Στο Park Bench στο Κουκάκι δεν υπάρχει λάθος επιλογή στο μενού

Από τα άχαστα αυγά ποσέ με στάκα μέχρι το γκανιάν σούσι, ό,τι κι επιλέξεις στη νέα gastropub της πόλης θα σε ενθουσιάσει.
SHARES

Η λέξη bench, αν έχεις ασχοληθεί με τον αθλητισμό στη ζωή σου έστω και λίγο, δεν δημιουργεί ευχάριστους συνειρμούς. Bench=πάγκος και κανένας, σε οποιοδήποτε σπορ, δεν θέλει να κάθεται εκεί.

Υπάρχει όμως ένας πάγκος, στον οποίο όχι απλά δεν σε πειράζει να κάθεσαι, αλλά δεν θα θέλεις κιόλας να σηκωθείς ποτέ. Πρόκειται για το 'παγκάκι' του Park Bench, μιας new entry gastropub στην περιοχή του Κουκακίου, η οποία άνοιξε τον περασμένο Αύγουστο και αποτελεί ιδανικό προορισμό για καφέ, φαγητό αλλά και ποτό. Πριν πιάσουμε όμως αναλυτικά όλα αυτά που προσφέρει το μαγαζί, οφείλω να ξεκινήσω με αυτό που θεωρώ εγώ σαν το μεγάλο του πλεονέκτημα: την τοποθεσία του.

Βλέπεις, βρίσκεται στην οδό Πραμάντων (στον αριθμό 10), λίγο έξω από την 'καρδιά' του Κουκακίου, κάτι που σημαίνει πως και τον πολύ κόσμο της περιοχής θα αποφύγεις και να παρκάρεις θα βρεις και τώρα που έφτιαξε ο καιρός, θα μπορείς να φας και να πιεις στην πολύ όμορφη πλατεία με θέα το πάρκο. Μέσα στην ανοιχτή κουζίνα του Park Bench, θα βρεις -κάθε μέρα- τον Δημήτρη και τον Στέλιο.

Ο Στέλιος και ο Δημήτρης

Φίλοι από παιδιά, με εμπειρία στις κουζίνες, ο Δημήτρης μεταξύ άλλων στο '48', δίπλα στον Χριστόφορο Πέσκια, στην 'Σελήνη' της Σαντορίνης αλλά και για ένα χρόνο στην Σιγκαπούρη και ο Στέλιος ως ιδιοκτήτης μαγαζιού στην Πάρο και στο 'Little Tree Books and Coffee', αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις, τις γνώσεις και το γούστο τους για να επιχειρήσουν τη δική τους προσπάθεια. Η κουζίνα ανοίγει από το πρωί και μένει μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ αν θέλεις μπορείς να μείνεις κι άλλο για να πιεις το ποτό σου. Το μενού τροποποιείται ανάλογα με την εποχή, όλα τα πιάτα φτιάχνονται εκείνη την ώρα με φρέσκα υλικά και άλλο ένα μεγάλο όπλο του μαγαζιού αποτελεί η πληθώρα των επιλογών, οι οποίες είναι διαφορετικές ακόμη και από μέρα σε μέρα. Αλλά αρκετά με τις πολυλογίες μου, ας μιλήσουν οι φωτογραφίες και τα φαγητά.

Αρχικά, μπορείς ξεκινήσεις την ημέρα σου στο Park Bench, απολαμβάνοντας το brunch, το οποίο σερβίρεται κάθε ημέρα και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αυγά, σάντουιτς, μπέργκερ, σαλάτες και φυσικά pancakes.

Αυγά ποσέ με πατάτα και στάκα Χανίων. ΑΧΑΣΤΑ

Pancakes με φρούτα του δάσους και πατισερί(και Ναστάζια)

Αν δεν είσαι τύπος του brunch, μην ανησυχείς καθόλου, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις κάτι που θα ταιριάζει στις ορέξεις και τις γεύσεις σου. Ο Δημήτρης και ο Στέλιος, βάλθηκαν να μας αποδείξουν ότι εκτός από την ποικιλία, όλα τα φαγητά συνδυάζουν νοστιμιά και εξαιρετικά πρωτότυπους συνδυασμούς. Και όταν λέω βάλθηκαν να μας το αποδείξουν, εννοώ ότι το έκαναν βγάζοντας μπροστά μας ό,τι τους ζητούσαμε. Ε κι εμείς, αναγκαστικά, μη φανταστείς, τα φάγαμε.

Η αρχή έγινε με Maki Rolls (σούσι, βλάχοι) γαρίδας, με αβοκάντο και φρούτα του πάθους, ακολούθησε φα-ντα-στι-κός γαύρος μαρινάτος με βασιλικό, λεμόνι confit και λαχανικά (αμφότερα φτιάχτηκαν μπροστά μας από τον Δημήτρη) και  Crispy California rolls με καβούρι, αβοκάντο, αγγούρι και chilli mayo.

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Μπορεί να είχαμε αρχίσει να χορταίνουμε, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να πούμε όχι σε κανένα πιάτο από αυτά που έβγαιναν από την κουζίνα του Δημήτρη και του Στέλιου. Υποδεχτήκαμε λοιπόν όλο χαμόγελο και με τα πιρούνια έτοιμα τις κροκέτες τραχανά (με χταπόδι, κρέμα φέτας και vinaigrette βερίκοκο), το φαλάφελ και τις γαρίδες με ταραμά και πίκλα παντζαριού μέσα σε ψωμάκια χαρουπιού (τα οποία φτιάχνουν οι ίδιοι!). Ήταν όλα πεντανόστιμα και απολαυστικά, πιάτα με φαντασία και δημιουργικότητα, όπως θα έλεγαν και οι κριτές του Masterchef.

Εορτή

Για το σβήσιμο, πήραμε και μια τάρτα λεμόνι και επιστρέψαμε στην ηλιόλουστη πλατεία για να απολαύσουμε και από ένα κοκτέιλ, αφού το Park Bench είναι δυνατό και σε αυτόν τον τομέα. Ένα μαγαζί που μπορείς να επισκεφτείς όλες τις ώρες, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, μόνος ή με παρέα, σε ένα σημείο που αποπνέει ατμόσφαιρα παλιάς γειτονιάς και τώρα το καλοκαίρι με τα τραπέζια στην πλατεία είναι ακόμα πιο άχαστο. Προσωπική πρόταση: πήγαινε για καφέ, συνέχισε για φαγητό και μείνει για το ποτό.

Και μόνο για ποτό να πας μόνο, νηστικός δεν θα μείνεις, αφού όλο και κάποιο τάπας θα βρεις για να το συνοδεύσεις.

Park Bench, Πραμάντων 10, Κουκάκι, τηλ: 2121065303

Share
 

24Media Network

Τέλος Καρντόσο-Λύμπε

Με απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη, οι Μιγκέλ Καρντόσο και Νίκος Λυμπερόπουλος αποτελούν παρελθόν από τη θέση του προπονητή και του Τεχνικού Διευθυντή αντίστοιχα.

Και τώρα ο τελικός με τους Σλοβάκους

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την νίκη του ΠΑΟΚ στη πρεμιέρα, που ήρθε με κόπο και αφήνει διδάγματα για το τι δεν πρέπει να κάνει για να βρεθεί στους ομίλους του Europa League.

 
equalizer

Quentin, δεν είσαι ηθοποιός!

Τον λατρεύουμε ακόμα κι όταν παραδεχόμαστε ότι δεν είναι καλός σε ένα πράγμα: Στην ηθοποιία. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι απολαυστικός. Λεπτή η γραμμή. Παραθέτουμε τα πειστήρια.

POP για τις δύσκολες ώρες

Ο δρόμος έχει τη δική του μουσική

Συναντήσαμε τους ανθρώπους που δίνουν ήχο στην καλοκαιρινή Αθήνα.

Social Man
PROMO