© outnow.ch
LIFE

6 απλά τρικ για περισσότερη ενέργεια μέσα στη μέρα

Έτσι θα νικήσεις την κούραση και θα γεμίζεις καθημερινά τις μπαταρίες σου.

Οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής είναι ιλιγγιώδεις και πολύ συχνά εξοντωτικοί. Πολλές ώρες δουλειά, υποχρεώσεις, παιδιά, προβλήματα. Θα ήταν υπέροχο η μέρα να έχει περισσότερες από 24 ώρες, δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον χρόνο. Τουλάχιστον, όχι ακόμη. Πώς λοιπόν χωράνε όλα αυτά μέσα σε τόσο λίγο χρόνο;

Συνήθως δε χωράνε αν η ένταση δεν είναι μεγάλη. Χρειάζεται να είσαι alert και γεμάτος ενέργεια για να τα προλάβεις όλα. Η ερώτηση όμως παραμένει: πού να τη βρεις τόση ενέργεια;

Πριν ζητήσεις βοήθεια από σκευάσματα και βιταμίνες, μπορείς να δοκιμάσεις κάποια απλά τρικ για να μην έχεις πεσμένες μπαταρίες όλη μέρα.

Βάλε φρένο στο άγχος

Τα τοξικά συναισθήματα σου κλέβουν τη ζωτικότητα. Όχι, δεν είναι κάποια ποιητική μεταφορά. Όταν ο οργανισμός στρεσάρεται καταναλώνει τεράστιες ποσότητες ενέργειας, αφού μπαίνει σε mode επιβίωσης. Είναι λογικό λοιπόν να νιώθεις κουρασμένος αν όλη μέρα πνίγεσαι στο άγχος.

Σωστή διατροφή για φουλ ενέργεια

Η πιο παλιά συμβουλή στο μεγάλο βιβλίο του wellness, το πιο χρήσιμο τρικ για την καθημερινότητα. Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί, το fast food και τα γλυκά δεν είναι το κατάλληλο καύσιμο, αφού η ενέργεια που δίνουν καίγεται γρήγορα. Αντίθετα, τα προϊόντα ολικής άλεσης, τα αμύγδαλα, τα φρούτα, το ελαιόλαδο είναι οι καλύτεροί σου σύμμαχοι.

Ξεφορτώσου το αχρείαστο βάρος

Η ζωή συνήθως τραβάει την ανηφόρα, έτσι καλό είναι να μην κουβαλάς περιττά κιλά στην πλάτη σου. Δες ποιες είναι οι πραγματικές σου υποχρεώσεις, όλες οι υπόλοιπες είναι πράγματα που μπορείς να βάλεις στην άκρη ή ακόμα και στον πάγο. Οι μπαταρίες σου κάποια στιγμή τελειώνουν, έτσι δεν πρέπει να τις σπαταλάς άσκοπα.

Το κάπνισμα κάνει μόνο κακό

Τι να σου πούμε εδώ που δεν το γνωρίζεις ήδη; Δεν υπάρχει καμία έρευνα τα τελευταία πολλά χρόνια που να προτείνει το τσιγάρο ως λύση. Οι προπολεμικές διαφημίσεις που τον παρουσίαζαν ως την καλύτερη λύση ενάντια στο άγχος και τα νεύρα είναι ακριβώς αυτό: προπολεμικές. Σκέψου απλά πόσο πιασμένος νιώθεις μετά από μία ζόρικη νύχτα γεμάτη καπνό.

Περισσότερο αλκοόλ, λιγότερη ενέργεια

Ναι, μπορεί ένα ποτήρι κρασί να βοηθά τη λειτουργία της καρδιάς, αλλά αυτό είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή λέει πως αν κάνεις υπερβολική χρήση αλκοόλ θα έχεις κακό ύπνο και ο κακός ύπνος σου στερεί ενέργεια. Αυτός είναι απλά ένας τρόπος από τους πολλούς που η κατάχρηση αλκοόλ κάνει κακό στην καθημερινότητά σου.

Νερό, αξία ανεκτίμητη

Ποιο είναι εκείνο το δώρο της φύσης που μπορεί να σου δώσει ενέργεια ακόμα και στις πιο απαιτητικές δοκιμασίες; Ναι, καλά κατάλαβες. Όταν το σώμα σου έχει λιγότερα υγρά από όσα χρειάζεται, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να χτυπά το καμπανάκι της κούρασης. Ήρθε η ώρα για άλλο ένα ποτήρι νερό.