ΦΑΓΗΤΟ

Στο De La Gracia θα καταλάβεις τι σημαίνει συριανό καλοκαίρι

Το νέο Beach Bar-Restaurant στο νησί της Σύρου έχει γίνει ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός. Κι όχι άδικα.

Στο κεντρικό σημείο της πιο κοσμικής παραλίας της Σύρου, αυτής των Αγκαθωπών, μια νέα άφιξη έχει καταφέρει να συζητηθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα. Τόσο εντός, όσο κι εκτός νησιού. Έχει μάλιστα γίνει ήδη συνώνυμο της έννοιας της φιλοξενίας και της καλοπέρασης, κι αυτό δεν είναι άλλο από νέο Beach Bar Restaurant, De La Gracia, το οποίο σε κερδίζει από την πρώτη ματιά μεταδίδοντας σου μια μοναδική καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

Ένας ιδιαίτερα φροντισμένος χώρος και μοντέρνα καλαίσθητος προσέχοντας την κάθε λεπτομέρεια προσφέρει συριανή φιλοξενία, θάλασσα, ουρανό αλλά και μοναδικές γεύσεις που ξετρελαίνουν κάθε ουρανίσκο.

Μπροστά στην παραλία θα βρεις αναπαυτικές ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ τα μοναδικά summer vibes του μαγαζιού θα σε ταξιδέψουν από νωρίς το πρωί απολαμβάνοντας την εξαιρετική ποικιλία καφέ που προσφέρει, συνοδεύοντας τον με ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις από το brunch menu ή κάποιο από τα υπέροχα και δροσερά smoothies πριν το πρώτο μπάνιο της ημέρας.

Μετά τις βουτιές στην θάλασσα και ατέλειωτες ώρες ηλιοθεραπείας το εστιατόριο του De La Gracia σε περιμένει για να σου αποδείξει, γιατί ήδη θεωρείται ένα από τα καλύτερα του νησιού. Εντυπωσιάζεσαι από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα πιάσεις τον κατάλογο στα χέρια, αντιλαμβανόμενος ότι τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η μυρωδιά της κουζίνας σου σπάει την μύτη, ρίχνεις κλέφτες ματιές στους πελάτες του διπλανού τραπεζιού, που απολαμβάνουν το φρέσκο ψάρι τους, οι χρωματιστές σαλάτες σου αποσπούν την προσοχή και εσύ προβληματίζεσαι θετικά με το τι να πρώτο δοκιμάσεις.

Στον κατάλογο του μαγαζιού θα βρεις ένα καλοδουλεμένο menu θαλασσινών και κρεατικών, μαγειρεμένο με ευφάνταστους τρόπους και τις πιο πρωτότυπες συνταγές που έχεις γευτεί από την ομάδα του Σεφ Θοδωρή Τριφύλλη. Στο De La Gracia η πρώτη ύλη έχει σημαίνοντα λόγο, κάτι που το αισθάνεσαι από την πρώτη μπουκιά με την φρεσκάδα των υλικών, με συνέπεια στην τοπική παράδοση και την μεσογειακή κουζίνα, εμπνευσμένοι από την ελληνική φύση.

Φυσικά κάθε ωραίο γεύμα θέλει και την απαραίτητη συνοδεία καλού κρασιού και εδώ θα βρεις μια πλήρως κατατοπισμένη λίστα από ελληνικούς και ξένους αμπελώνες. Αν είσαι λάτρης των cocktails βρίσκεσαι επίσης στο σωστό μέρος. Το De La Gracia διαθέτει μια τρομερά ενημερωμένη λίστα με signature cocktails με βάση τα ελληνικά spirits και όχι μόνο, καλύπτοντας κάθε καλοκαιρινή επιθυμία με σκοπό να δοκιμάζεις κάθε μέρα και κάτι το διαφορετικό.

Σημείο αναφοράς και το προσωπικό του μαγαζιού. Πάντα σε υποδέχονται με ένα πλατύ χαμόγελο και σε καλωσορίζουν με τόση ζεστασιά, που σε κάνουν να αισθανθείς σαν το σπίτι σου. Τα όνειρα, οι προσπάθειες και η επιθυμία των νεαρών ιδιοκτητών για ένα all day Beach Bar Restaurant πάνω στην θάλασσα που θα προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες, γευστικές απολαύσεις και θα συμβάλει στην τουριστική και γαστρονομική ανάπτυξη για το νησί, δείχνει από τους πρώτους κιόλας μήνες λειτουργίας του να έχει πάρει σάρκα και οστά.

Μετά από όλα αυτά καταλαβαίνεις ότι το De La Gracia είναι μια από εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις όπου ο επίλογος σε ένα άρθρο για ένα Beach Bar Restaurant συμπυκνώνεται σε τέσσερις λέξεις: Πρέπει να το επισκεφθείς.

De La Gracia, Παραλία Αγκαθωπών – Σύρος (τηλ. 2281045295)