Τόσο, λοιπόν, πρέπει να διαρκεί το σεξ

Οι ερευνητές απευθύνθηκαν στις γυναίκες, εκείνες απάντησαν, εμείς κάναμε τα μαθηματικά και παραθέτουμε τα αποτελέσματα.
SHARES

Ας αρχίσουμε αυτό το κείμενο για τη διάρκεια του σεξ με τον τρόπο που τελειώνουν (χωρίς υπονοούμενο) όλα τα κείμενα για τη διάρκεια του σεξ: Δεν υπάρχει ιδανική διάρκεια, καθένας το απολαμβάνει όσο και όπως του αρέσει, μπλα, μπλα, μπλα.

Και τώρα πάμε στα δεδομένα: Ζούμε στην εποχή που η διάρκεια είναι το μέγεθος που φαίνεται να μετράει περισσότερο απ' όλα σε ό,τι έχει να κάνει με τη σεξουαλική πράξη. Το μαραθώνιο σεξ πλασάρεται ως το δεύτερο καλύτερο πράγμα σ' αυτή τη ζωή (μετά τον μαραθώνιο παρακολούθησης σειρών), οι ξεπέτες και οι παλιές, καλές αρπαχτές θεωρούνται κάτι σαν trailer, σαν συντομευμένη εκδοχή της πραγματικής ταινίας, ενώ τα περισσότερα online manuals αφιερώνουν όλο και περισσότερο χώρο στις στάσεις ή σε άλλες πρακτικές που μπορούν να επιμηκύνουν (κανένα υπονοούμενο κι εδώ) τη διάρκεια μιας σεξουαλικής συνεύρεσης.

Τρίτη στάση (συνεχίζουμε κυριολεκτικά, μην μπερδεύεσαι): τα ιατρικά δεδομένα. Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σχετικές έρευνες, το αμερικανικό Ινστιτούτο σεξουαλικής υγείας ζήτησε από εξειδικευμένους sex therapists να καταγράψουν τη γνώμη τους για το πόσο θα έπρεπε να διαρκεί μια σεξουαλική συνεύρεση, βασιζόμενοι στην εμπειρία τους και στις εμπειρίες των γυναικών ασθενών – πελατών τους. Για την καλύτερη διεξαγωγή και ανάγνωση της έρευνας, η διάρκεια του σεξ περιγράφηκε με τέσσερις χαρακτηρισμούς: Επαρκής, υπερβολικά σύντομη, υπερβολικά μεγάλη, επιθυμητή. Η βασική οδηγία ήταν ότι ως διάρκεια του σεξ ορίζουμε τη διάρκεια της διείσδυσης. Με βάση αυτή, τα 1-2 λεπτά κρίθηκαν πολύ λίγα, τα 10-30 λεπτά υπερβολικά πολλά, τα 3-7 λεπτά χαρακτηρίστηκαν επαρκή, ενώ οτιδήποτε ανάμεσα στα 7-13 λεπτά χειροκροτήθηκε από τους σεξοθεραπευτές ως η επιθυμητή διάρκεια μιας σεξουαλικής πράξης. Έκτοτε, αυτό το διάστημα των 7-13 λεπτών θεωρείται η παγκόσμια χρυσή σταθερά, αυτό που δεχόμαστε ως 'αυτό που θέλουν η γυναίκες'.

Φυσικά, κανείς δεν κάθεται να χρονομετρήσει την ώρα που κάνει σεξ. Και σίγουρα δεν μπαίνει στον κόπο να χρονομετρήσει ξεχωριστά τις διεισδύσεις από τα προκαταρκτικά ή τα διαλείμματα, απλώς και μόνο για να είναι τίμιος στις απαντήσεις του στις έρευνες. Παρόλα αυτά, οι έρευνες δίνουν μια εικόνα. Και μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι διαφορετικές έρευνες σε διαφορετικά δείγματα τείνουν να συμφωνήσουν. Το βρετανικό GQ, για παράδειγμα όταν απευθύνθηκε στις γυναίκες του Ηνωμένου Βασιλείου κατέληξε ότι 5-10 λεπτά συνουσίας είναι τέλεια, αρκεί να πλαισιώνονται και από κάποια φιλότιμα προκαταρκτικά.

Το Twitter, όταν πριν από μερικά χρόνια απηύθυνε το ίδιο ερώτημα στους θηλυκούς χρήστες του, το 61% από τις χιλιάδες γυναίκες που απάντησαν δήλωσε ότι θέλει η διείσδυση να διαρκεί 5-10 λεπτά. Τα περισσότερα από 11 λεπτά ήταν η δεύτερη πιο δημοφιλής απάντηση, αλλά με ποσοστό μόλις 26%.

Οπότε, πέντε με δέκα λεπτά. Κάπου εκεί. Τόσο περίπου πρέπει να διαρκεί η διείσδυση σε μια σεξουαλική συνεύρεση για να είναι ικανοποιημένη η γυναίκα που συμμετέχει σ' αυτήν και κατά συνέπεια να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Δεν ξέρουμε αν σε αγχώσαμε ή σε ξεαγχώσαμε μ' αυτό, αλλά αν χρειάζεται κάτι καινούριο να σκέφτεσαι για σεξ τώρα που λύθηκαν οι απορίες σου για τη διάρκεια, οι τελευταίες έρευνες εστιάζουν όλο και περισσότερο στο πλήθος των σεξουαλικών πράξεων.

Για να έχεις ένα πρώτο στοιχείο, φαίνεται ότι ο αριθμός των οργασμών μιας γυναίκας αυξάνεται κατακόρυφα όταν αυξάνεται ο αριθμός των σεξουαλικών συνευρέσεών της μέσα σε μία μέρα, ανεξάρτητα από τη διάρκειά τους. Οπότε τώρα, ναι, έχεις έναν πραγματικό λόγο να αγχωθείς.

Share
 

24Media Network

Υπογράφει τη Δευτέρα ο Φορτούνης

Την Δευτέρα, πριν από την αναχώρηση του Ολυμπιακού για Πολωνία, ο Φορτούνης θα υπογραψει το τετραετές συμβόλαιο, επιβεβαιώνοντας το ρεπορταζ του Sport24 Radio 103.3.

Πλησιάζει στη Νάπολι ο Μανωλάς

Δύο ρεπόρτερ της Ρόμα και της Νάπολι μιλούν στο Sport24.gr για τον Κώστα Μανωλά. Η πίεση των τζαλορόσι να πωλήσουν λόγω FFP, το διπλό κίνητρο του Έλληνα στόπερ, η κίνηση τακτικής του Αουρέλιο ντε Λαουρέντις και το καλοκαίρι που θυμίζει Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

 

Σινεμά

'Toy Story 4' με υπαρξιακό άγχος και 3 σπουδαίες επανεκδόσεις

Βλέπουμε και σχολιάζουμε τις ταινίες της εβδομάδας κάθε Πέμπτη. Σήμερα το “Toy Story 4” συνεχίζει να στέκεται στο ύψος των ταινιών της Pixar, και μια τριπλέτα επανεκδόσεων προσφέρουν πολλές εναλλακτικές επιλογές στους σινεφίλ.

POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO