ΜΟΔΑ

10 μποτάκια για ν’ αφήσεις το χνάρι σου τον χειμώνα που έρχεται

Είναι, ίσως, τα πιο αναγκαία ανδρικά παπούτσια. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι και όμορφα.

Χειμώνας χωρίς παλτό και μποτάκια δεν νοείται, γι’ αυτό ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με αυτές τις δύο κατηγορίες, καθώς ο Δεκέμβριος είναι προ των πυλών και μόλις τις διαβεί θα φέρει μαζί του και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Ξεκινάμε με τα μποτάκια κι αφήνουμε τα παλτό για αργότερα, όταν θα υπάρχει κυριολεκτικά ανάγκη.

Τα μποτάκια λοιπόν, είναι βασικό συστατικό μιας πλήρους χειμερινής συλλογής και το στην περίπτωσή τους είναι ότι δεν σχετίζονται άμεσα με τις τάσεις ανά σεζόν. Μπορεί να είναι ένα εποχιακό ‘κομμάτι’, ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι αν επενδύσεις στο σωστό ζευγάρι, θα μείνει για πολλά χρόνια στην ντουλάπα και στο στυλιστικό σου οπλοστάσιο.

Η λίστα που ακολουθεί παρουσιάζει 10 διαφορετικού τύπου μποτάκια. Όλα θα κάνουν τη βασική δουλειά για την οποία προορίζονται (θα κρατήσουν στεγνά και ζεστά τα πόδια σου τον χειμώνα), αλλά καθένα απ’ αυτά καλύπτει διαφορετικές στυλιστικές ανάγκες. Κάποιο (ή κάποια), ίσως πρέπει να γίνει δικό σου μια απ’ αυτές τις μέρες. 

Δερμάτινα μποτάκια Hogan, Kalogirou

Μοιάζει με τα κλασικά oxford shoes αλλά έχει και την cozy διάθεση που σου δίνει ένα ζευγάρι μποτάκια. Πάει με τα πιο casual outfits σου αλλά μπορείς να το φορέσεις ακόμα και με ένα cool κοστούμι που θα συνδυάσεις με το ζιβάγκο σου.

Αδιάβροχα μποτάκια, Timberland

Κλασικά κι αγαπημένα, τα κίτρινα TImberland που φορούσες μάλλον στο σχολείο είναι ξανά εδώ και μπορούν να σε πάνε πραγαμτικά παντού. Από το γραφείο, μέχρι την εκδρομή, αυτά τα μποτάκια θα σε βγάλουν σίγουρα ασπροπρόσωπο.

Χακί μποτάκια, Toms

Ποιιος είπε ότι δεν μπορείς να δώσεις χρώμα σε ένα outfit με τα παπούτσια σου; Ειδικά αν είσαι από εκείνους τους hipster τύπους που κυκλοφορούν με τα πιο urban σύνολα κι αγαπούν τα παρκά, τότε σίγουρα θα σου φανεί χρήσιμο.

Strech ankle boots limited edition, Massimo Dutti

Ίσως το πιο διαχρονικό ζευγάρι μποτάκια που μπορείς να έχεις στην ντουλάπα σου. Δεν είναι το πιο ευκολοφόρετο, αλλά είναι εκείνο που θα φορέσεις με τα πιο επίσημα και κομψά outfits σου και θα δείχνει πάντα άψογο.

Combat boots, Diesel

Τα combat boots είναι απαραίτητα, ειδικά αν είσαι από εκείνους  που διατηρούν μία εναλλακτική πλευρά στο στυλ τους. Θα γίνουν πολύ εύκολα το statement ζευγάρι παπούτσια που κάνει ένα twist στα καθημερινά looks του χειμώνα.

 Δερμάτινα μποτάκια, Levi’s

Μία από τις πιο cozy εκδοχές που θα ταιριάξει σχεδόν με όλα τα outfits της καθημερινότητας, ενώ χάρη στον συνδυασμό του denim με το δέρμα θα κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέτον το αποτέλεσμα.

Μαύρα μποτάκια, Dr Martens

Ένα ζευγάρι που έχει πάντα αξία και είναι ανεξάρτητο από τις τάσεις. Αυτά τα μποτάκια είναι ο πιο απαελυθερωμένος σου ευατός που θα δίνει τη rock πινελιά που τυχόν λείπει πια από το στιλ σου.

  Καμηλό μποτάκια, Ugg

Για σένα που τα σαββατοκύριακα έχεις την τάση να δραπευτεύεις από την πόλη και να παίρνεις τα βουνά στην κυριολεξία, αυτό το ζευγάρι θα σου λύσει τα χέρια, χωρίς αμφιβολία.

Lace-up boots, Camper

Τόσο casual όσο και κομψά, αυτά τα μποτάκια θα τα δεις να συμπληρώνουν κάπως μαγικά όλα σου τα everyday looks.

Buckled ankle boots, Zara

Αν είσαι από εκείνους που τα casual μποτάκια τα φορούν τις Κυριακές μόνο, τότε σίγουρα θα εκτιμήσεις αυτό το κομψό ζευγάρι που θα κάνει τη διαφορά στο ντύσιμό σου.