ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

13 κουζουλά πράγματα που συμβαίνουν μόνο σε κρητικούς γάμους

Όλα όσα έμαθε ένας πρωτευουσιάνος πηγαίνοντας σε γάμους στην Μεγαλόνησο.

Ένας κρητικός γάμος έχει κάτι το υπερβολικό όπως κάθε τι στο νησί. Δεν πρόκειται, για παράδειγμα, να σε καλέσουν σε γάμο στην Κρήτη και να είναι κάτι απλό. Ή να περάσεις άσχημα. Ή να μη φας. Ή να μη μεθύσεις. Για το τελευταίο και να θες, δεν το γλιτώνεις.Έ

Διαβάστε περισσότερα

35 πράγματα που έμαθα ζώντας 1,5 χρόνο στην Κρήτη

Ένας Αθηναίος κατέβηκε στην μεγαλόνησο και μας διηγείται τις εμπειρίες του.

Η ζωή στο χωριό είναι διαφορετική από την πόλη. Ας πάρουμε αυτό ως δεδομένο. Δεν ξέρω, όμως, πόσο διαφορετική ήταν στο παρελθόν, αλλά πλέον τα πράγματα κοντεύουν να έρθουν ίσα βάρκα ίσα νερά. Η επαρχία κρατά ακόμα κάποια στοιχεία αναλλοίωτα, αλλά η πόλη έχει 'εισβάλει' προσπαθώντας να διαφοροποιήσει το dna. Και την απειλεί.

Διαβάστε περισσότερα

Η Ελλάδα έχει κακούς οδηγούς, η Κρήτη έχει τους χειρότερους

Αυτόκλητοι οδηγοί της Φόρμουλα 1, με μπόλικο αλκοόλ να ρέει στο αίμα και τη μαγκιά να ξεχειλίζει από τα ανοιχτά παράθυρα.

Ας αρχίσω από τα αυτονόητα προς αποφυγή (τοπικιστικών) παρεξηγήσεων. Η Ελλάδα έχει κακούς οδηγούς. Απαίδευτους, ανάγωγους και στ@ρχιδιστές. Απλά υπάρχουν κάποιες περιοχές που αυξάνεται ο βαθμός ηλιθιότητας εξ ου το γεγονός πως κάθε χρόνο οι αριθμοί λένε την ωμή και σκληρή αλήθεια.

Διαβάστε περισσότερα

Γκέραρντ: Ο σύγχρονος ευεργέτης της Κρήτης

Βρεθήκαμε στο Γεντί Κουλέ την βραδιά προς τιμή του ανθρώπου που αποτελεί την ζωντανή ιστορία του ΟΦΗ.

Μέρες πριν το έβλεπες στα πρόσωπα πολλών, το άκουγες στις συζητήσεις, το μύριζες στην ατμόσφαιρα. Μία αόρατη αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο γεγονός. Σα να περίμενες τη μέρα που θα μπεις στη χρονομηχανή και θα γυρίσεις καμιά 20αριά χρόνια πίσω.

Διαβάστε περισσότερα

Στην Κρήτη όσο και να φας δεν έχεις φάει πράμα

Ένας πρωτευουσιάνος νόμιζε ότι έτρωγε πολύ. Μετά κατέβηκε στην Μεγαλόνησο.

Το αστείο με το προηγούμενο κείμενο, σχετικά με την απόπειρα να βοηθήσω στο μάζεμα ελιών, έχει να κάνει με τα μηνύματα συμπαράστασης που έλαβα (υπήρχαν, βέβαια και αυστηρές συστάσεις για τη λέξη 'κλάδεμα' που χρησιμοποίησα και η οποία μου αφαίρεσε 5 βαθμούς από το κρητικό point system). Αισθάνθηκα λίγο υποψήφιος Πανελληνίων που δεν έγραψε καλά. Εύχομαι αν ποτέ γραφτώ σε γυμναστήριο να έχω την ίδια συμπαράσταση, να βρω κάπου να ακουμπήσω το πιασμένο μου κορμί (χα χα).

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέψαμε ελιές και μας βγήκε το λάδι

Ένας πρωτευουσιάνος προσπάθησε να κλαδέψει ελιές. Αυτή είναι η τραγελαφική ιστορία του.

Σε όποιον έλεγα ότι θα τα παρατήσω όλα στην Αθήνα και θα πάρω την οικογένεια να πάμε να ζήσουμε στην Κρήτη -χωρίς πρώτα να γίνει μία σχετική προετοιμασία όσον αφορά στην ανεύρεση δουλειάς εκεί- με κοιτούσε λες και του ανακοίνωνα ότι έχω ανίατη ασθένεια. Ξέρετε, με εκείνο το βλέμμα που θέλει να σου πει "είσαι τρελός;", αλλά τελικά σου εκφράζει τη συμπαράστασή του και παράλληλα την ευχή κάποτε να κάνει κι αυτός ένα παρόμοιο βήμα.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3

Photos

Γνώρισε τα 'Birds of Prey' της Harley Quinn

Στο Gotham της Harley Quinn, οι badasses είναι πολύχρωμοι. Δίπλα στη Margot Robbie θα δούμε τον Ewan McGregor, τη Mary Elizabeth Winstead και τον Chris Messina. Το 'Birds of Prey' θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO