AP
ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι πιο τρελές θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον θάνατο 8 διασήμων

Και οι οκτώ έχουν πεθάνει. Ή μήπως όχι; Τι μας κρύβουν;

Οι Αμερικάνοι λατρεύουν τους διάσημους. Έτσι, λοιπόν, όταν αυτοί πεθαίνουν – πολλές φορές κιόλας έπειτα από κάποιο απρόοπτο δυστύχημα – προσπαθούν να βρουν οποιοδήποτε πάτημα προκειμένου να πιστέψουν πως ίσως είναι ζωντανοί. Και κάπως έτσι γεννιούνται οι θεωρίες συνωμοσίας. Σύμφωνα με τις περισσότερες, οι stars σκηνοθέτησαν τον θάνατό τους, προκειμένου να εξαφανιστούν από προσώπου γης και να ζήσουν μια εντελώς διαφορετική ζωή. 

Μερικές, μάλιστα, από αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας έχουν αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις και υπάρχουν μέχρι σήμερα αρκετοί πιστοί τους, παρά το γεγονός πως τα στοιχεία τους έχουν αποδειχθεί αναληθή. Ας δούμε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Elvis Presley

Ίσως πρόκειται για το άτομο γύρω από τον θάνατο του οποίου έχουν ακουστεί οι περισσότεροι μύθοι. Όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας του, Vernon, διέταξε να σφραγιστεί η νεκροψία του προκειμένου να μην κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης. Αυτή ήταν η αφορμή για να ξεκινήσουν όλα.

Από εκείνη τη μέρα, λοιπόν, και τι δεν έχει ακουστεί: ότι έχει απαχθεί από εξωγήινους, ότι ήξερε μυστικά του FBI και έπρεπε να δολοφονηθεί. Καμία φυσικά από αυτές τις θεωρίες δεν έχει επιβεβαιωθεί, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Aaliyah

Υπήρξε ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Ένα αεροπορικό δυστύχημα, όμως, στις Μπαχάμες το 2001, έβαλε πρόωρο τέλος στη ζωή της. Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, το ιδιωτικό τζετ στο οποίο επέβαινε ήταν υπερφορτωμένο.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, η επίσης τραγουδίστρια Mary J. Blige, δήλωσε σε συνέντευξή της πώς ήξερε ότι μετά τον θάνατό της φίλης της Aaliyah, θα έπαιρνε αυτή σειρά. «Δεν ξέρω πώς και πότε, αλλά είμαι η επόμενη» ανέφερε συγκεκριμένα. Τελικά ζει μέχρι σήμερα.

Steve Jobs

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην ιστορία της σύγχρονης τεχνολογίας. Μπορεί να πέθανε στις 5 Οκτωβρίου 2011, ωστόσο, υπάρχουν μερικοί συνωμοσιολόγοι που υποστηρίζουν πως ο ιδρυτής της Apple είναι συριακής καταγωγής και κατέφυγε για να ζήσει μυστικά στη Μέση Ανατολή. Ήταν και μερικοί, όμως, που υποστήριξαν ότι κατέφυγε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, ύστερα από τη δημοσίευση μιας φωτογραφίας ενός ανθρώπου που του έμοιαζε.

John Lennon

Όταν ο John Lennon δολοφονήθηκε από τον Mark David Chapman το 1980, ο κόσμος της μουσικής υπέστη ένα τεράστιο σοκ. Ωστόσο, υπήρξε ένας άνθρωπος, ονόματι, Steve Lightfoot, που ισχυρίστηκε ότι ο φόνος ήταν αποτέλεσμα μιας κυβερνητικής συνωμοσίας και πραγματοποιήθηκε από τον συγγραφέα τρόμου Stephen King.

Οι αρχές δεν τον πήραν ποτέ στα σοβαρά, ωστόσο, με την έκρηξη του διαδικτύου η συγκεκριμένη θεωρία έχει συγκεντρώσει αρκετούς οπαδούς.

Bill Hicks

Υπήρξε ένας από τους πιο αγαπημένους κωμικούς των ΗΠΑ. Ο θάνατός του το 1994 σε ηλικία μόλις 32 ετών, από καρκίνο στο πάγκρεας, σκόρπισε θλίψη στη χώρα. Μερικοί, λοιπόν, δεν το πίστεψαν ποτέ και θεώρησαν πως ο ίδιος σκηνοθέτησε τον θάνατό του και έγινε ένας καυστικός ραδιοφωνικός παραγωγός.

David Bowie

Εδώ το πράγμα περιπλέκεται. Κι αυτό γιατί οι συνωμοσιολόγοι δεν πιστεύουν πως ο David Bowie δεν πέθανε, αλλά πως προφήτευσε την έλευση του «Μεσσία» Kanye West. Όλα ξεκίνησαν όταν κυκλοφόρησε το τελευταίο του άλμπουμ, με τον τίτλο Blackstar, μόλις δύο ημέρες πριν από το θάνατό του τον Ιανουάριο του 2016

Αμέσως, μερικοί το συνδύασαν με το άλμπουμ του 1972 The Rise and Fall of Ziggy Stardust, σημειώνοντας πως ο David Bowie χρησιμοποίησε το Ziggy για τη γέννηση του Kanye West. Πάντως, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, πράγματι βρισκόμαστε στην εποχή της πτώσης του Kanye.

Michael Jackson

Ακόμη ένα πρόσωπο για το οποίο έχουν ακουστεί και γραφτεί αμέτρητες θεωρίες συνωμοσίας. Σύμφωνα με τη νεκροψία, διαπιστώθηκε ότι πέθανε από υπερβολική δόση φαρμάκων. Ορισμένοι, ωστόσο, μέχρι και σήμερα υποστηρίζουν πως δολοφονήθηκε, ενώ άλλοι ότι ο Αμερικάνος ποπ σταρ ζει στο Παρίσι, την Αργεντινή ή τη Βραζιλία.

Buddy Holly

Η 3η Φεβρουαρίου 1959 θα είναι για πάντα γνωστή ως «η μέρα που πέθανε η μουσική». Ήταν τότε που οι σταρ της ροκ Buddy Holly, Richard Steven και The Big Bopper σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα στην Άιοβα. Είχαν ναυλώσει ένα ιδιωτικό αεροπλάνο για να πετάξουν στη Μινεσότα για μια συναυλία, ωστόσο, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατέστρεψαν το αεροπλάνο.

Μερικοί συνωμοσιολόγοι υποστηρίζουν, όμως, πως τίποτα δεν έγινε τυχαία. Συγκεκριμένα θεωρούν ότι το αεροσκάφος δέχθηκε πυροβολισμούς και για αυτό κατέπεσε. Ο γιος του Big Bopper αποφάσισε τελικά το 2007 να διενεργήσει ξανά νεκροψία στα οστά του για να διαπιστωθεί από τι πέθανε. Όπως αποδείχτηκε, η σορός του δεν έφερε ίχνη πυρομαχικών. Ακόμη κι έτσι, όμως, υπάρχουν αρκετοί που δε λένε να αλλάξουν γνώμη.