24media
FOOD & DRINK

5 εύκολα φθινοπωρινά κοκτέιλ για να αφήσεις το καλοκαίρι οριστικά πίσω

Δεν χρειάζεται να είσαι mixologist για να εντυπωσιάσεις τον ουρανίσκο σου.

Δεν είναι καλοκαίρι, για να σου προτείνουμε καλοκαιρινά φρουτένια κοκτέιλ και δεν έχει μπει και ο χειμώνας, για να σε ζεστάνουμε. Μπορεί να λένε ότι στην Ελλάδα οι εποχές είναι μόνο δύο, αλλά εμείς είμαστε εδώ, για να αποδείξουμε ότι το Φθινόπωρο υπάρχει -τουλάχιστον στο ποτήρι σου.

Negroni

1 μεζούρα τζιν

1 μεζούρα Campari

1 μεζούρα κόκκινο βερμούτ

1 φέτα ή φλοίδα πορτοκαλιού

Δεν του φαίνεται στη γεύση, αλλά είναι το πιο εύκολο κοκτέιλ στην πράξη. Ρίχνεις το τζιν, το Campari και το βερμούτ σε ένα σέικερ με παγάκια και τα ανακατεύεις. Στη συνέχεια ρίχνεις το μιξ χωρίς τα παγάκια σε ένα ποτήρι στο οποίο έχεις ήδη τοποθετημένο ένα μεγάλο παγάκι. Το μεγάλο παγάκι εξυπηρετεί τη γεύση του negroni, γιατί λιώνει πιο αργά. Στο τέλος τοποθετείς τη φέτα πορτοκάλι μέσα στο κοκτέιλ.

Rob Roy

50ml Blended Scotch Whisky

25ml γλυκό Βερμούτ

2 σταγόνες Angostura bitters

1 κερασάκι μαρασκίνο ή μια φλοίδα λεμονιού

Ανακατεύεις καλά το ουίσκι, το βερμούτ και τα bitters μαζί με παγάκια. Στη συνέχεια τα ρίχνεις μέσα σε ένα παγωμένο ποτήρι και διακοσμείς με ένα κερασάκι ή μία φλοίδα λεμονιού.

Αutumn Sun

45ml βότκα

15ml Cointreau

60ml χυμό μανταρινιού

15mL Fresh Lemon Juice

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

Το πιο φθινοπωρινό φρούτο πρωταγωνιστεί σε αυτό το κοκτέιλ. Γέμισε ένα χαμηλό ποτήρι με παγάκια και ρίξε μέσα τη βότκα, το Cointreau και τον χυμό μανταρινιού. Aνακάτεψέ τα και ολοκλήρωσε τοποθετώντας το κλωνάρι δεντρολίβανο.

White Russian

60ml βότκα

30ml Kahlua

30ml κρέμα γάλακτος

Το ποτό του Big Lebowski δεν έχει μεγάλο κοινό στην Ελλάδα, αλλά είναι το ποτό του Big Lebowski και είναι ωραίο, εύκολο και φθινοπωρινό. Παίρνεις ένα χαμηλό ποτήρι, βάζεις πάγο και ρίχνεις τη βότκα, το Kahlua (ή οποιοδήποτε άλλο λικέρ καφέ) και στο τέλος την κρέμα γάλακτος. Μπορείς να το αφήσεις όπως είναι και να μοιάζει με φρέντο καπουτσίνο ή να το ανακατέψεις μέχρι το χρώμα να γίνει ομοιόμορφο.

Dirty Martini

75ml τζιν

10ml extra dry vermouth

10ml άλμη ελιάς

2-3 πράσινες ελιές

Ανάμιξε το τζιν, το βερμούτ και την άλμη σε ένα σέικερ. Στη συνέχεια ρίχνεις το μιξ μέσα σε ένα ποτήρι μαρτίνι, το οποίο έχεις προηγουμένως παγώσει. Περνάς σε μία οδοντογλυφίδα 2-3 ελιές και την τοποθετείς μέσα στο ποτήρι.

Κεντρική Φωτογραφία: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson / 24MEDIA

Φωτογραφίες άρθρου: 123RF