123rf.com
ΦΑΓΗΤΟ

Εστιατόριο στην Τουρκία έχει για σπεσιαλιτέ μια ολόκληρη καπνιστή καμήλα

Ένα σοκαριστικό video δείχνει τον τρόπο ψησίματος ενός ζώου, που ζυγίζει πάνω από μισό τόνο.

H τεχνική ψησίματος ενός ολόκληρου ζώου στη σούβλα ή στα κάρβουνα, μπορεί να ακούγεται ξεπερασμένη για κάποια πολύ ακριβά εστιατόρια, όμως η αλήθεια είναι πως χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα. Προφανώς κάποια ζώα είναι πιο εύκολα να τα διαχειριστείς και να τα μαγειρέψεις ολόκληρα σε σχέση με άλλα, κάπως πιο μεγαλόσωμα. Τι γίνεται όμως, όταν θες να ψήσεις ένα ζώο που ζυγίζει πάνω από μισό τόνο;

Ναι, καλά διάβασες, ένα εστιατόριο στην Τουρκία, το Ercan Steakhouse που βρίσκεται στην περιοχή Μπασακσεχίρ, έξω από την Κωνσταντινούπολη, έχει γίνει διάσημο εξαιτίας της περίφημης σπεσιαλιτέ του, που δεν είναι άλλη από μια ολόκληρη καπνιστή καμήλα.

Όπως θα δεις και στο video που έχει ανέβει στον επίσημο λογαριασμό του εστιατορίου στο Instagram, η καμήλα μπαίνει ολόκληρη σε έναν τεράστιο φούρνο και σιγοψήνεται εκεί για 24 ώρες.  Πόσα άτομα μπορούν να χορτάσουν με αυτή; Περίπου 250 καλεσμένοι, επομένως την φτιάχνουν κυρίως σε δεξιώσεις και μεγάλα events με πολλά άτομα.

Στις ασιατικές χώρες είναι ιδιαίτερα διαδομένο το κρέας καμήλας και φυσικά ο γνωστός παστουρμάς. Πιο διαλεχτός θεωρείται ο παστουρμάς από κρέας πλευρών καμήλας και εκτός από την Ασία καταναλώνεται και στα Βαλκάνια, ενώ μπορεί να βρει κανείς εύκολα και στη χώρα μας. Συνοδεύει μάλιστα εξαιρετικά το ούζο και το τσίπουρο.

 

(Κεντρική φωτογραφία: 123rf.com)