Tourette Photography
FITNESS

Αυτή η προπόνηση θα σε φτάσει στα όριά σου

Η νέα μόδα στη γυμναστική ονομάζεται HIIT και εκτελείται με μπάρα.

Το σημερινό πρόγραμμα μπορεί να σε φτάσει στα όριά σου. Είναι της μόδας στον κόσμο του fitness η ορολογία HIIT (High Intensity Interval Training). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης, όπως προδίδουν και τα αρχικά του. Υπάρχουν άπειροι τρόποι να το κάνεις, είτε με το βάρος του σώματος, είτε με διάφορα λάστιχα, αλτήρες, μπάλες ή ακόμα και μόνο με μια μπάρα.

Ο τρόπος που εκτελείται αυτό το πρόγραμμα είναι απλός, καθώς αποτελείται από 2 μέρη. Το ένα μέρος είναι η εκτέλεση της άσκησης, η οποία όμως πρέπει να γίνεται σε υψηλή ένταση και ο ασκούμενος να φτάνει ‘στα κόκκινα’. Το δεύτερο μέρος είναι η ξεκούραση. Και τα 2 μέρη ορίζονται με χρόνο αναλόγως με το επίπεδο του ασκούμενου. Ο τύπος και ο αριθμός των ασκήσεων αλλάζει από προπόνηση σε προπόνηση, ώστε να μην συνηθίζει ο ασκούμενος το πρόγραμμα.

Άρα, όπως καταλαβαίνεις, μπορούν να δημιουργηθούν άπειρα προπονητικά προγράμματα τα οποία θα σε κάνουν να λιώσεις λίπος, να φτιάξεις την φυσική σου κατάσταση και φυσικά να δυναμώσεις.

Πώς να το κάνεις

Tourette Photography

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα που σου παρουσιάζουμε σήμερα θα χρειαστείς μόνο μια μπάρα. Αποτελείται από 8 ασκήσεις. Εκτέλεσε το πρόγραμμα σε κυκλική μορφή, κάνοντας για 40 δευτερόλεπτα την άσκηση όσο πιο δυνατά μπορείς και στη συνέχεια, ξεκουράσου για 20 δευτερόλεπτα. Όταν κάνεις και τις 8 ασκήσεις, τότε ο κύκλος ολοκληρώνεται και ξεκουράζεσαι για 3-4 λεπτά πριν ξεκινήσεις τον επόμενο. Κάνε συνολικά 3 κύκλους.

Άσκηση #1: Bulgarian Squats

Τοποθέτησε την μπάρα πίσω από το κεφάλι και πάνω από την ωμοπλάτη, κάνoντας στην αρχή το ένα πόδι και μετά το άλλο.

Άσκηση #2: Πίσω προβολές

Εκτέλεσε την άσκηση κάνοντας εναλλάξ τα πόδια.

Άσκηση #3: Hang Clean

Πρόκειται για την πιο σύνθετη άσκηση. Πρόσεξε πολύ την τεχνική και στην αρχή καλό θα είναι να την εκτελείς μόνο με την μπάρα.

Άσκηση #4: Κάθισμα

Τοποθέτησε την μπάρα στο μπροστινό μέρος των ώμων.

Άσκηση #5: Push Press

Μια εκρηκτική κίνηση που σε καλεί να ενεργοποιήσεις και τα πόδια ώστε να ‘βγάλεις’ μεγαλύτερη έκρηξη.

Άσκηση #6: Roll

Άσκηση που ενεργοποιεί το κορμό σου και την πλάτη σου.

Άσκηση #7: Κωπηλατική

Προσπάθησε να έχεις το κορμό σου παράλληλα με το πάτωμα.

Άσκηση #8: Άρσεις θανάτου

Η πιο σημαντική άσκηση για τους οπίσθιους μηριαίους , τους γλουτούς και του ραχιαίους.

< Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το Studio Γυμναστικής, MELTDOWN FITNESS HOUSE Λεωφόρος Κύπρου 172, Αργυρούπολη, τηλ. 6944691723

<Αν θες να μάθεις καινούργιες ασκήσεις και να αναβαθμίσεις την προπόνησή σου, ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Ιnstagram (@vpolimero)