι Έλληνες έχουμε την ελληνική ψυχή, είναι στο αίμα μας να ξεχωρίζουμε".

Διαβάστε περισσότερα

Ρωτήσαμε 9 γυναίκες για τα χειρότερα φλερτ που έχουν υποστεί

Ο ασθενής είναι σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

Οι αποκαλύψεις του κινήματος του #me_too ήρθαν και σόκαραν τον μικρό υποκριτικό μας πλανήτη. Μέσα σε μια κατάσταση που αναπαραγόταν επί δεκαετίες οι γυναίκες, από τη στιγμή κιόλας που βγήκαν στον δημόσιο χώρο, χρειάστηκε να αποκρούσουν δεκάδες 'γύπες', οι οποίοι πολλές φορές ξεπερνούν τα όρια του απλά αστείου γίνονται γλοιώδεις ή πιεστικοί με το πρόσχημα του 'απλού φλερτ' και εκμεταλλευόμενοι φυσικά τη συνύπαρξη στον ίδιο εργασιακό χώρο, στη διασκέδαση ή στην κοινή παρέα.

Διαβάστε περισσότερα

Συμμορίες, εγκλήματα και ξύλο για πόρνες στην Αρχαία Αθήνα

Αληθινές ιστορίες από την παρανομία και τον υπόκοσμο της Κλασικής Περιόδου.

Δεν λέμε κάτι καινούργιο, εννοείται ότι όπως σε κάθε κοινωνία, έτσι και στην αρχαία αθηναϊκή θα υπήρχε έγκλημα και υπόκοσμος, αλλά πόσο μαγικό στην περίπτωσή μας, όλο αυτό να περιγράφεται μέσα απ' τους λόγους του Δημοσθένη, του Ισοκράτη και του Λυσία.

Διαβάστε περισσότερα

Julian Assange: Ούτε Μεσσίας ούτε Δαίμονας

Το WikiLeaks, η σύλληψη και ο αντίκτυπος για την ελευθερία του Τύπου.

Λίγες μέρες πριν έκανε τον γύρο του κόσμου η εικόνα ενός φανερά ταλαιπωρημένου ανθρώπου να βγαίνει σηκωμένος στα χέρια μιας ομάδας Βρετανών αστυνομικών. O Αυστραλός δημοσιογράφος, προγραμματιστής και ακτιβιστής Julian Assange είναι ο ορισμός του ανθρώπου εκείνου που αντιμετωπίζεται ως αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Μέσα σε μια σύγκρουση μεταξύ της εικόνας ενός Μεσσία του κυβερνοκαπιταλισμού και ενός κλέφτη που δεν πλένει τα πιάτα του (αυτό κυκλοφορεί εδώ και κάποιες μέρες σε πολλά δυτικά maistream media), η περίπτωση Assange αποτελεί ένα πεδίο συζητήσεων που αφορά όλο το πλέγμα του δημοσίου λόγου στις σύγχρονες κοινωνίες. Η σύλληψή του αντιμετωπίστηκε ως δείγμα ενός δυστοπικού μέλλοντος ή, από την άλλη, μια σύλληψη που προστάτευσε τη δημοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα

Τι συμβαίνει όταν ο Banksy ζωγραφίσει τον τοίχο σου

Χάος, βανδαλισμοί και απεγνωσμένοι κάτοικοι που προσπαθούν να πουλήσουν τα σπίτια τους.

Θεωρητικά, το να ξυπνήσεις ένα πρωί και να βρεις στον τοίχο του σπιτιού σου ένα αυθεντικό γκράφιτι από τον μεγάλο και τρανό Banksy, αποτελεί ευτυχή συγκυρία. Η πραγματικότητα ωστόσο, είναι κάπως πιο πεζή και δύσκολη, αφού ξαφνικά, πρέπει να σκεφτείς τι θα κάνεις με ένα έργο τέχνης το οποίο μεταξύ άλλων αποτελεί στόχο ληστών, βανδάλων, αντίζηλων καλλιτεχνών και φωτογράφων. Κι αυτό, είναι μονάχα η κορυφή του παγόβουνου.

Διαβάστε περισσότερα

Τα αληθινά ψέματα του Γιώργου Λιάνη

Σκληρές και τρυφερές αλήθειες για την πολιτική, τους πολιτικούς, τον έρωτα και τη ζωή.

Τιμώντας λοιπόν την σημερινή ημέρα, την αγαπημένη σε όλους μας Πρωταπριλιά, ζητήσαμε από τον πρώην Υπουργό να μας μιλήσει για τη σχέση του με τα ψέματα. Ψέματα που έχει πει, ψέματα που έχει ακούσει, κατά συνθήκη ψέματα και άλλα που ειπώθηκαν σαν αλήθειες όμως εξελίχθηκαν αργότερα σε ψεύδη. Αν μη τι άλλο, για άνθρωπος που παραδέχτηκε πως έχει μεγάλο φάκελο στο θέμα ψέμα -όπως όλοι μας άλλωστε- υπήρξε εξαιρετικά ευθύς και ειλικρινής.

Διαβάστε περισσότερα
4 5 6 7 8 9 10

Print

Οι αγαπημένοι ήρωες των αστυνομικών μυθιστορημάτων

Από τον Σέρλοκ Χολμς στη Νάνσι Ντρου και από τον Ηρακλή Πουαρό στον Φίλιπ Μάρλοου, οι χαρακτήρες των αστυνομικών βιβλίων έχουν γράψει τη δική τους ιστορία όχι μόνο στη λογοτεχνία, αλλά και στο σινεμά και την τηλεόραση.

POP για τις δύσκολες ώρες

Η Κυψέλη είναι υπερβολικά κουλ

Περιπλανηθήκαμε στα άδυτα της πιο εδώ και τώρα γειτονιάς της Αθήνας.

Social Man
PROMO