Η προπόνηση με άνισα βάρη καίει θερμίδες και λίπος

Δύο ανόμοια kettlebells μπορούν να γίνουν τα εργαλεία με τα οποία θα αλλάξεις γρηγορότερα το σώμα σου.
SHARES

Η τελευταία προπόνηση που παρουσιάσαμε γύμνασε όλο σου το σώμα μόνο με ένα foam roll. Αυτήν την εβδομάδα συνεχίζουμε τις πρωτότυπες προπονήσεις με μίνιμαλ εξοπλισμό. Για να εκτελέσεις τις ασκήσεις που ακολουθούν θα χρειαστείς δύο kettlebells με διαφορετικό βάρος το καθένα.

Αν είσαι αρχάριος, διάλεξε ένα kettle βάρους 8-10 κιλών κι ένα 12-14 κιλών. Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε η διαφορά μεταξύ τους να είναι 4 κιλά. Τι κερδίζεις όταν χρησιμοποιείς ανομοιογενές βάρος; Όταν εκτελείς την άσκηση, η μια πλευρά του σώματος πρέπει να ισορροπήσει τη διαφορά του βάρους, οπότε αναγκάζεσαι να ενεργοποιήσεις πιο πολλές μυϊκές ομάδες και ιδιαίτερα τους μυς του κορμού.

Φωτογραφίες και GIF: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Είναι μια απλή μέθοδος για να προσθέσεις νέες διαστάσεις και να δεις διαφορετικά αποτελέσματα στις προπονήσεις σου. Για αρχή, καις περισσότερες θερμίδες θερμίδες και λίπος. Η διαρκής προσπάθεια να διατηρήσεις την ισορροπία σου, γυμνάζει καλύτερα αρθρώσεις και συνδέσμους. Επιπλέον, η συγκεκριμένη προπόνηση είναι άμεσα προσαρμοσμένη στην καθημερινότητα σου, στην οποία σχεδόν ποτέ δεν κουβαλάς ίσα βάρη - στα ψώνια, πχ, ποτέ όλες οι σακούλες δεν έχουν ακριβώς το ίδιο βάρος. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα λειτουργικό πρόγραμμα, που θα ανεβάσει τον δείκτη δυσκολίας των προπονήσεών σου και θα σε βοηθήσει να δεις άμεσα αποτελέσματα.

Η προπόνηση

Εκτέλεσε 4 σετ από την κάθε άσκηση. Σε κάθε σετ προσπάθησε να κάνεις 10-12 επαναλήψεις. Μεταξύ των σετ ξεκουράσου 1 λεπτό και μεταξύ των ασκήσεων 2 λεπτά. Κανε την προπόνηση μέρα παρά μέρα.

Άσκηση #1: Uneven Farmer's Walk

Κράτα τα kettle με κάμψη δικεφάλων και περπάτα σηκώνοντας τα γόνατα ψηλά.

Άσκηση #2: High / Low Squat

Εκτέλεσε την άσκηση έχοντας το βαρύ kettle στο τεντωμένο χέρι και το ελαφρύ στον ώμο σου.

Άσκηση #3: High / Low Squat and Press

Mε το ελαφρύ kettle προσπάθησε να εκτελείς τις πιέσεις ώμου.

Άσκηση #4: High / Low Squat & Row

Σε αυτή την κίνηση τοποθέτησε το βαρύ kettle στον ώμο σου και με το ελαφρύ εκτέλεσε την κωπηλατική κίνηση.

Άσκηση #5: Άρση θανάτου και κωπηλατική

Σε κάθε σετ άλλαζε χέρια τα kettles ώστε να γυμνάζεις ίσα το σώμα σου.

Άσκηση #6: Περπάτημα με προβολές

Όρισε μια απόσταση 8-10 μέτρων. Διάνυσέ τη με προβλές και κάνε την επιστροφή πάλι με προβολές, αλλά άλλαξε χέρια στα kettlebells.

Άσκηση #7: Αιωρήσεις

Με το βαρύ εκτέλεσε τις αιωρήσεις ενώ κρατάς σταθερό το ελαφρύ.

Άσκηση #8: Άρσεις θανάτου με ένα πόδι

Σε κάθε σετ άλλαζε τα kettles. Προσπάθησε να φέρνεις τον κορμό σου παράλληλα με το πάτωμα.

> Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το Meltdown Fitness House. Διεύθυνση: Λεωφόρος Κύπρου 172, Αργυρούπολη. Τηλ: 6944691723.

> Ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Instagram (@vpolimero) για περισσότερες ασκήσεις και περισσότερη έμπνευση.

Share
 

24Media Network

O Ράις κάνει πλάκα

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκό που πρέπει να προστατέψει την έδρα του και τον Αμερικανό γκαρντ που μπορεί να παίζει όσο θέλει.

ACDC και μπαγλαμάς

Ο Μπαρτζώκας φτιάχνει δυο ομάδες, ο Βεζένκοβ το απολαμβάνει, ο Ρούμπιτ το παλεύει και ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό που πρέπει να αγαπήσει τον χρόνο

 
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO