ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Metaflower, το ψηφιακό γιοτ των 650 χιλιάδων δολαρίων

Πώς ένα NFT ξεπέρασε σε τιμή τα megayachts του πραγματικού κόσμου.

Η αγορά ενός γιοτ για 650 χιλιάδες δολάρια μπορεί να θεωρηθεί μια πολύ καλή συμφωνία. Ιδιαίτερα εάν πρόκειται για ένα από τα πιο πολυτελή του κόσμου, διαθέτοντας πίστα για χορό, δύο ελικοδρόμια, τζακούζι, και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για να φιλοξενήσει μερικά φαντασμαγορικά πάρτι. Όλα καλά μέχρι εδώ. Υπάρχει όμως μία υποσημείωση: το The Metaflower Super Mega Yacht -όπως είναι η πλήρης ονομασία του- δεν είναι κάτι άλλο πέρα από ένα NFT που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Metaverse.

Το ψηφιακό γιοτ αγοράστηκε από έναν παίκτη του Sandbox, του video game που παρουσιάζει έναν εικονικό κόσμο γεμάτο από ψηφιακούς ανθρώπους, ψηφιακά σπίτια και ψηφιακή ζωή. Ο αγοραστής του, μάλιστα, πρόκειται να το παρουσιάσει στο Fantasy Collection του παιχνιδιού που περιλαμβάνει ιδιωτικά νησιά, μηχανοκίνητα σκάφη, βίλες κι άλλα πολυτελή αντικείμενα.

Το NFT γιοτ και η νέα τρέλα του Metaverse

Είναι δύσκολο να αναλογιστεί κανείς ότι ένας άνθρωπος μπορεί να δώσει τόσα πολλά χρήματα για μια χούφτα pixels που μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο στην οθόνη του υπολογιστή του, ωστόσο, όπως φαίνεται βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα συνθήκη, κατά την οποία ο πλούτος θα διανέμεται με μεγαλύτερη συχνότητα διαδικτυακά.

Όλο αυτό το ψηφιακό σύμπαν ονομάζεται Metaverse και σ’ αυτό, οι άνθρωποι που έχουν γίνει πλούσιοι μέσω των κρυπτονομισμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν ψηφιακά προϊόντα (ακόμα και γιοτ) αποδεικνύοντας, έτσι, την οικονομική τους ευμάρεια. Πολλοί, ωστόσο, θεωρούν πως πρόκειται για μια επένδυση που θα τους φέρει ακόμη περισσότερα χρήματα πίσω, καθώς κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα σταματήσει η ραγδαία άνοδος στις τιμές των NFTs.

Το Sandbox θεωρείται αυτή τη στιγμή η ιδανική πλατφόρμα καθώς πρόκειται για έναν ψηφιακό open world όπου ο κάθε άνθρωπος χτίζει τον δικό του κόσμο. Εκεί συναντιούνται χιλιάδες χρήστες απ’ όλο τον πλανήτη για να αγοράσουν και να πουλήσουν τα τρισδιάστατα αντικείμενά τους σε blockchain. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το πολυτελές γιοτ που πουλήθηκε για 650 χιλιάδες δολάρια.