Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson
ΦΑΓΗΤΟ

To Chilangos θα βγάλει τον Μεξικανό που κρύβεις μέσα σου

Επισκεφθήκαμε τη νέα taqueria-tequileria στο Χολαργό και δοκιμάσαμε αυθεντικό μεξικάνικο φαγητό και μοναδικές μαργαρίτες.

Οι κάκτοι στον εξωτερικό χώρο του Chilangos, αλλά και το τεραστίων διαστάσεων γκράφιτι μιας Μεξικανής με παραδοσιακή φορεσιά, που συναντάς μπαίνοντας στο εσωτερικού του μαγαζιού σε βάζουν αμέσως στο κλίμα για αυτό που θα ακολουθήσει. Η νέα taqueria – tequileria που άνοιξε στο Χολαργό έχει βάλει για τα καλά το mexican στοιχείο στην περιοχή, δίνοντας χρώμα, ήχο και γεύσεις από τη χώρα των Αζτέκων.

Chilangos, στη μεξικανική αργκό, σημαίνει ‘αυτός που είναι από την πρωτεύουσα’ και χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους κατοίκους της Πόλης του Μεξικού. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να βρεθεί πιο ταιριαστό όνομα για το συγκεκριμένο bar restaurant, αφού μία επίσκεψη αρκεί για να βγάλει στην επιφάνεια, τον Μεξικανό που κρύβεις μέσα σου.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson)

Μπορεί η απόσταση μεταξύ του Χολαργού και της Πόλης του Μεξικού να είναι μεγάλη, ωστόσο ο Γιώργος Τσουροπλής, ο Σπύρος Μαμάης, ο Γιώργος Βαρβαρίτης και ο Άρης Αδάμης, τέσσερις φίλοι που λατρεύουν τη συγκεκριμένη κουλτούρα, αποφάσισαν να χτίσουν μια ‘μαγική γέφυρα’, η οποία κάθε απόγευμα μας μεταφέρει (έστω νοητά) στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Παίρνοντας ιδέες από έναν Μεξικανό σεφ, έκαναν ένα πάντρεμα των μεξικανικών γεύσεων με τη μεσογειακή κουζίνα και το τελικό αποτέλεσμα είναι μια εξαιρετική εμπειρία για τον ουρανίσκο.

Είναι εμφανές ότι το Chilangos έχει δώσει βάση στην ποιότητα των πρώτων υλών, με τα πιάτα του εκτός από γευστικά να είναι και αρκετά μεγάλα σε ποσότητα. Ιδιαίτερες είναι και οι τορτίγιες που θα δοκιμάσεις, οι οποίες είναι όλες χειροποίητες και πεντανόστιμες. Tο μενού σου δημιουργεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο, αφού οι επιλογές είναι πολλές και όλες τους εξαιρετικές. Πραγματικά, τι να πρωτοδιαλέξεις;

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

Fajitas con pollo

Για αρχή είπαμε να πάμε σε κάτι all time classic, πασπαλισμένο με την μεξικάνικη φινέτσα του εστιατορίου. Τα Tijuana Nachos (με salsa pico de gallo, guacamole, cheddar sauce και sour cream) είναι η καλύτερη επιλογή για να ξεκινήσεις το γευστικό σου ταξίδι στο Μεξικό.

Τίποτα στο Chilangos δεν έχει αφεθεί στην τύχη του. Αρκετό καιρό πριν ανοίξουν το μαγαζί, οι τέσσερις ιδιοκτήτες έκαναν ένα τουρ γευσιγνωσίας σε πολλά μεξικάνικα εστιατόρια της πρωτεύουσας κρατώντας σημειώσεις. Έτσι, όλα τα θετικά που συνάντησαν εκεί έξω τα έχουν βάλει στο μαγαζί τους, το οποίο έχει βαλθεί να αλλάξει προς το καλύτερο τον γαστρονομικό χάρτη της περιοχής.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

Tacos al pastor (με μπλε καλαμπόκι) και λαχταριστό burrito

Η συνέχεια στο τραπέζι έγινε πιο καυτή (κυριολεκτικά), μιας και κατέφθασαν spicy fajitas con pollo (φιλετίνια κοτόπουλου με stir fried λαχανικά και λαχταριστή σάλτσα από καυτό μαντέμι, τα οποία σερβίρονται με mexican rice, πίτες tortillas, sour cream, pico de gallo και guacamole), λαχταριστά burritos και τα πρωτότυπα tacos al pastor του Chilangos με μπλε καλαμπόκι.

Αν θες κάτι πιο light, μπορείς να δοκιμάσεις την απίστευτη σαλάτα με κινόα, την οποία ερωτεύτηκα από την πρώτη μπουκιά.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

Η καλύτερη ώρα, αυτή της δοκιμής

Κι επειδή μεξικανικό φαγητό χωρίς μια Μαργαρίτα δεν γίνεται, ο barman του μαγαζιού, Βαγγέλης Κορκίδης, μας ετοίμασε όχι μία, αλλά πέντε διαφορετικές επιλογές για να διαλέξουμε. Εκτός από την Classic Μαργαρίτα, λοιπόν, που μπορείς να παραγγείλεις στο Chilangos, θα βρεις Μαργαρίτες με γεύση Μάνγκο, Passion fruit, Φράουλα και Ανανά.

Η cocktail list που έχει επιμεληθεί ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος (Odori, Frater & Soror) είναι βγαλμένη από τα όνειρα κάθε υποστηρικτή των μεξικανικών αποσταγμάτων, ενώ όλα τα ποτά είναι προσεγμένα.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

O μπάρμαν του Chilangos Βαγγέλης Κορκίδης επί το έργον

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

Μπροστά η classic Margarita και πίσω της τέσσερις παραλλαγές (Mango, Passion fruit, Ανανάς και φράουλα)

Όπως είναι λογικό, η Μαργαρίτα αποτελεί best seller και μπορείς μάλιστα να την παραγγείλεις σε κανάτα για δύο ή τέσσερα άτομα και να βγει ακόμη πιο οικονομικά.

Αυτό που μας κέντρισε το ενδιαφέρον, όμως, ήταν η unusual Μαργαρίτα, την οποία μας πρότεινε κι ο Βαγγέλης. Με salty paprika στα χείλη του ποτηριού, τεκίλα Jose Cuervo Traditional Reposado, mexican beer syrup και lime, το συγκεκριμένο κοκτέιλ αποτελεί must παραγγελία, αν βρεθείς κάποιο βράδυ στο Chilangos.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

Για τα Nachos του Chilangos γίνονται μάχες

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

Κρατώντας την unusual Margarita

Η μουσική για τους Μεξικανούς παίζει εξαιρετικά σπουδαίο ρόλο στην καθημερινότητά τους και το ίδιο συμβαίνει και στο Chilangos. Όση ώρα θα γεύεσαι τα πιάτα τους και θα πίνεις τα ποτάκια σου, θα ακούσεις παραδοσιακή, αλλά και πιο σύγχρονη μεξικανική μουσική και φυσικά νότες από κιθάρες μαριάτσι.

Το μαγαζί είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 19.00 μέχρι τις 02.00, όμως, για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως θα σου πρότεινα να κάνεις τηλεφωνικά κράτηση για κάποιο τραπέζι. Παράλληλα, σκέψη των ιδιοκτητών είναι τα Σαββατοκύριακα να ανοίγει και το μεσημέρι σερβίροντας brunch, κάτι που στηρίζουμε και επικροτούμε. Πριν φύγεις, φρόντισε να κάνεις και μια βόλτα στον πάνω όροφο για να χαζέψεις το φοβερό γκράφιτι, που έχει φτιάξει ο ίδιος Γάλλος καλλιτέχνης που επιμελήθηκε κι αυτό του ισογείου.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson

Αν ένα ταξίδι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού φαντάζει πολύ μακρινό σενάριο στο μυαλό σου, φρόντισε να κάνεις μια επίσκεψη στο Chilangos και να νιώσεις έστω και για μερικές ώρες ότι βρίσκεσαι σε κάποιο bar reastaurant της πόλης του Μεξικού.

Chilangos,  Λεωφ. Μεσογείων 258, (τηλ. 210 6536293)