123rf.com
SEX

Μήπως τελικά το υπερβολικό σεξ κάνει κακό;

Η υπερσεξουαλικότητα είναι ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί αρκετούς εκεί έξω.

Το σεξ είναι μια φυσιολογική και ευχάριστη επιθυμία του ανθρώπινου οργανισμού. Για την ακρίβεια, η σεξουαλική χημεία αποτελεί τις περισσότερες φορές τη βάση για μια επιτυχημένη σχέση. Το να σκεφτόμαστε το σεξ με τη σύντροφό μας είναι καλό, αλλά το να σκεφτόμαστε συνεχώς και μόνο αυτό, ίσως εξελιχθεί σε πρόβλημα.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Kinsey ένας άνδρας από 18 μέχρι 29 ετών κάνει σεξ κατά μέσο όρο 112 φορές το χρόνο, ενώ αυτό το νούμερο πέφτει στις 69 φορές όταν μιλάμε για άνδρες μεταξύ 30 και 39 ετών. Θα λέγαμε ότι ο αριθμός αυτός, ωστόσο, είναι και υγιεινός;

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών, ένα ζευγάρι σε μια υγιή σχέση πρέπει να κάνει σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Υπάρχουν, όμως, και στιγμές όταν π.χ. ένα ζευγάρι βρίσκεται στην αρχή της σχέσης, που και οι δύο θέλουν να κάνουν συνεχώς σεξ με τον σύντροφό τους με αποτέλεσμα να βρίσκονται σεξουαλικά πέντε, έξι ή κάθε ημέρα της εβδομάδας. Βέβαια, αυτό δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα.

123rf.com

Φυσικά, δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός που θα κάνει ένα ζευγάρι σεξ και μπορεί να διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση, αρκεί να το θέλουν αμοιβαία. Από τη στιγμή που κάποιος από τους δύο δείχνει να το θέλει πολύ περισσότερο και να μην ικανοποιείται ποτέ, τότε μπαίνουν άλλοι παράγοντες στη μέση. Πολλές φορές η συνεχής αναζήτηση του σεξ (και η σκέψη του) μπορεί να συνδέεται με το άγχος, το στρες, ακόμη και την κατάθλιψη. Κάνοντας σεξ μπορεί κάποιος να ξεχαστεί και να βγει για μερικά λεπτά από το μαύρο αυτό σκηνικό.

Η πιο καλή επιλογή όταν κάποιος θέλει πολύ σεξ και δεν το βρίσκει από το σύντροφό του είναι να του μιλήσει ανοιχτά για το θέμα και να βρουν από μαζί μια μέση λύση. Έρευνες άλλωστε έχουν δείξει πως τα ζευγάρια που μιλούν ανοιχτά για το σεξ και το τι θέλουν και τους αποσχολεί, είναι και από τα πιο ευτυχισμένα. Παράλληλα, σύμφωνα με τους ειδικούς και η αυτοϊκανοποίηση δεν είναι κάτι κακό σε αυτή την περίπτωση.

Η υπερσεξουαλικότητα ‘χτυπάει’ συνήθως την πόρτα μικρότερων ηλικιών. Κι σε αυτό βοηθά και η συζήτηση μεταξύ των ανδρών για τα σεξουαλικά επιτεύγματά τους. Το να κάνει κάποιος έξι, επτά ή οκτώ φορές σεξ μέσα σε μια μέρα μπορεί να προκαλέσει ακόμα και πόνους στο πέος του, μιας και δεν του επιτρέπει να ξεκουραστεί και να οξυγονωθεί όσο θα έπρεπε.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπαμε και προηγουμένως, δεν υπάρχει ο κατάλληλος αριθμός στο σεξ, αρκεί να υπάρχει κοινή επιθυμία και να το απολαμβάνουν εξίσου και οι δύο πλευρές.

Μήπως, όμως, τελικά η ποιότητα του σεξ είναι προτιμότερη από την ποσότητα;

(Φωτογραφίες: 123rf.com)