SEX

5 απλά βήματα για να γίνεις ο καλύτερος wingman εκεί έξω

Ή αλλιώς πώς θα βοηθήσεις τον κολλητό σου να γίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς.

Η πρώτη χρήση της λέξης wingman ήταν για να περιγράψει τον πιλότο ενός μαχητικού αεροπλάνου, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς πίσω και στο πλάι από το αεροσκάφος που οδηγεί έναν σχηματισμό. Είναι αυτός που στηρίζει τον αρχηγό που βρίσκεται μπροστά του. Σήμερα, χρησιμοποιείται και για να περιγράψει τον φίλο (συνήθως κολλητό, κάποιον που γνωρίζεις πάρα πολύ καλά), ο οποίος θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις και να μιλήσεις σε νέα άτομα στις εξόδους σας.

Αν και ο wingman μπορεί να αναλάβει δράση σε οποιοδήποτε χώρο ή περίσταση, συνήθως ο πραγματικός χώρος του είναι το μπαρ. Μουσική, αλκοόλ και χαλαρή διάθεση μπορούν να βοηθήσουν, ώστε η αποστολή του να στεφθεί με επιτυχία. Να σημειωθεί ότι ο κάθε άνδρας δεν μπορεί να έχει πολλούς wingmen. Δεν ταιριάζουν άλλωστε όλοι με όλους. Η εύρεση του κατάλληλου wingman, απαιτεί κόπο και (συχνά) αρκετές αποτυχίες. Wingman μπορείς να γίνεις σε κάποιον πολύ καλό σου φίλο, που γνωρίζεις τα θετικά και τα αρνητικά του, που ξέρεις πώς θα αντιδράσεις σε διάφορες καταστάσεις. Μια δοκιμασμένη συνταγή.

Εκτός όμως από την μεταξύ σας χημεία, υπάρχουν και μερικά βήματα, τα οποία κάθε wingman που σέβεται τον εαυτό του, θα πρέπει να κάνει.

Να είσαι κοινωνικός

Το βασικό στοιχείο που πρέπει να έχει ένας wingman είναι η επικοινωνία. Αναλαμβάνεις τον δύσκολο ρόλο του ανθρώπου που θα μιλήσει πρώτος σε μια παρέα κοριτσιών και θα κάνει τις απαραίτητες συστάσεις, ξεκινώντας το παιχνίδι.

Η βραδιά ανήκει κυρίως στον κολλητό, αυτός είναι που πρέπει να γίνει ο πρωταγωνιστής, γι’ αυτό μη διστάζεις να μιλήσεις ακόμα και σε κορίτσια που μπορεί να μην αρέσουν σε εσένα, αν ο φίλος σου ενδιαφέρεται. Πρέπει να είσαι κοινωνικός, ευχάριστος, με χιούμορ, ο συνδετικός κρίκος που δε θα αφήσει την κουβέντα να βαλτώσει.

Διακριτικές κινήσεις

O σωστός wingman πρέπει κανονικά να περνάει απαρατήρητος. Είναι τόσο λεπτές και διακριτικές οι κινήσεις του, που κανείς δεν αντιλαμβάνεται την αποστολή, την οποία έχει αναλάβει. Όπως έχει πει ο Ουίλιαμ Σέξπυρ “ο κόσμος μας είναι μια σκηνή και όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες απλώς οι παίκτες. Έχουν τις εξόδους και τις εισόδους τους”. Τις τελευταίες οφείλει να τις βρει ο wingman, προκειμένου να τις ξεκλειδώσει.

Ουσιαστικά η αποστολή του wingman ξεκινάει από το διάβασμα του χώρου. Πρόσωπα, παρέες, αντιδράσεις. Πρέπει να παρατηρήσεις κάθε κίνηση, έτσι ώστε να ξέρεις πότε και πού μπορείτε να μιλήσετε. Επίσης, καλό θα ήταν να μην πιεις πολύ, προκειμένου να είσαι σε εγρήγορση να αντιλαμβάνεσαι τα στοιχεία του χώρου καλύτερα. Δεν υπάρχει χειρότερο από έναν μεθυσμένο wingman. Η βραδιά μπορεί να πάει χειρότερα απ’ όσο φαντάζεσαι.

Να ξέρεις πότε πρέπει να φύγεις

Και η αποτυχία είναι μέσα στο παιχνίδι φυσικά. Δεν σας εγγυάται κανείς ότι κάθε φορά που θα βγείτε με τον κολλητό σου θα ‘ρίξετε’ και την κοπέλα ή τις κοπέλες που σας αρέσουν. Έτσι, ένας wingman πρέπει να είναι αρκετός σοφός, ώστε να καταλάβει πότε πρέπει να οπισθοχωρήσετε και να ακυρώσετε την αποστολή σας.

Αν δεν είναι μεθυσμένος, όπως είπαμε και νωρίτερα, τότε θα καταλάβει από τον τρόπο και τις απαντήσεις της κοπέλας πώς δεν ενδιαφέρεται και πώς θέλει απλά να φύγετε. “Πάμε να πάρουμε ένα δεύτερο ποτό;”, είναι μια καλή ατάκα, για να απομακρύνεις τον φίλο σου διακριτικά, πριν η νύχτα μετατραπεί σε Βατερλώ.

Μπες και εσύ στο παιχνίδι

Είναι πάρα πολύ σημαντικό, όταν ο wingman ξεκινήσει το φλερτ, να παραμείνει κι αυτός στο παιχνίδι και να μην αφήσει τα πάντα στον φίλο του από ένα σημείο και μετά. Μπορεί απλά να έχεις βγει για να βοηθήσεις τον κολλητό σου να ξεχάσει την πρώην του ή απλά για να βρει μια κοπέλα. Οκ, δεκτό, απλά πρέπει να βοηθήσεις κι εσύ την κατάσταση.

Όσο πιο κουλ και ομιλητικός είσαι, τόσο πιο άνετα θα τον κάνεις να αισθάνεται κι αυτό φυσικά θα το καταλάβει αμέσως και η παρέα των κοριτσιών που θα μιλήσετε. Εσύ και ο φίλος σου πρέπει να περνάτε καλά, να απολαμβάνετε την βραδιά και να δείξετε πώς είτε υπήρχαν τα κορίτσια δίπλα σας, είτε όχι, εσείς θα περνάγατε το ίδιο καλά.

Μην κλέβεις τη λάμψη του φίλου σου

Δεν είναι όλοι καλοί wingmen για όλους. Κάθε άντρας έχει έναν κατάλληλο φίλο που ‘κουμπώνει’ καλύτερα και ο συνδυασμός τους εκεί έξω μπορεί να κάνει θαύματα. Θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι ο σταρ της βραδιάς είναι ο φίλος σου κι είσαι εκεί για να του στρώσεις το κόκκινο χαλί να πατήσει.

Πρέπει να τον βοηθάς έτσι ώστε να φαίνεται κουλ και φανταστικός, χωρίς να κλέβεις τη λάμψη και στο τέλος να θαυμάζουν μόνο εσένα. Μπορεί ο wingman να το έχει περισσότερο με τις γυναίκες, να είναι πιο επικοινωνιακός και άνετος, ωστόσο θα πρέπει να φανερώσει στην παρέα των κοριτσιών όλα τα θετικά του φίλου του. Μόνο έτσι η βραδιά μπορεί να πάει εξίσου καλά και για τους δύο.