Βentley Newsroom
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H πρώτη ηλεκτρική Bentley θα κάνει τα 0-100 σε μόλις 1,5 δευτερόλεπτο

Το 2025 η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό supercar. Το περιμένουμε με ανυπομονησία.

Η Bentley είναι μια αυτοκινητοβιομηχανία ξακουστή παγκοσμίως για τα κλασικά και υπερπολυτελή οχήματα που παράγει εδώ και δεκαετίες. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας, όμως, είναι τόσο μεγάλη τα τελευταία χρόνια που οδήγησε μία από τις τελευταίες παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες του πλανήτη στον κόσμο των supercars.

 

Και επειδή γνωρίζουμε ποια είναι η Bentley, είμαστε σίγουροι πως το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ως το 2025 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά η νέα Bentley EXP 100 GT Concept. Οι ψηφιακές φωτογραφίες και τα χαρακτηριστικά του supercar εντυπωσιάζουν. Ας τα ανακαλύψουμε.

Οι εξωπραγματικές επιδόσεις της Bentley ΕV

Ο CEO της Bentley, Adrian Hallmark, μίλησε στο Automotive News Europe και ανέφερε πως η Bentley EXP 100 GT Concept θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της αυτοκινητοβιομηχανίας και θα έχει τη διπλάσια ισχύ από το Continental GT Speed, το οποίο διαθέτει W12 κινητήρα, 650 ίππων.

«Αν αυτή τη στιγμή είμαστε στους 650 ίππους, με το πρώτο ηλεκτρικό θα φτάσουμε τους διπλάσιους» δήλωσε συγκεκριμένα ο Adrian Hallmark. Αυτό σημαίνει πως το supercar της Bentley αναμένεται να φτάσει τους 1.300 ίππους, ίσως και τους 1.400, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Το πιο εντυπωσιακό, όμως, δεν έχει να κάνει με την ιπποδύναμη αλλά με την ακραία επιτάχυνσή του. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του CEO της εταιρίας, το όχημα αναμένεται να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα από 2,7 δευτερόλεπτα έως μόλις 1,5 δευτερόλεπτο.

Τα λόγια αυτά προκάλεσαν αίσθηση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς εάν επιτευχθούν θα μιλάμε για το γρηγορότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της αγοράς.

Η μάχη για το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον πλανήτη

Όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επενδύσει εκατομμύρια ευρώ στη δημιουργία ηλεκτρικών οχημάτων με μεγάλη ιπποδύναμη και ισχύ στους δρόμους. Μέχρι σήμερα, το Tesla Model S Plaid αποτελεί το γρηγορότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον πλανήτη, το οποίο κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτο.

Το μοναδικό αυτοκίνητο που απειλεί μέχρις ώρας την πρωτοκαθεδρία της Tesla είναι το Rimac Nevera, το οποίο σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αναμένεται να κάνει την ίδια απόσταση σε 1,85 δευτερόλεπτο. Το supercar, όμως, δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη και κανείς δεν είναι σίγουρος εάν πράγματι θα καταφέρει να πιάσει τις επιδόσεις που οι δημιουργοί του υποστηρίζουν πως θα έχει.

Η Bentley, με τη δημιουργία του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μπαίνει πολύ δυνατά στη μάχη. Κανείς δεν ξέρει ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα της νέας εποχής. Το μόνο που ξέρουμε είναι πως αυτή η μάχη θα είναι πολύ όμορφη στη θέαση.