ΦΑΓΗΤΟ

Τα νέα σπουδαία μπέργκερ που πρέπει να δοκιμάσεις στην Αθήνα

Οι γιορτές ήρθαν και μας έφεραν δώρο νέα spots για μπέργκερ, πίτσα και brunch.

Στο Οneman αγαπάμε το φαγητό. Δεν θα το προσδιορίσω καλό ή κακό, γρήγορο ή αργό, εθνικό ή mainstream. Αγαπάμε το φαγητό και επειδή ξέρουμε ότι έχουμε πολύ καιρό να γράψουμε για burger, πίτσες, brunch, tacos κι άλλες λιχουδιές είπαμε να κάνουμε την διαφορά και να τα μαζέψουμε όλα μαζί σε ένα άρθρο. Βοήθησε πολύ βέβαια ότι τις τελευταίες εβδομάδες στην Αθήνα έγινε ένα food boom και άνοιξαν σε κάθε γωνιά της πόλης μαγαζιά που έχουν βάλει σκοπό να μας κάνουν να γλείφουμε τα δάχτυλά μας.

Όλα ξεκίνησαν όταν είδα ότι ο Δημήτρης Κατριβέσης επιμελήθηκε κι άνοιξε στο ισόγειο του Fuga ένα ολόδικό του concept το οποίο ήρθε να μας αλλάξει ό,τι ξέραμε. Το Casa Jaguar θυμίζει speakeasy bar με μια ενδόμυχη διάθεση να αποκαλύπτει συχνά τον εστιατορικό του χαρακτήρα. Πρέπει να το επισκεφτείς, πρέπει να φας, πρέπει να πιείς.

Κατηφορίζοντας προς το κέντρο λάτρεψα ένα concept που θέλει να δώσει ξανά ζωή στην πλατεία Καρύτση. Το Str.Eaters είναι ένα ολοκληρωμένο food court από αυτά που βλέπεις στις αγορές του εξωτερικού και ήρθε για να συγκεντρώσει στις αγκάλες του 8 διαφορετικά food stations με επιρροές από Νέα Υόρκη, Ασία, Μεξικό, Ιταλία, Γαλλία και Ελλάδα. Έπαθες jet lag από τα πολλά ταξίδια ε; Που να δεις τι θα πάθεις μόλις δοκιμάσεις τα nuggets του, τα ασιατικά του, τα αυγά του, τις σαλάτες του και φυσικά τα burgers του.

Τώρα που είπα burgers θυμήθηκα κάτι που ήθελα να σου πω από πριν και ξέρω ότι θα σε ενθουσιάσει: Δύο νέα burger spots υπάρχουν πλέον στην πόλη και συγκεκριμένα στα νότια. Το πρώτο είναι το το Kitchen Lab του Άκη Πετρετζίκη που ‘κατέβηκε’ από την Αγία Παρασκευή  και μέσα του φιλοξενεί σε ένα corner το Burger AP.

Το δεύτερο κατέβηκε από πιο μακριά, συγκεκριμένα από την Θεσσαλονίκη. Μιλάμε γαι το διάσημο Brothers in Law που ‘προσγειώθηκε’ κι αυτό στην Γλυφάδα.  Αν είσαι φανατικός burgerοφάγος, τότε για να δοκιμάσεις όλα τα burger του πρέπει να πας 23 φορές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες  αυτά τα χριστούγεννα θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε special burgers που θα είναι προϊόν της συνεργασίας των Brothers in Law και του Τερκενλή.

Μιας και μιλάμε για burgers να σου θυμίσω ότι Χριστούγεννα και burgers σημαίνει ArGOODaki. Θυμάμαι από μικρό παιδί να πηγαίνω στα Goody’s και να παραγγέλνω τα γεύματα που έδιναν δώρο ArGOODaki και τα έκανα συλλογή. Φέτος, μάλιστα, δεν υπάρχει μόνο το κλασικό, διάσημο και υπέροχο λούτρινο αρκουδάκι αλλά και αρκετά ακόμα δώρα και εξυπακούεται ότι τα έσοδα θα δοθούν για τη στήριξη των παιδιών που παρουσιάζουν διατραχές στο φάσμα αυτισμού. Αυτό σημαίνει Χριστούγεννα.

Στη Γλυφάδα άνοιξε και το Vittoria Gati, δια χειρός Γιώργου Παπακώστα. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά φαίνεται εμφανισιακά πανέμορφο και elegante. Αν βάλει το ίδιο μεράκι με το οποίο έχει λούσει τα Burger Joint, τότε είναι σίγουρο ότι θα είναι meraviglioso.

Θα επιστρέψουμε στο κέντρο, αλλά δεν θα αλλάξουμε κουζίνα, αφού ο πάντα ανατρεπτικός Salvatore Andolina, σεφ και ιδιοκτήτης των γλυφαδιώτικων ‘Sale Bianco’ και ‘Enoteca da Salvatore’, φέρνει το ιταλικό street food στην πλατεία Αγίας Ειρήνης με το Via Piada. Αφράτα croissants, σπιτικό soft παγωτό, tigella & piadina , χειροποίητα ζυμαρικά και πολλά ακόμα που έχουν έρθει απευθείας από την Ιταλία. Γιατί Ιταλία δεν είναι μόνο pizza και pasta.

Το ξέρω ότι έχεις ήδη ζαλιστεί από τις επιλογές αλλά εδώ μωρέ, λίγο πριν κλείσουμε θα σε ενημερώσω ότι brunch έβαλε το Faust αλλά και τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας. Η Μεγάλη Βρετάνια, το NJV και το Hilton και πίστεψέ με είναι οικονομικά και υπέροχα. Κάπως έτσι, με το στομάχι να γουργουρίζει και να διαμαρτύρεται θα σε αφήσω να αποφασίσεις που θα πας να φας. Καλή μασαμπούκα όπου κι αν σε βγάλει το στομάχι σου.

(Κεντρική φωτογραφία: Instagram.com/Burger_ap)