Γιατί δεν πρέπει να πλένεις ποτέ τη γαλοπούλα

Και τα πουλερικά γενικότερα πριν το μαγείρεμα.
SHARES

Έχουμε μάθει να πλένουμε πολύ καλά πριν τις χρησιμοποιήσουμε όλες τις ωμές τροφές είτε είναι κρέας είτε φρούτα είτε λαχανικά. Και όμως τα πουλερικά δεν πρέπει επ'ουδενί να τα πλένουμε και ο λόγος είναι ότι θα πάμε για μαλλί και θα βγούμε κουρεμένοι.

Τα βακτήρια που κουβαλούν τα πουλερικά δεν πεθαίνουν με το να τους ρίχνεις νερό. Το μόνο που καταφέρνεις λοιπόν είναι τα σκορπίσεις στον νεροχύτη σου ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια ακουμπήσει το πουλερικό. Το ίδιο ισχύει για όλα τα ωμά κρέατα και τα ψάρια.

Ο μόνος τρόπος για να σκοτώσεις τα βακτήρια είναι το μαγείρεμα ή το ψήσιμο, οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μεταφέρεις το πουλερικό κατευθείαν στο ταψί, φορώντας γάντια μίας χρήσης, να αφήσεις τον φούρνο να κάνει τη δουλειά του. Αν πάλι ακουμπήσεις το πουλερικό πρέπει να πλύνεις πολύ καλά τα χεριά σου με ζεστό νερό και σαπούνι.

Φωτογραφία: 123rf

Share
 

24Media Network

Be Like Kobe

Ο ήλιος που δεν τον έκαψε, ο GOAT μιας οικογένειας και ο Νο1 σκόρερ του NBA. Ο Μάνος Μίχαλος γράφει για τον Bryant, τον άνθρωπο που ήθελε να γίνει Mike, αλλά έγινε Kobe.

 

Σινεμά

Oscars 2020: Μέλη της Ακαδημίας αποκαλύπτουν γιατί αποκλείστηκε ο Sandler, η Lopez και άλλοι

Ψηφοφόροι της Ακαδημίας μοιράζονται ανώνυμα τους λόγους που δεν προτάθηκαν για Oscar μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας.

Μάθε τα πάντα για φετινά βραβεία
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO