123RF
ΦΑΓΗΤΟ

Σκάνδαλο: Μειώνουν το μέγεθος της πίτσας μας

Δεν θα περάσει, θα μας βρουν μπροστά τους.

Όταν κρίθηκε παράνομο το κοκορέτσι δεν αντέδρασες. Όταν ήρθαν να μας πάρουν τους γόνους, πάλι δεν αντέδρασες. Τώρα που επέστρεψαν για να μας πάρουν την πίτσα, δεν έχει απομείνει κανείς για να αντιδράσει.

Πόσα χτυπήματα να αντέξουμε ακόμα κυρίες και κύριοι; Το κακό ξεκινάει από την Αγγλία (καταραμένοι Βρετανοί, αυτά σου κάνει η κακοκαιρία) αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα απλωθεί σαν επιδημία και στον υπόλοιπο κόσμο. Όπως αποφασίστηκε λοιπόν στο νησί, τα εστιατόρια και οι παμπ καλούνται να μικρύνουν άμεσα το μέγεθος στις πίτσες και τις πίτες τους, ώστε να πληρούν τα νέα κριτήρια τα οποία έθεσε ο οργανισμός υγείας (τι θέλει τώρα αυτός και ανακατεύεται με το φαγητό μας;).

Έτσι, οι πίτσες δεν θα πρέπει στο εξής να ξεπερνάνε τις 920 θερμίδες και οι πίτες τις 695, κάτι που θα φέρει και την αναπόδραστη μείωση του μεγέθους τους. Το παραπάνω μέτρο, μαζί με μια σειρά ενεργειών ακόμα, περιλαμβάνεται στο σχέδιο του οργανισμού δημόσιας υγείας της Αγγλίας (PHE) με στόχο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και την προώθηση πιο υγιεινών τρόπων ζωής. Μάλιστα, η κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει μέχρι και 20% τις θερμίδες σε πίτσες, έτοιμα γεύματα και σνακ, μέσα στην επόμενη πενταετία.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η παχυσαρκία στη χώρα του Ρούνεϊ και του Μίστερ Μπιν, αγγίζει επίπεδα ρεκόρ στις ηλικίες των 10-11 ετών, με 24.000 παιδιά να υποφέρουν από αυτήν. Το να τρώνε τα παιδιά στην Αγγλία ΜΙΣΗ ΠΙΤΣΑ και γενικά ΛΙΓΟΤΕΡΟ δεν μπορούσαν να το σκεφτούν οι γονείς ας πούμε, πρέπει να την πληρώσουμε εμείς ξαφνικά;

Δεν θα περάσει, θα αντισταθούμε, κανένας δεν θα μειώσει το μέγεθος της πίτσας μας.