123RF
ΦΑΓΗΤΟ

Τα πρώτα φαγώσιμα έντομα βρίσκονται ήδη στα σούπερ μάρκετ

Αν για κάποιο λόγο ήθελες να δοκιμάσεις ψητό γρύλο, πλέον μπορείς.

Νόμιζες ότι η μοναδική ευκαιρία που θα έχεις στη ζωή σου για να δοκιμάσεις έντομα θα ήταν σε κάποιο ταξίδι σου σε μέρος εξωτικό ή έστω, αν συμμετείχες σε κάποιο τηλεπαιχνίδι όπου θα αναγκαζόσουν να ταπεινωθείς αισχρά προκειμένου να βγάλεις μερικά λεφτά;

Ε λοιπόν σου έχουμε πολύ ευχάριστα νέα. Ή πολύ δυσάρεστα νέα. Τέλος πάντων, σου έχουμε νέα, αφού αν σκοπεύεις σύντομα να βρεθείς στο Λονδίνο, τότε μπορείς να προμηθευτείς φαγώσιμα έντομα με μια απλή σου επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα, η αλυσίδα Sainsbury’s έγινε το πρώτο σούπερ μάρκετ το οποίο πουλάει τη δική του σειρά από έντομα, με τους ψητούς γρύλους να βρίσκονται ήδη στα ράφια 250 καταστημάτων σε ολόκληρη την Αγγλία, στην προνομιακή τιμή της 1,5 λίρας το πακέτο. Άχαστη προσφορά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γρύλοι είναι τραγανοί με πλούσια καπνιστή γεύση και αποτελούν το τέλειο σνακ, αλλά και το ιδανικό ‘γέμισμα’ για τάκος ή σαλάτες. Μάλιστα. Εκτός από τα γευστικά τους πλεονεκτήματα ωστόσο (τι γράφουμε Χριστέ μου), τα έντομα αποτελούν και μια πιο βιώσιμη τροφική επιλογή, αφού απαιτούν λιγότερους πόρους για να εκτραφούν, σε σχέση με τα βοοειδή ή άλλα είδη ζώων.

“Καθώς ο πληθυσμός αυξάνεται, οφείλουμε να βρούμε άμεσα εναλλακτικές πηγές πρωτεϊνών, ώστε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τη διαθέσιμη γη για την παραγωγή τροφίμων”, σχολίασε ο ειδικός σε θέματα τροφικού συστήματος, Duncan Williamson, με την εκπρόσωπο του σούπερ μάρκετ να σχολιάζει πως “τα έντομα δεν πρέπει να θεωρούνται πια ως φαγητό-πρόκληση, αφού είναι σαφές πως οι καταναλωτές επιθυμούν όλο και περισσότερο να εξερευνήσουν αυτή τη νέα τροφική πηγή”.

Ζούμε για τον πρώτο influencer που θα ποστάρει φωτογραφία αναλύοντας τα θρεπτικά οφέλη μιας κατσαρίδας.