© Alexandra Gorn / Unsplash
ΦΑΓΗΤΟ

Γιατί είναι τετράγωνο το κουτί για τις στρογγυλές πίτσες

Βρήκαμε τη λύση σε ένα ερώτημα που μας βασάνιζε εδώ και καιρό.

Πίτσα. Τι δώρο στην ανθρωπότητα! Μιλάμε για ένα από τα πιο διάσημα φαγητά στον κόσμο και ίσως τη νούμερο ένα σκέψη μας όταν θέλουμε να παραγγείλουμε κάτι στο σπίτι. Είναι νόστιμο, είναι εύκολο, είναι γρήγορο και πάνω από όλα όμως μας γεμίζει με μία ατέλειωτη comfort αίσθηση ακόμα και τις μέρες που όλα πάνε τελείως μα τελείως στραβά.

Έχεις σκεφτεί ποτέ όμως, γιατί το αγαπημένο σου ντελίβερι φαγητό έρχεται σε τετράγωνο κουτί, ενώ η πίτσα έχει στρογγυλό (ή κάποιες φορές ολοστρόγγυλο) σχήμα;

Το συγκεκριμένο ερώτημα έχει απασχολήσει χιλιάδες χρήστες του reddit και όπως φάνηκε τελικά από τις περισσότερες απαντήσεις, υπάρχουν δύο εκδοχές που εξηγούν το τετράγωνο σχήμα του κουτιού.

Οι λόγοι πίσω από το τετράγωνο κουτί

Η πρώτη έχει να κάνει με την παρασκευή του κουτιού και την αποθήκευσή του. Είναι πολύ πιο απλό να φτιάξεις τετράγωνα κουτιά από ένα και μόνο κομμάτι χαρτονιού, ενώ επίσης όταν τα ετοιμάσεις είναι ευκολότερο να τα αποθηκεύσεις και να τα μεταφέρεις, μιας και το σχήμα τους τούς επιτρέπει να καλύπτουν κάθε χιλιοστό του χώρου.

Τα logistics, δηλαδή, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο – είτε πρόκειται για τόνους κατεψυγμένης πίτσας που θα μεταφερθούν με φορτηγά, είτε για το πώς θα αποθηκεύσει τα κουτιά που χρησιμοποιεί μία μικρή συνοικιακή πιτσαρία. Με άλλα λόγια, σε αυτήν την περίπτωση ο χώρος είναι χρήμα.

Η δεύτερη εκδοχή έχει να κάνει με την πρακτικότητα. Έχοντας ένα τετράγωνο κουτί και μια στρογγυλή πίτσα, υπάρχει κενό στις τέσσερις γωνίες που σου επιτρέπει να πιάσεις ευκολότερα το κομμάτι της.

Όποιος κι αν σκέφτηκε το τετράγωνο κουτί της πίτσας πάντως, εμείς τον ευχαριστούμε απο καρδιάς, γιατί μέσα του υπάρχουν πάντα 8 κομμάτια απόλαυσης. Καλή όρεξη.