SEX

12 λόγοι για να τα φτιάξεις με μεγαλύτερη

Γιατί η διαφορά ηλικίας -σε λογικά επίπεδα- κάνει καλό και επιτέλους, ήρθε η ώρα να το παραδεχθούμε.

Η Ταμίλα Κουλίεβα και η σχέση της με τον Αιμίλιο Χειλάκη στο ‘Η Ζωή που δεν Έζησα’ είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Ωστόσο, όταν η ζωή έχει τόσο φρέσκο και άλλο τόσο μπαγιάτικο υλικό με ζευγάρια που εκμηδενίζουν την διαφορά ηλικίας και ζουν αυτοί καλύτερα και εμείς καλά, το πιθανότερο είναι ότι την Μιρέλλα Παπαοικονόμου δεν θα την χρειαστούμε ως μάρτυρα υπεράσπισης στο σημερινό κείμενο.

Από την Έλλη Κοκκίνου μέχρι την Demy Moore εγχώρια και διεθνής showbiz για εμάς ζευγαρώνει (εντάξει όχι, αλλά κατάλαβες). Για να βλέπουμε και να παίρνουμε παράδειγμα και να αφήσουμε τα κόμπλεξ και τους πουριτανισμούς στο πατρικό μας δίπλα στη συλλογή με τα αυτοκόλλητα ή τα γραμματόσημα. Ή ό,τι μάζευες τέλος πάντων.

Για να μην μιλήσουμε για τον κινηματογράφο που βρίθει παραδειγμάτων πρωταγωνιστή που ερωτεύεται παράφορα πρωταγωνίστρια αρκετά χρόνια μεγαλύτερή του. Μην πας μακριά, δες το οσκαρικό Elle και θα μπεις αμέσως στο νόημα. Μεταξύ μας, δες το ακόμα και αν έχεις ήδη μπει.

Χωρίς να γνωρίζω το ακριβές σημείο εκκίνησης που επιτέλους, άντρες και γυναίκες σταμάτησαν να κωλώνουν μπροστά στα χρόνια που τους λείπουν ή τους περισσεύουν και να ακολουθούν την καρδιά τους καβάλα σε μία μηχανή πίνοντας ουίσκι, εκείνο που μπορώ με βεβαιότητα και χαρά να σου αποκαλύψω είναι ότι τα χρόνια της χολέρας και του όποιου κολλήματος έλαβαν τέλος.

Σίγουρα όχι γιατί απελευθερωθήκαμε ως άνθρωποι (ας μην το παρακάνουμε) αλλά το πιθανότερο γιατί μετά τα 100 χαστούκια που φάγαμε από τις εκάστοτε ‘φυσιολογικές’ σχέσεις με συνομήλικους με τους οποίους δεν καταφέρναμε να συνεννοηθούμε ούτε στον καφέ που θα πάμε να πιούμε, απλά αποφασίσαμε ότι η ηλικία δεν μπορεί να βρίσκεται μεταξύ των λεγόμενων standards. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι εντός των προαναφερθέντων βρίσκεται η εμπιστοσύνη, η χημεία και πάει λέγοντας και ας συμφωνήσουμε ότι η ηλικία βγήκε εκτός παιχνιδιού γιατί δεν την ήθελε το κοινό.

Εμ και αυτή ήταν πιο ξινή και από την Μαίρη στο Bar. Δεν ξέρω για Survivor, δεν βλέπω. Αλλά αυτό που λέει η Ειρήνη μπορεί να περιγράψει την κατάσταση στο σπίτι με τα Standards.

Τέλος πάντων. Τώρα που ησυχάσαμε από αυτόν τον βραχνά ή αν μη τι άλλο είμαστε σε ένα καλό επίπεδο να το συζητάμε χωρίς χαρακτηρισμούς προς το ένα ή το άλλο στρατόπεδο (του μικρότερου ή της μεγαλύτερης) είπαμε να συγκεντρώσουμε μερικούς από τους λόγους που όχι μόνο κατανοούμε την έλξη σου προς μία μεγαλύτερη γυναίκα αλλά την στηρίζουμε κιόλας.

(Ας υποθέσουμε ότι μιλάμε για μία γυναίκα περίπου δέκα χρόνια μεγαλύτερή σου)

Έχει εμπειρίες

Αυτομάτως αυτό σημαίνει δύο πράγματα: Α) δεν χρειάζεται να της ‘μάθεις τον έρωτα’, τον ξέρει και β) Αν είσαι τυχερός, θα στον μάθει αυτή.

(Τις περισσότερες φορές) Δεν έχει απαιτήσεις

 

Δεν έχει ταμπού

Μπορείς να της πεις ό,τι θες χωρίς να φοβάσαι μήπως σοκαριστεί ή τρομάξει. Μπορείς να της ζητήσεις ό,τι θες (σεξουαλικά) χωρίς να έχεις δεδομένο ότι θα σου πει όχι.

Δεν περιμένει από σένα

Ούτε μανιέρες ούτε τακτικτές ούτε ‘ποιος θα στείλει πρώτος’ ούτε ‘πόσα ραντεβού πρέπει να περάσουν μέχρι να κάνετε σεξ’ ούτε ‘α, εγώ one night stand δεν κάνω’.

Δεν ζηλεύει

(Για σένα δεν υποσχόμαστε)

Ξέρει τι θέλει

Ή τέλος πάντων, σε σχέση με τις μικρότερές της σε ηλικία έχει περισσότερες πιθανότητες να βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο γνώσης.

Έχει αυτοπεποίθηση

Γιατί κάτι αγοράκια σαν εσένα, τα έχει φάει στη μάπα όταν ήταν μικρή και άβγαλτη. (Συγγνώμη)

Έχει ζωή

 

Σπάνια θα γαντζωθεί πάνω σου και θα ακολουθεί το πρόγραμμά σου. Ακόμη πιο σπάνια θα θέλει να είστε συνέχεια μαζί. Ακόμη ακόμη πιο σπάνια θα αρχίσει από νωρίς τις ατάκες του ‘έλα να μείνουμε μαζί’.

Δεν βιάζεται να γνωρίσει τους γονείς σου

Γιατί μπορεί να είναι συνομήλικοι ή γιατί μπορεί απλώς να βαριέται όλα αυτά τα τυπικά, κλασικά εικονογραφημένα.

Bonus πάρτι: Έχει παιδι(ά)

Δεν έχει το παραμικρό άγχος να κάνει μαζί σου. Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί ότι δεν σε ρωτάει ‘πότε θα γίνω μάνα’ από το τρίτο ραντεβού.

Δεν την ενδιαφέρει ο γάμος

Bonus πάρτι ΙΙ: Δεν θέλει παιδι(ά)

Παρεμπιπτόντως αν θέλει, χλωμό το να της επιτρέψει το βιολογικό της ρολόι να βρει χρόνο για σένα. Ποιον καφέ; Ούτε για τσιγάρο στο παγκάκι δεν θα έρθει να πάτε.

Δεν είναι βαρετή

Έχει τη δουλειά της, έχει τους φίλους της, έχει τον εαυτό της.

Δεν μπορείς να την κάνεις ό,τι θέλεις