OPINIONS

Γιατί δεν μ’ αρέσει η Scarlett Johansson

Με αφορμή την εγκυμοσύνη της, ένας συντάκτης βάλθηκε να σου χαλάσει την Παρασκευή επιμένοντας ότι δεν έχει δει τη Scar-Jo ούτε μια φορά στον ύπνο του.

Σήμερα ήρθα στη δουλειά με δύο αλλαξιές. Φοράω φόρμα, κάτι σκισμένα παπούτσια και μια μπλούζα που έχω να πλύνω απ’ το καλοκαίρι που έβγαλα τον τρίτο φρονιμίτη μου. Σε ένα σάκο κάτω από το γραφείο, έχω τα κανονικά μου. Σηκώνομαι, πηγαίνω στο κοντινότερο περβάζι και φωνάζω.

“ΔΕΝ Μ’ ΑΡΕΣΕΙ Η SCARLETT JOHANSSON”. Από την ένταση και τον αντίλαλο που με αιφνιδιάζει στα στενάκια του Παγκρατίου, το τελευταίο ‘α’, αυτό στο Johansson, μου βγαίνει λίγο πνιχτό. Αφού φωνάξω, κλείνω το παράθυρο και επιστρέφω στη θέση μου.

 

Ενώ σκότωνα την ώρα μου στο ημίχρονο του Παγκράτι-Καβάλα που έβλεπα στο Μετς, κάπου πήρε το μάτι μου ότι η Scarlett Johansson είναι έγκυος. Δεν έχω ιδέα ποιος είναι ο ευτυχισμένος πατέρας. Το μόνο που θυμήθηκα ήταν ότι δεν μ’ αρέσει η Scarlett, ενώ προέβη και στην προκλητική σκέψη, ‘κάτσε μπας και γλυκάνει λίγο το κορίτσι με την εγκυμοσύνη’.

Σκάρλετ Γιόχανσον 

Ξέρω ότι πολλοί θα βράζετε ήδη διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, αλλά έτσι έγινε και με αυτό και λίγο έλειψε να ιδρύσουμε Σύλλογο Ελλήνων Haters της Θάλασσας με έδρα το μοναστήρι του Άι Γιάννη στον Καρέα.

Η μοναδική φορά που είχα ενθουσιαστεί με κάτι σχετικό με την κυρία Johansson ήταν όταν κάποιος επιτήδειος έβγαλε στο ίντερνετ αυτό που λέμε ‘προσωπικές στιγμές’, που στην ουσία ήταν κάτι ξεβράκωτες πόζες της στον καθρέφτη. Δεν ενθουσιάστηκα με το περιεχόμενο, δηλαδή ενθουσιάστηκα, αλλά δεν ήταν αυτό το point. Ενθουσιάστηκα που κάποιος, ένας, οποιοσδήποτε της τσαλάκωσε τη σούπερ ντούπερ έξτρα φουλ ούλτρα τέλεια εικόνα που έχει φιλοτεχνήσει η σύντομα 30χρονη (δε σε χάλασε Scar-Jo) ηθοποιός.

Και κάπου εδώ ξεκινάει ο κόλαφος.

(2009, και η Scarlett σε μια εμφάνιση μεσοπολέμου που θα ενθουσίαζε τον παππού μου)

Θα ξετυλίξω το κουβάρι από τα πιο πρόσφατα νέα. Είμαι τόσο έξαλλος μαζί της που έβλεπα το ‘Her’, ό,τι πιο πρόσφατο δικό της με εξαίρεση την εγκυμοσύνη της, και το σώμα μου γεννούσε μίσος κάθε φορά που άκουγα τη φωνή της. Ποια νομίζεις ότι είσαι και μιλάς τόσο ΚΑΙ ΚΑΛΑ βαθιά και αισθαντικά και ψευτομοιραία; Ένα OS είσαι, ένα πρόγραμμα. Τι προσπαθείς να πετύχεις με τις βαριές ανάσες;

(Να σημειωθεί ότι είχα ήδη υπαινιχθεί την αντιπάθεια στο πρόσωπό της, από το lead της ανάλυσής μου για το ‘Her’ και τις online σχέσεις).

Γυρνώντας ελάχιστα πίσω, συνειδητοποιώ ότι η Scarlett μου έκανε το τέλειο δώρο στο Don Jon. Κάνεις copy paste κάθε ατάκα και γκριμάτσα της ως γκόμενα του Gordon-Levitt στην ταινία, τα συνθέτεις σε μια ωραιότατη αφίσα και ιδού, την έχεις πιο εκτεθειμένη από ποτέ.

 

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Scarlett έκανε την bitch που πνίγει συναισθηματικά τον Jon και τον χωρίζει επειδή τον έπιασε να ξαναβλέπει πορνό. Δεν θα εξετάσουμε εδώ αν και πόσο καλή ηθοποιός είναι, αλλά γίνεται τόσο αντιπαθής που δύο είναι τα σενάρια.

 

Προφανώς, δεν θα πέσω στην παγίδα των εχθρών που μόλις δημιούργησα μ’ αυτό το άρθρο. Δεν θα υπαινιχθώ ότι η Scarlett δεν είναι μια (πάρα) πολύ όμορφη γυναίκα. Δεν έχω πρόβλημα με τα μάτια μου, απλά δεν μου αρέσει και τόσο. Δηλαδή, συνομιλώ με ανθρώπους που περνούσα για έξυπνους και οι εκδηλώσεις/εκφράσεις τους κάθε φορά που τη βλέπουν με κάνουν να νιώθω τρομακτικά μόνος.

Ρε παιδιά, αν κάνετε έτσι για τη Johansson, για τη Mila Kunis πώς κάνετε; Για την Portman; Για την Ελένη Φιλίνη στα νιάτα της; (Πλάκα κάνω). (Λίγο).

(Φανταστικός διάλογος μεταξύ εμού και μπαϊλντισμένου αναγνώστη)

– Ρε φίλε προκαλείς μ’ αυτά που γράφεις.

– Καλημέρα και σε σένα.

– Μα τι μας νοιάζει αν σ’ αρέσει η Scarlett Johansson; Δεν είχες τι να γράψεις;

– Εγώ πάτησα κλικ στο άρθρο;

(Τέλος φανταστικού διαλόγου)

(εντάξει, εδώ ήμουν μικρός και την είχα πατήσει κι εγώ)

Δεν μ’ αρέσουν οι ξανθιές, το γνωρίζουν. Άρα ο αγώνας της Scarlett να με κατακτήσει, ξεκινά με σημαντικό ντεζαβαντάζ. Από την άλλη, σε έναν άνθρωπο με αυξημένη μυωπία η σιλουέτα της Johansson και η σιλουέτα της Σμαράγδας Καρύδη θα ήταν το ένα και το αυτό. Πολύ όμορφη και η Καρύδη, αλλά είναι η Σμαράγδα Καρύδη.

Ούτε με τις κοντές έχω πρόβλημα -Mila μην ανησυχείς, Natalie όλα καλά-, αλλά με τις κοντές τύπου Scarlett έχω. Δηλαδή τι έχεις να μας επιδείξεις; Ένα μπούστο που σκοτώνει (να, το δέχομαι κι αυτό, δεν είμαι εμπαθής) και 32 τέλεια δόντια και ένα καλό κόκκινο κραγιόν; Και μετά, τι; Έναν αέρα ότι είμαι η καλύτερη;

 

Φοβάμαι ότι τόση ώρα δεν έχω πει το βασικότερο. Scarlett, νιώθω ότι είσαι ανυπέρβλητα ξινή. Δικαιολογημένα ή μη, βγάζεις τον αέρα εκείνης που θα μας πετύχει με σκασμένο λάστιχο στην εξοχή και θα προσπεράσει σαν να μην μας είδε ποτέ. Εκτός αν διατελέσαμε μίστερ Αυστραλία απ’ το 2011 και μετά. Από το 2010 και πίσω, δεν θα συγκινείτο.

(εδώ βλέπουμε μια καλή στιγμή της απ’ τα γυρίσματα του Baywatch)

Το ντε φάκτο τέλειο πρόσωπο και η έλλειψη των μικρών, αλλά σέξι και απαραίτητων ατελειών στοιχίζει από τη Johansson πολλούς ακόμα θαυμαστές. Μπορείτε να μείνετε προσκολλημένοι στο διάφανο ροζ εσώρουχό της στο ‘Lost in Translation’ και στην άγρια και βρεγμένη ομορφιά της στο ‘Match Point’. Μπορώ να μείνω προσκολλημένος στην τραγική της αύρα στο ‘Don Jon’.

Ξέρουμε και οι δύο ότι η Scarlett θα είναι πάντα μια πανέμορφη γυναίκα. Σκέτο.

 

Γούστα είναι αυτά Scarlett, σταμάτα να παλεύεις για μας. Άσε που μου θυμίζεις τη Ζέτα Μακρυπούλια, ειδικά στην αύρα. Αλλά ας μην χάσουμε το focus.

Ορίστε, το χάσαμε.

Να το συζητήσουμε στα σχόλια και στο @illanastasiadis φίλοι μου.