SEX

10 + 4 sex resolutions για το 2014

Θέλεις η νέα χρόνια να σου φέρει καλύτερο, περισσότερο, απολαυστικότερο σεξ; Διεκδίκησέ το θέτοντας τους παρακάτω στόχους.

Θα μπορούσες να πάρεις τις παρακάτω αποφάσεις στα μέσα Οκτωβρίου, στα τέλη Απριλίου ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Οι πρώτες μέρες του Ιανουαρίου, όμως, πάνε χέρι – χέρι με τους στόχους και τις προσδοκίες της νέας χρονιάς – αυτά που στο χωριό μου την Καλιφόρνια τα λένε resolutions. Τα resolutions είναι πάσης φύσεως, από επαγγελματικά και διατροφικά, έως ψυχολογικά και ενδυματολογικά. Λίγα όμως είναι εξίσου σημαντικά με τα σεξουαλικά, διότι για να θέτεις σεξουαλικά resolutions πάει να πει πως δεν είσαι ικανοποιημένος από την σεξουαλική σου ζωή. Και σε αυτήν εδώ τη στήλη πιστεύουμε ακράδαντα πως το να είσαι δυσαρεστημένος σεξουαλικά είναι η πηγή του κακού για πάρα πολλά άλλα πράγματα που πάνε στραβά στη ζωή σου. Ευτυχώς αυτό μέλλει να αλλάξει μέσα στο 2014. Γιατί με 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις και 4 πράγματα που πρέπει να μην ξανακάνεις ποτέ, το φως έχει ήδη αρχίσει να αχνοφαίνεται στο τούνελ της σεξουαλικής σου ζωής.

Το 2014…

1. Θα γίνεις πιο περιπετειώδης

Όχι, δεν έβγαλε βουβή κραυγή ηδονής τις προάλλες που η αγαπημένη σου άνοιξε φαρδιά πλατιά το στόμα την ώρα της πράξης – χασμουρήθηκε. Αν η σεξουαλική σου ζωή θυμίζει ταινία του Αγγελόπουλου, οφείλεις να της προσθέσεις λίγο Χόλιγουντ, τουτέστιν εκρήξεις, κασκαντερικά κόλπα, ανατροπές στο σενάριο. Διαφορετικά είσαι καταδικασμένος σε μια αιωνιότητα και μια μέρα βαρετού σεξ.

2. Θα δοκιμάσεις περισσότερες στάσεις

Είναι γνωστό πως ο καθένας έχει την δική του αγαπημένη στάση, η οποία μάλιστα, αποκαλύπτει πολλά και για τον χαρακτήρα του. Η αγαπημένη σου στάση όμως δεν θα παρεξηγηθεί αν δοκιμάσεις μερικές καινούργιες ή επαναφέρεις στο ρεπερτόριό σου κάποιες ξεχασμένες που σου άρεσαν πολύ στο παρελθόν. Δεν είπαμε να κοπιάρεις τους πορνοστάρ, αλλά λίγη ποικιλία στο μενού δεν έβλαψε ποτέ κανέναν

3. Θα αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Είτε έχεις ανασφάλεια για το μέγεθός του όπλου που κρύβεις στο παντελόνι σου, είτε φοβάσαι ότι δεν είσαι αρκετά καλός, είτε τρέμεις τα σεξουαλικά ατυχήματα, πρέπει να ξεκολλήσεις και να αρχίσεις να έχεις πιο ανεβασμένη διάθεση και μεγαλύτερη πίστη στον εαυτό σου ως εραστή. Δεν υπάρχει άλλωστε μεγαλύτερο αφροδισιακό από αυτό.

4. Θα ανεβάσεις την δική της αυτοπεποίθηση

Ας πούμε όμως ότι έχεις μια χαρά ακμαίο ηθικό, όμως και πάλι οι σεξουαλικές συνευρέσεις με το κορίτσι σου δεν είναι τόσο παθιασμένες όσο μπορεί να τις ήθελες. Τι φταίει; Πιθανότητα το δικό της πεσμένο ηθικό, οι δικές της ανασφάλειες για το σώμα της και τις επιδόσεις της. Είναι δική σου δουλειά να την ανεβάσεις ψυχολογικά, όπως θα έπρεπε να κάνει εκείνη σε αντίστοιχη περίπτωση. Δες πώς θα τα καταφέρεις.

5. Θα ζητήσεις εξωτερική βοήθεια

Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε ξανά το μεγάλο κεφάλαιο sex toys, μπορούμε όμως να σε διαβεβαιώσουμε για άλλη μια φορά πως οι περισσότερες γυναίκες είναι θετικά προσκείμενες απέναντί τους, άλλες για τις πιο soft εκδοχές και άλλες για τους πιο kinky εκπροσώπους τους. Το 2014 μοιάζει να είναι μια καλή χρονιά για να σταματήσεις, επιτέλους, έξω από το sex shop που περνάς κάθε μέρα επιστρέφοντας από το γραφείο ή για να δεις με άλλο μάτι κάποια αντικείμενα καθημερινής χρήσης που ήδη υπάρχουν μέσα στο σπίτι σου.

6. Θα είσαι πιο αυθόρμητος

Αυτό δεν αφορά μόνο στο σεξ που κάνεις με την κοπέλα σου, το οποίο έπειτα από κάποια χρόνια σχέσης γίνεται σε πολύ συγκεκριμένες μέρες και ώρες, αλλά και στο πως προσεγγίζεις μια εν δυνάμει ερωμένη σου και πως κρατάς το ενδιαφέρον της μετά τα πρώτα ραντεβού. Ξάφνιασε και τον εαυτό σου και εκείνη κάνοντας αυθόρμητες, πηγαίες κινήσεις – από το να την παρασύρεις για σεξ στις τουαλέτες του μπαρ και από ένα τηλεφώνημα έτσι απλά για καλημέρα έως το να την “απαγάγεις” για ένα ΣΚ εκτός πόλης, οι πρωτοβουλίες σου δεν θα πέσουν στο κενό.  

7. Θα ενδιαφέρεσαι για την απόλαυσή της

Από την αναζήτηση του μεγάλου, Άγνωστου “Ο“, έως το να πέσεις χαμηλά για να την κάνεις ευτυχισμένη, έχεις ιερό χρέος να κάνεις ό,τι περνά από το χέρι σου (και όχι μόνο) για να την ικανοποιήσεις. Και να είσαι σίγουρος πως αυτή σου η γενναιοδωρία θα ανταμειφθεί.

8. Θα ζητάς αυτά που εσύ χρειάζεσαι

Ένα από τα προαιώνια προβλήματα των αντρών είναι πως δεν ξέρουν με ποια τρόπο να ζητήσουν αυτά που θέλουν να συμβούν στο κρεβάτι τους. Πώς θα την παρακινήσω να μου κάνει στοματικό έρωτα; Πώς να την πείσω να δοκιμάσουμε την όπισθεν ταχύτητα; Πώς θα την κάνω να μου μιλάει πιο βρώμικα στο σεξ; Τα πράγματα είναι πολύπλοκα μεν -γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και θέλει άλλους χειρισμούς- αλλά ταυτόχρονα πολύ απλά δε. Ζήτησέ της αυτά που θες. Με ευγενικό, ήρεμο και κάπως παιχνιδιάρικο τρόπο, χωρίς ντροπές που, ως γνωστόν, δεν χωράνε στο σεξ. Θα σε εκπλήξει το πόσο εύκολα ενδέχεται να ανταποκριθεί για να σε ευχαριστήσει.

9. Θα γίνεις πιο ελκυστικός

Αυτό μπορεί να σημαίνει να χάσεις βάρος, να φοράς ένα πιο αφροδισιακό άρωμα, να κυκλοφορείς στο σπίτι πιο ωραία – ή και καθόλου – ντυμένος, να την προσκαλείς να κάνετε μαζί μπάνιο και πολλά άλλα. Μόνο εσύ ξέρεις σε ποια βαθμό έχεις παραμελήσει τον εαυτό σου και τι μπορείς να κάνεις για να γίνει πιο θελκτικός για εκείνη ερωτικά. Άντε, λοιπόν, τι περιμένεις; Κάντο.

10. Θα είναι η χρονιά που θα κάνεις το καλύτερο σεξ της ζωής σου

Με το κορίτσι σου, δοκιμάζοντας καινούργια κόλπα. Με κάποιο νέο κορίτσι, στην άλλη άκρη της γης. Με πολλά νέα κορίτσια, χωριστά ή και ταυτόχρονα. Το πώς θα εξασφαλίσεις στον εαυτό σου το καλύτερο σεξ της ζωής σου εξαρτάται από την φάση στην οποία βρίσκεσαι. Τίποτα πάντως δεν στέκεται ανάμεσα σε σένα και στο πιο υπέροχο, αξιομνημόνευτο, πυροτεχνηματικό σεξ, αυτό που κάποτε θα το περιγράφεις σε άλλους γέρους σε κάποιο καφενείο και θα σε κατηγορούν πως λες ψέματα. Ναι, είναι ένας δύσκολος, υπέρμετρα φιλόδοξος στόχος. Δεν αξίζει όμως να προσπαθήσεις;    

…και 4 “μην” για τη νέα χρονιά  

1. Μην ξεχνάς το προφυλακτικό

Όπου βέβαια το ρήμα “ξεχνάς” χρησιμοποιείται καταχρηστικά – κανείς, ποτέ δεν “ξέχασε” το προφυλακτικό στις πρώτες του συνευρέσεις με έναν νέο σεξουαλικό παρτενέρ, απλά όλοι το περιφρονούν και επιλέγουν, ελαφρά την καρδιά, να μην το φορέσουν. Λες και δεν μιλάμε για την ίδια σου τη ζωή.

2. Μην περιμένεις τις διακοπές για να κάνεις καλύτερο σεξ

Είναι γεγονός πως στις καλοκαιρινές διακοπές το σεξ είναι κατά κανόνα πιο αυθόρμητο, πιο ανεξέλεγκτο, πιο περιπετειώδες απ’ ότι τον υπόλοιπο χρόνο. Οι διακοπές του 2014 όμως είναι 7 μήνες μακριά. Ποιος θέλει να περιμένει τόσο; Ενσωμάτωσε σήμερα κιόλας στην αστική σου καθημερινότητα όσα στοιχεία μπορείς να δανειστείς από το υπέροχο καλοκαιρινό σεξ.

3. Μην ντραπείς να ζητήσεις βοήθεια

Αν αντιμετωπίζεις συχνά υποστολή της σημαίας σου, πρόωρη εκσπερμάτιση ή άλλα προβλήματα σεξουαλικής φύσεως, μην διστάσεις να απευθυνθείς στο παθολόγο σου ή σε έναν καλό ανδρολόγο. Είναι τουλάχιστον δείγμα αγραμματοσύνης και παλαιολιθικής νοοτροπίας να ντρέπεσαι ή να φοβάσαι να μοιραστείς με κάποιον ειδικό ένα πρόβλημα που καταστρέφει την σεξουαλική σου ζωή και το οποίο πιθανότατα χρίζει φαρμακευτικής αγωγής. Θα έκανες το ίδιο με οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα υγείας; 

4. Μην μένεις σε μια σχέση που το σεξ έχει πεθάνει

Όσο λυπηρό και αν είναι, το σεξ αναπόφευκτα θα πέσει ως προς την συχνότητα και την ποιότητά του έπειτα από κάποια χρόνια σχέσης. Θα “πέσει” όμως δεν σημαίνει πως θα εξαφανιστεί. Αν το σεξ είναι μακρινή ανάμνηση για σένα και όσες προσπάθειες κι αν έχεις κάνει για να το επαναφέρεις στην καθημερινότητά σου έχουν πέσει στο κενό, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά την πιθανότητα να αποχωρήσεις από την σχέση. Όχι τίποτα άλλο, αλλά μια γυναίκα που σε αγαπά δεν θα σου το στερούσε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.