ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Mε το κατάλληλο smartphone οι βόλτες σου στην πόλη γίνονται όλο και καλύτερες

Ένα smartphone με εκπληκτική κάμερα που, όσο περνάει ο χρόνος, γίνεται και καλύτερο.

Ξεκινώντας αυτό το κείμενο, ξεκινάω και με μια απορία που έχω από την πρώτη στιγμή που έπιασα smartphone στα χέρια μου. Πραγματικά, τι έκαναν οι άνθρωποι, όταν χρειαζόταν να περιμένουν κάποιον, πριν εφευρεθούν τα smartphones; Γιατί ας το παραδεχτώ, αν δεν είχα κινητό, η εμπειρία μου στην πόλη θα ήταν λίγο διαφορετική. Όχι απαραίτητα προς το καλύτερο. Βασικά, σίγουρα όχι προς το καλύτερο.

Το Nokia 7.2, λοιπόν, είναι ένα από εκείνα τα smartphones που σου κάνει παρέα σε αυτές τις στιγμές που χρειάζεσαι το κινητό πραγματικά πολύ. Στις ώρες της πόλης που τις λέμε ‘ώρες αναμονής’: είτε είναι στο μετρό είτε για να γεμίσεις την ώρα ανάμεσα σε δύο ραντεβού είτε γιατί απλά ήθελες να κάνεις μια βόλτα και να ξεχαστείς. Είναι μαζί και μια παρέα για τη διασκέδασή σου, τον καφέ, το φαγητό, το ποτό.

Μιλώντας πάντα προσωπικά, ο πρώτος κανόνας μου σε όλες αυτές τις στιγμές αναμονής είναι η μουσική. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, κάντε το. Ο τρόπος που ντύνουν οι νότες του αγαπημένου σας κομματιού τις βόλτες σας εκεί έξω είναι από αυτά τα μικρά καθημερινά πράγματα που έχεις ανάγκη. Ίσως με αυτόν τον τρόπο οι ρυθμοί της πόλης, που καμιά φορά μπορεί να σε πνίγουν και να σε κάνουν να σκέφτεσαι, Δεκέμβριο μήνα, να μετακομίσεις σε εκείνη την απομονωμένη παραλία που πήγες τον Αύγουστο, ηρεμούν. Η πόλη μοιάζει λίγο πιο όμορφη.

Και ξέρετε η αναζήτηση της ομορφιάς είναι και αυτή ένα ζήτημα οπτικής. Για παράδειγμα, όταν ακούς με τον -ομολογώ- κρυστάλλινο ήχο του Nokia 7.2 καλή μουσική, το αγαπημένο σου riff ή το intro που πάντα σε ταξιδεύει, ίσως έρχεται και η στιγμή που κάπως, με κάποιον μαγικό τρόπο, αρχίζεις να βλέπεις πράγματα για τα οποία σε άλλες περιπτώσεις δεν θα είχες ποτέ ασχοληθεί. Και εδώ είναι ο δεύτερος σύμμαχός σου.

Το Nokia 7.2 έχει μια πενταπλή κάμερα και αποτελεί τη μόνη συσκευή που κυκλοφορεί εκεί έξω έχοντας συνολικά 7 κάμερες. Οι τρόποι, λοιπόν, που μπορείς να τη χειριστείς και να βάλεις όλη την καλλιτεχνική σου ματιά είναι απεριόριστοι, σε τέτοιο βαθμό που θα σου βγαίνει μια ανάγκη να φωτογραφίσεις τα πάντα γύρω σου, πράγματα που μπορεί να τα βλέπεις καθημερινά αλλά που ποτέ δεν είχες σκεφτεί ότι μπορεί να είναι όμορφα. Αισθητήρας 48 Megapixles για τον βασικό φακό, 8 για τον ευρυγώνιο και 5 για τον μετρητή βάθους. Καταλαβαίνετε πόσες δυνατότητες δίνει αυτή η ποικιλία.

Έτσι, μπορείς να βγάλεις μια σχεδόν επαγγελματικού τύπου φωτογραφία περνώντας μπροστά από το γκράφιτι από το οποίο περνάς καθημερινά πριν πας στη δουλειά σου αλλά που ποτέ δεν είχες παρατηρήσει τι απεικονίζει ή το πιο ωραίο σάντουιτς της πόλης, το κλασικό, χωρίς τα πολλά πολλά. Αυτό που εμπιστεύεσαι πάντα. Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Και τελικά το ηλιοβασιλέμα ενός απλού χειμωνιάτικου απογεύματος. Δεν είναι μόνο τα ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης που αξίζουν.

Εξάλλου, στο τέλος της ημέρας, παίρνεις έναν καφέ και αρχίζεις το ανελέητο σερφάρισμα στο internet. Το κινητό σου πάλι θα είναι η παρέα σου, όταν διαβάζεις τα νέα της ημέρας ή αναλύσεις της επικαιρότητας και όταν βλέπεις το τρέιλερ της ταινίας εκείνης που περίμενες με τόση αγωνία. Η οθόνη των 6.3” full HD με Pure Displayείναι πραγματικά εντυπωσιακή και δεν θα σε κουράσει καθόλου. Για την μπαταρία του Nokia 7.2 μην ανησυχείς. Θα τα αντέξει όλα αυτά. Και με άνεση.Είναι και η προσαρμοστική μπαταρία ΤΝ που δίνει προτεραιότητα στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ως προς τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς περισσότερο.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συσκευής; Όταν σου κάνει παρέα στη βόλτα σου στην πόλη, σε μαθαίνει, πηγαίνει με τα νερά σου και σε διευκολύνει. Όπως λοιπόν συμβαίνει και με τις ανθρώπινες σχέσεις, όσο περισσότερο χρόνο περνάς με το κινητό σου, τόσο καλύτερο θα γίνεται αυτό, ακριβώς γιατί το Nokia 7.2 είναι προγραμματισμένο να γίνεται όλο και καλύτερο με την πορεία του χρόνου. Καμιά φορά τα πράγματα απλά προχωρούν προς το καλύτερο.